Monica Anisie anunță noi materii opționale: la clasele a III-a și a IV-a disciplina “Eu și scena”, la clasele a VI-a și a VII-a materia “Teatrul și noi”, iar la clasele a X-a și a XI-a “Laboratorul de teatru”

15.206 vizualizări
Ministrul Educației, Monica Anisie, anunță că a aprobat prin ordin de ministru noi materii opționale, în învățămîntul preuniversitar. La clasele a III-a și a IV-a, elevii vor putea studia disciplina “Eu și scena”, la clasele a VI-a și a VII-a materia “Teatrul și noi”, iar la clasele a X-a și a XI-a “Laboratorul de teatru”, a declarat Anisie, la deschiderea anului universitar.

Monica Anisie participă la deschiderea anului universitar 2020-2021, la ceremonia organizată de Universitatea Națională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”.

Monica Anisie, cele mai importante declarații la începutul anului universitar 2020-2021:
  • Universitatea Națională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” a propus în acest an școlar Ministerului Educației introducerea în curriculum la decizia școlii a unei discipline din domeniul artei teatrale. MEC a aprobat prin ordin de ministru ca elevii sa studieze la clasele a III-a și a IV-a disciplina “Eu și scena”, la clasele a VI-a și a VII-a disciplina “Teatrul și noi”, la clasele a X-a și a XI-a “Laboratorul de teatru”
  • Ca profesor de Limba și literatura română și ministru, consider că acesta este un moment important pentru educație
  • Știu că acest nou an universitar este unul aparte
  • Numai împreună putem consolida România educată

7 comments
  1. Tara plânge de tătari…..
    Doamna ministru mai bine v-ați gândi cum faceti cu rezolvarea problemei “școală on line”.această originala invenție românească impusă cu forța fără a GÂNDI consecințele.
    Știți ca în scenariul galben elevii în săptămâna în care stau acasă sunt privați de predare și explicații. În acest scenariu ziua de școală se rezuma la primirea temelor pe telefon. Nu asista la predare, nu au cum sa ceară explicații… Deci putem spune ca fac școală pe jumătate.
    V-ați gândit ce fac elevii din clasele terminale în aceasta situație când la sfârșitul anului vor avea examene?
    Va pasă cumva de aceasta generație sau primează interesul personal?????
    Gândiți acțiuni care sa le ușureze viața, nu aberații.
    Unde sa facă teatru în timpul pandemiei?

  2. Doamna ministru, oare o simplificare a materiei s-ar putea?
    Mergem in paralel online si la școală și avem pretenția că totul e ok!? La copii aceștia se gândește cineva?
    După 6 ore de online dorm de amiază si se plâng de dureri de cap!
    Am trecut de la a nu se uita mai mult de 1 ora pe zi in martie la e ok 6 ore online pt ei!
    Problema e ca e prea mult pt ei!

  3. Acum când se face scoala 50% și ar trebui redusă materia și trebuia sa scoată niște materii, doamna Ministru sta prost cu memoria . Sa pună și niște paturi in scoli , pana începe anul următor mai introduce 3-4 discipline si vor dormi copii la scoala . Probabil ca și masa calda
    “s-a răcit “.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Licitația de manuale pentru clasa a VIII-a

Guvernul Ungariei promite să modifice un manual de geografie care conține narative rusești despre Ucraina / Una dintre ilustrații, având legenda „Cui ar trebui să aparțină Ucraina?”, arată Rusia, UE și SUA rupând drapelul ucrainean

Guvernul ungar a promis că va revizui conținutul provocator al unui manual online de geografie de clasa a VIII-a, care prezintă agresiunea rusă împotriva Ucrainei ca pe un conflict civil…
Vezi articolul
Programul Școala după școală

OFICIAL Rechizite școlare și masă caldă, burse, decontare transport, suport educațional și psihologic pentru copiii cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate, prevede o lege nouă pentru care autoritățile au timp 30 de zile să facă normele de aplicare

Copiii cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate vor beneficia de suport educațional și psihologic, rechizite școlare și masă caldă pe parcursul frecventării programelor de tip afterschool sau «Școală după…
Vezi articolul