Monica Anisie, ministru al Educației și profesoară de română, se mândrește cu recomandarea oferită unei foste eleve care vrea să plece din țară / Tânăra “va face lucruri mărețe” ca cercetător în genetică, după studii în America

7.215 vizualizări
Ministrul Monica Anisie si fosta eleva Anastasia / Foto: Facebook – Monica Cristina Anisie
Ministrul responsabil cu Educația românească, Monica Anisie, se mândrește, miercuri, pe pagina sa de Facebook cu o elevă care vrea să plece din România, pentru a învăța în America. Monica Anisie, profesoară de română, spune că “e o onoare” să o recomande pe eleva respectivă pentru studii de biologie, mai precis genetică. Tânăra Anastasia este prezentată de profesoara ei drept “una dintre fostele mele eleve care a absolvit” (sic!) anul trecut Colegiul Tudor Vianu, unde actualul ministru continuă să predea.

Monica Anisie își exprimă convingerea că fosta elevă “va face lucruri mărețe” și că “ne vom mândri cu realizările ei!” Oficialul român nici nu precizează, nici nu sugerează unde se vor petrece aceste realizări.

Dar ea spune că tânăra va aplica la facultăți de top din America – opțiunile sunt multe acolo: MIT, Harvard, Yale, Duke, Princeton – pentru că acestea “au cele mai bune programe de studii din lume în domeniul Biologiei”.

Amintim că în ultimele clasamente Shanghai după materiile de studiu, la capitolul Științele Vieții, ce include domeniile de interes pentru tânăra Anastasia, figurează o singură universitate românească, la un singur subiect: Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, la subiectul Științe Veterinare – și aceea la mare distanță de primii clasați.


7 comments
 1. Dar este și specialist in biologie doamna ministru? N-ar fi de mirare, evident ca le știe pe toate…sau poate în școala respectiva nu exista profesori de biologie care să-și recomande elevii.
  Și oare in ce limba i-a scris recomandarea? Parca știa franceza, rusa și italiană, iar eleva merge in America. I-a scris-o în rusă, desigur.
  Iata cum totul se clarifică!

 2. Pai, nu vad nicio problema.
  Nu vad nici o problema. Cum sa nu o recomande, pentru ca vrea sa studieze in strainatate?! Orice tanar/student trebuie sustinut sa-si urmeze studiile si cariera acolo unde considera el, punct.

  1. Nu e nici sâc, nici sîc.
   E sic.
   SIC adv. Cuvânt care înseamnă „așa”, scris, de obicei între paranteze (adesea urmat de semnul exclamării) și folosit ca indicație pentru ca cititorii să știe că o greșeală dintr-un text reprodus aparține originalului, adică autorului respectiv, și nu comentatorului. (dexonline.ro)

   1. Multumesc de precizare. Chiar nu am intalnit niciodata ecpresia citind presa si cum nu am studii de jurnalism nu am stiut. Am luat sensul cel mai cunoscut. E bine de stiut. Probabil vine din latina si atunci se explica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENT Elevii care învață online, sau părinții lor, din școlile aflate în scenariul 3, chemați la școală ca să ia cornul și laptele pentru zilele în care au stat acasă. În schimb, cei din scenariul 2 vor primi produsele când revin la școală

Elevii care învață online, sau părinții lor, din școlile aflate în scenariul 3, sunt chemați la școală ca să ia cornul și laptele pentru zilele în care au stat acasă,…
Vezi articolul

Pricopie, atac la adresa ministrului Educației: „Ce face Sorin Cîmpeanu este imoral și ilegal, iar într-o bună zi va fi menționat în manualele de științe politice ca exemplu de impostură și deturnare a instituțiilor publice pentru scopuri politice ilegitime”

Profesorul și fostul ministru al Educației Remus Pricopie, rectorul SNSPA, l-a criticat dur pe ministrul Sorin Cîmpeanu într-o postare de pe Facebook, făcând referire la demiterea de către ministru a…
Vezi articolul

Dezincriminarea vânzării de lucrări de licență, disertație și doctorate a fost eliminată din textul ordonanței de urgență, în ședința de Guvern de vineri, după ce Edupedu.ro a scris despre introducerea pe ascuns a prevederilor în draftul OUG

Ordonanța de urgență nr 72/2023 a fost publicată în Monitorul Oficial vineri seara, iar forma aprobată în ședința de Guvern este cea din care a fost eliminată dezincriminarea vânzării de…
Vezi articolul