Modificări masive în rata de vaccinare a angajaților din școli și grădinițe, după introducerea acesteia drept criteriu de redeschidere fizică. Cîmpeanu anunță că 14% dintre școli au depășit pragul de pe o zi pe alta

12.340 de vizualizări
Foto: Pexels.com
68% din școlile și grădinițele României vor începe luni cu prezență fizică, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, sâmbătă seara la B1TV. Acesta a prezentat un procent cu 14 puncte mai mare față de cel prezentat vineri, care era de 54% dintre școli. Cîmpeanu a mai spus că de luni „echipe de control în toată ţara vor verifica modalitatea în care s-a raportat rata de vaccinare” pentru școlile unde rata de vaccinare a crescut miraculos.

„Părinții sunt responsabili pentru traseul elevilor către și de la școală. Părinții sunt responsabili pentru toate activitățile în afara școlii. Pentru tot ceea ce este în școală sunt responsabili profesorii. Pentru a asigura un mediu sigur, avem nevoie de profesori vaccinați. Profesorii sunt cea mai numeroasă categorie care s-a vaccinat. În școli avem afișată rata de vaccinare, ceea ce nu avem nici în spitale, nici în tribunale, nici într-o altă instituție publică, doar în școli. Este un exemplu pe care profesorii îl dau. (…) 68% din școlile și grădinițele României vor începe luni cu prezență fizică. Vă spun defalcat pe județe, în Dolj avem 88%, în Vâlcea și Dâmbovița – 85%, în Cluj și Constanța – 83%”, a declarat ministrul interimar al Educației.

„De luni, vom verifica cu echipe de control în toată ţara modalitatea în care s-a raportat rata de vaccinare. Vom verifica respectarea regulilor sanitare în şcoli prin echipe de control”, a mai spus ministrul.

Reamintim că, vineri, ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat că din datele existente la acel moment 54% dintre școli vor începe luni cursurile în format fizic, având o rată de vaccinare de peste 60%, prag introdus prin ordinul comun.

Creșteri de 35% ale ratei de vaccinare la școli din București

Mai multe unități de învățământ și-au modificat raportările inițiale despre rata de vaccinare. Se poate observa asta în datele publicate, de exemplu, de Inspectoratul Școlar București. Cea mai mare creștere înregistrată în raportarea de joi, față de cea de vineri, este la o grădiniță – peste 35%.

NumeRată vaccinare
3 noiembrie
Rată vaccinare
4 noiembrie
DiferențaForma de proprietate
Grădinița „Schnuffel Zentrum”44,44%80%35,56%privată
Grădinița „Piticul curajos”35,71%69,23%33,52%privată
Școala Primară „Castelul Fermecat Olimpia”50%80,33%33,33%privată
Grădinița nr. 24443,48%73,91%30,43%publică
Grădinița „Maria Ward”52,94%82,35%29,41%privată
Grădinița „Goodstar”38,46%61,54%23,08%privată
Școala Primară „King George II”41,18%65%23,82%privată
Liceul Teoretic „Mihai Ionescu”37,70%60,66%22,96%privată
Școala Gimnazială „Maria Rosetti”53,85%75,76%21,91%publică
Grădinița nr. 9750%70,83%20,83%publică
Grădinița „Steaua”40%60%20%publică
Grădinița „Kids Club Băneasa”40%60%20%privată
Date: ISMB

Cele două liste cu procentele de vaccinare pot fi consultate mai jos.

Rata de vaccinare în București – joi 4 noiembrie
Rata de vaccinare în București – vineri 5 noiembrie

9 comments
  1. Nu este neapărat fraudă. În unele școli, dacă s-au mai vaccinat doi profesori s-a sărit de 60%. Nu e imposibil. Pe de altă parte, nimeni nu ne-a cerut să prezentăm certificatul de vaccinare, am fost crezuți pe cuvânt. Asta e situația, la fel de incertă ca legile care au creat-o. Și, pentru moment, nici nu poate fi mai clară, atâta timp cât nu putem fi obligați prin lege să prezentăm certificatul de vaccinare.

    1. Sigur doamna. Nu sunteti obligata sa faceti nimic.
      Sa fii vaccinat inseamna sa ai ambele doze, deci putin probabil sa creasca rata de vaccinare cu 35% intr-o singura zi.

      Sunt curios cum ar fi crescut rata de vaccinare daca v-ar fi amenintat cu concedierea, ca in tarile civilizate.
      E bine sa stai acasa, sa faci absolut nimic si sa incasezi un salariu. Valabil in general pentru gradinitele de stat unde online inseamna 15 minute pe saptamana.
      Tare mi-as dori si eu un salariu intreg pentru o singura ora lucrata pe zi.

      1. Există și vaccinuri care presupun o singură doză.
        Ați înțeles greșit mesajul meu. Spuneam că legile sunt proaste și din cauza asta avem așa un dezastru. Sunt vaccinată, 3 doze. Din punctul meu de vedere, vaccinul ar trebui să fie obligatoriu pentru toată lumea.

  2. Dacă vecinul altora ma ajuta pe mine, atunci de ce sa ma mai vaccinez cand lucrez într-un birou cu toți oamenii vaccinati deja? In ce fel vaccinul profesorilor ne ajuta noua copiii? Ei pot transmite boala si copiii noștri o pot face. Vaccinati sau nu. Va rugam sa calculati si rata de vaccinare din metrou. Copiii mei merg o ora zilnic.

  3. Nu mi se pare deloc “miraculos”. Pe site-urile oficiale, scolile fac foarte rar actualizari. Stim si companii foarte cunoscute care sunt in aceeasi situatie, daramite o institutie de invatamant de stat care nu are personal dedicat.
    Iar acestui personal ii s-a comunicat inca dinainte de vacanta ca una din conditiile continuarii activitatii va fi vaccinarea, deci sa ne asteptam doar la niste “mici abateri” fata de cifrele oficiale, majoritatea din vauza diferentei numerice intre cei cu prima si cei cu a doua doza.

    Si inca ceva: in cazul unor gradinite, mai ales, 2 persoane vaccinate, sunt 20% din total 😉

  4. Fura mult, directorii numiti de PNL.
    Intr-un stat de drept, cum clameaza presedintele ca am fi, ar fi verificati toti care au sarit pragul, toti cei 14%, si unde ar fi neconcordante ar fi anuntata politia.
    Dar ce sa vezi, PNL i-a numit iar PSD si USR vor la guvernare, deci tac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BREAKING Cîmpeanu propune public unei companii private să îi testeze pe toți elevii din clasele I-XI, fără cei de-a VIII-a, la limba română, matematică și istorie, cerându-le partenerilor sociali să discute în câteva ore ordinul de ministru care prevede asta. Testarea „pilot” s-ar face prin parteneriat, nu prin licitație publică, în perioada 30 mai-10 iunie

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a venit cu o propunere pentru evaluarea standardizată digitală, „pentru început la nivel pilot pentru elevii claselor I-VII și mai apoi IX-XI, fără elevii din clasele…
Vezi articolul