Monica Anisie: Propun ca pentru la toamnă să nu mai existe niciun copil care să nu aibă acces la tehnologie, la învățarea asistată de tehnologie. Ministerul va pregăti și lecții filmate

12.665 de vizualizări
”Propun ca pentru la toamnă să nu mai existe niciun copil care să nu aibă acces la tehnologie, la învățarea asistată de tehnologie”, a declarat ministrul Educației Monica Anisie la Antena 1. Oficialul a mai anunțat că în același timp ministerul va pregăti și lecții filmate petnru toate clasele, „pentru acele materii care la care putem să facem anumite lecții interesante și atractive pentru elevi”.

Ministrul Educație a declarat că, ”dacă cumva, Doamne ferește, ne vom întâlni cu aceeași situație pe care o avem astăzi în septembrie, atunci trebuie să fim pregătiți și să nu mai existe ceea ce este astăzi. Pentru că, haideți să fim sinceri, am fost puși într-o situație cu care România nu s-a mai întâlnit și nimeni în lume nu s-a mai întâlnit. Prin urmare a trebuit să luăm măsuri într-un moment de criză”.

Angajamentul Monicăi Anisie: ”Propun ca pentru la toamnă să nu mai existe niciun copil care să nu aibă acces la tehnologie, la învățarea asistată de tehnologie. În același timp Ministerul Educației va pregăti și lecții filmate.”

Legat de aceste lecții, se pare că vor fi diferite de cele prezentate acum la teleșcoala, acelea fiind lecții de pregătire petnru examenele de Evaluarea Națională și Bacalaureat.

”Sperăm ca în toamnă să avem puse la punct toate aceste lecții de care vorbeam. Pentru toate clasele și pentru acele materii care la care putem să facem anumite lecții interesante și atractive pentru elevi. Foarte greu am putut să identificăm și spații unde am putea să filmăm și sperăm că odată cu momentul acesta în care nu vom mai avea stare de urgență să putem să ne întâlnim și să realizăm aceste filmări”, a mai declarat Anisie.

Pentru a recupera materia nepredată în semestrul al II-lea din acest an, Anisie a mai spus că ”vom revizui programa în așa fel încât să-i susținem și pe profesori, dar nici să nu-i încărcăm pe elevi”.

FOTO: Captura Antena1


8 comments
 1. Sunt curios. Și cu elevii care locuiesc în zone fără semnal de internet ce o să faceți.
  O sa le dați tablete de pe care să șteargă praful?

  O să dați comanda la Vodafone, Orange, Telecom sa monteze antene in zonele respective?

  Un ministru al educației capabil nu se găsește oare în această mare familie de dobitoci?

 2. Ce se va întâmpla cu cei care nu au apucat să facă inspecţia la clasă? Nu se mai înscriu la titularizare?!

 3. Propun sa-ti dai mataluta putin demisia pentru felul cum ai gestionat totul, pentru cum ai “rezolvat”, rezolvandu-ne pe toti la creier.Propun asta, pentru ca vad ca in sedinta de azi niciun ministru din guvern nu a avut curajul sa o propuna pe doamna Anisie.Si cum dumneaei nu se poate si nu vrea sa se autopropuna, avand superglue pe scaun, propunem noi.Esti buna de propus.Nu esti de acord? Atunci, ce propui?

 4. Școala online poate să prezinte un oarecare interes pentru cei motivați
  de cunoașterea unor formule de calcul și a unor șabloane (modele de
  probleme). Copiii pot recunoaște aceste tipare (exersate) în situația
  unui examen online. Dar actul de predare-învățare tine seama de
  caracterul elevilor; orice formă de interpunere a unei mașinării (laptop) va
  denatura profund relația elev-profesor.

  Până la toamnă mai este timp de retușuri tehnologice:în prezent, ar
  trebui să aflăm mai multe despre ce se întâmplă cu examenul de
  titularizare. Rămâne valabilă data de 15 Iulie? Săptămâna viitoare incep
  înscrierile conform calendarului mobilității? Când aflăm ceva clar?

 5. Sunt profesori și învățători în județul Ilfov, la doi pași de București care refuza sa lucreze la clasa online cu copiii, desi dispun în proporție de 98% de tehnologia necesara. Pe ăștia cum ii controlați????Știu doarsa se plângă ca au copii mulți în clasa, sa primească cadouri și nu se implica cu nimic în activitatea copiilor.!

 6. Iar eu propun să nu-ți bați joc de sănătatea copilului meu și să nu îndrăznești să le impui acestor copii să dea examen cu prețul pierderii sănătății! Copilul meu nu a făcut deloc limba română din 11 martie, D-na Ministru! Face matematică, sport, engleză și cultură civică, înainte cu o lună de evaluarea națională! Ce egalitate de șanse e asta? A, nu vă convine absolvirea pe media celor 4 ani de gimnaziu? Nu reflectă această medie nivelul copiilor? De ce D-na Ministru? A cui e vina? Nu cumva aveți profesori care la colegiile importante chinuiesc copiii și le dau note mici în timp ce la școli proaste termină elevii cu medii astronomice care nu reflectă ceea ce știu și pot? De ce nu luați măsuri? Ce vină au copiii noștri de-i puneți în pericol când mor oamenii pe capete? Dacă se îmbolnăvește vreunul cine răspunde? Școala? Dumneavoastră? Impuneți tot felul de bazaconii, interogați copiii despre ce terminale dețin în casă, faceți educație pe cheltuiala profesorilor și a părinților dar nu aveți curajul de a decide măsuri corecte adecvate perioadei grele în care ne aflăm toți! Copiii ăștia stau închiși în casă 3 luni și vor da examen cu mască și mănuși? Le dați si combinezoane? E normal ca generația lor care e lipsită de o pregătire adecvată să fie obligată să susțină examen în asemenea condiții, expuși toți la o boală care omoară? Aveți copii, d-na Ministru?

 7. S-a recepționat. Roger. Aici, în satul nostru de la Polul Nord, elfii lucrează de zor. Vom da gata cincinalul in patru ani jumate și vom livra tabletele in septembrie in loc de decembrie. Moș Crăciun over!

 8. “Propun ca pentru la toamnă să nu mai existe niciun copil care să nu aibă acces la tehnologie”. Sinistra educatiei, cu această propunere, mi-a adus aminte de o replică a lui Dinica in Filantropica…”Ce-ai spus mă?”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like