Nicușor Dan, validat în funcția de președinte al țării: Urmează un nou capitol în istoria recentă contemporană a României. Vreau să îi asigur pe români că înțeleg responsabilitatea mandatului pe care mi l-au acordat

556 de vizualizări
Foto: Agerpres
Nicușor Dan a fost validat în funcția de șef al statului, joi, într-o ceremonie la Curtea Constituțională – CCR. Prezent la învestire a fost și Ilie Bolojan, cel care a asigurat interimatul pentru funcția de președinte al țării, după demisia lui Klaus Iohannis.
  • Câștigător al alegerilor prezidențiale a fost Nicușor Dan cu 53,60% (6.168.642 milioane de voturi), cu un avans de 829.589 de voturi. În diaspora, Nicușor Dan a obținut 44,14% din voturi (720.996).
  • Curtea Constituțională l-a învestit în funcția de președinte pe Nicușor Dan, joi, 22 mai.

„Urmează un nou capitol în istoria recentă contemporană a României. Vreau să îi asigur pe români ca înțeleg responsabilitatea mandatului pe care mi l-au acordat. Vor fi multe provocări și sper că le vom duce la capăt”, a spus noul președinte al țării, după ceremonia de învestire.  

Discursul integral al noului președinte învestit, Nicușor Dan

Le mulțumesc românilor care s-au prezentat în număr foarte mare la alegeri și în felul acesta au dat legitimitate noului președinte. Îi multumesc domnului Bolojan pentru intermat când a asigurat stabilitate.

Urmează un nou capitol în istoria recentă contemporană a României. Vreau să îi asigur pe români că înțeleg responsabilitatea mandatului pe care mi l-au acordat. Vor fi multe provocări și sper că le vom duce la capăt

Societatea românească a dat dovada de înțelepciune și sunt convins că va pune presiune pe schimbarea pozitivă necesară în România. Voi lupta pentru consolidarea instituțiilor statului. Este o necesitate. Voi lupta de asemenea pentru prosperitatea economică a țării și voi fi un partener al mediului de afaceri și voi fi un garant al libertăților cetățenești. Vă mulțumesc“.  


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Concursul de directori la București

Parlamentul din Polonia dezbate o lege care ar spori controlul guvernului asupra școlilor. Șeful adjunct al sindicatului profesorilor: Dacă ești directorul unei școli, iei decizii, iar dacă știi că ele s-ar putea să nu fie pe placul cuiva, atunci autonomia școlii, a directorului, a părinților, a profesorilor devine fictivă

Parlamentarii din Polonia dezbat miercuri un proiect de lege al partidului naţionalist Lege şi Justiţie (PiS) despre care criticii spun că ar putea limita accesul la educaţia despre drepturile LGBT…
Vezi articolul

Taxe de școlarizare majorate “excesiv” la UBB începând cu anul universitar 2023-2024, fără consultarea studenților, acuză reprezentanți ai acestora / UBB justifică majorarea printr-un decalaj important între finanțarea de la buget și taxele de școlarizare

Organizația Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai acuză conducerea Universității că a majorat “excesiv” taxele de școlarizare cu aproape 40 % în unele cazuri și nu s-a consultat cu reprezentanții studenților. “Spre exemplu,…
Vezi articolul

Sporul de solicitare neuropsihică pentru profesori rămâne plafonat la nivelul din decembrie 2022, potrivit legii, chiar dacă Ministerul Educației a anunțat că toate componentele salariului cresc după majorarea bazei

Sporul de solicitare neuropsihică prezentat de Ministerul Educației în ultimele două zile, în conferința de presă de vineri și în informarea de pe Facebook de joi, 1 iunie, după adoptarea…
Vezi articolul
conducătorii de doctorate

Aproape 70 de profesori universitari cer ca termenul de dezbatere publică asupra proiectelor de legi ale educației să se prelungească până cel puțin pe 31 octombrie: intervalul 12 iulie – 24 august, în vacanță, e “inadmisibil”/ Abordarea problemelor etice e “dezechilibrată” și include prevederi “inadmisibile”

“Este inadmisibil și ridică serioase îndoieli privind buna intenție a demersului ca unor texte normative de asemenea anvergură și importanță să le fie rezervat pentru dezbatere un interval foarte scurt,…
Vezi articolul

Ordinul ministrului Educaţiei care obligă profesorii şi elevii să facă şcoală online este “în afara cadrului legal”, adică al Decretului pentru Starea de Urgenţă, anunţă sindicatele, care cer modificarea actului

Ordinul ministrului Educaţiei care obligă profesorii şi elevii să facă şcoală online este “în afara cadrului legal”, adică al Decretului pentru Starea de Urgenţă, anunţă toate sindicatele reprezentative din învăţământ,…
Vezi articolul