Notele de la simulare nu se trec în catalog, spune Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației: Nu există neapărat o miză sau un risc pentru elevi în aceste examene

1.915 vizualizări
Foto: Octav Ganea / INQUAM Photos
Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației, a declarat, pentru Radio România Actualități, referitor la simularea pentru Evaluarea Națională 2025, că notele nu se trec în catalog. „Nu există neapărat o miză sau un risc pentru elevi în aceste examene”, a spus acesta. Amintim că simularea pentru Evaluarea Națională 2025 se desfășoară în perioada 17-19 martie.

„Dacă nu luăm în serios (simulările examenelor naționale – n.red), nu vom avea la îndemână un instrument de măsură a stadiului în care ne aflăm cu pregătirea pentru examen. Notele de la simulare nu se trec în catalog, astfel încât nu există neapărat o miză sau un risc pentru elevi în aceste examene”, a precizat Sorin Ion.

Rezultatele simulării vor fi comunicate individual pe 31 martie. Acestea vor fi analizate în cadrul fiecărei școli prin discuții cu elevii, ședințe cu părinții și în consiliile profesorale, urmărindu-se adoptarea unor măsuri de sprijin pentru îmbunătățirea performanțelor, conform procedurii oficiale.

Notele nu vor fi trecute în catalog, cu excepția cazurilor în care elevii sau părinții solicită acest lucru în scris.

Comunicarea și analiza rezultatelor, potrivit procedurii Ministerului Educației

Elevii nu vor afla public notele de la simulări, acestea fiind transmise doar individual. „Rezultatele obținute la simulările naționale nu sunt afișate și nu sunt făcute publice” (art. 19 (1)), iar „comunicarea rezultatelor se face anonimizat, utilizându-se codurile individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților” (art. 19 (4)).

Inspectoratele școlare vor analiza rezultatele și „elaborează un raport pe baza rapoartelor unităților de învățământ. Acesta include un plan de acțiune care cuprinde măsurile de monitorizare, control și remediere, în cazul în care acest fapt se impune” (art. 20 (4)).

Art. 20 -„(2) La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.”

În cazul unităților școlare cu rezultate slabe, Ministerul Educației poate impune măsuri speciale. „Unitățile de învățământ care obțin rezultate necorespunzătoare la simulările naționale sunt monitorizate și îndrumate constant de către inspectoratul școlar, în vederea îmbunătățirii performanțelor școlare ale elevilor” (art. 20 (6)).

Citește și:
Simulare Evaluare Națională 2025. Secretarul de stat Sorin Ion: Nu avem în fiecare județ un număr de corectori care au urmat cursul de evaluator, astfel încât să acopere necesitățile. Noi am propus să participe, dacă se poate, toți profesorii care au clasa a VIII-a
Procedură simulare Evaluare Națională 2025. Elevii primesc subiecte tip broșură și colțul negru nu se îndoaie sau lipește, datele elevilor sunt secretizate de platforma de corectare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Daniel David: Agresivitatea în public trebuie refuzată pur și simplu din jurul tău, chiar dacă „lovește în ceva care și pe tine te deranjează”, fiindcă „se va întoarce și împotriva ta”. Nu trebuie susținută în poziții de putere fiindcă este periculoasă

Daniel David, ministrul Educației și Cercetării și profesor de științe cognitive clinice a spus despre agresivitatea în public că: „Trebuie să o refuzăm, să nu o acceptăm în jurul nostru,…
Vezi articolul

LISTA Documente obligatorii pentru educatori în anul școlar 2024-2025. Portofoliul educațional trebuie completat doar la grupa mijlocie / Copiii care intră la pregătitoare în 2025 vor fi evaluați după o Fișă din 2019

Lista cu documentele școlare și instrumentele de lucru pe care le vor folosi educatorii în anul școlar 2024-2025 pentru proiectarea didactică, înregistrarea prezenței, a activităților cu copiii și a rezultatelor…
Vezi articolul

Secretarul de stat din Ministerul Educației, Radu Szekely, întrebat dacă a citit noul raport “România Educată”: Nu o să comentez / Ligia Deca: Vom face public întreg raportul, odată cu asumarea lui de către Guvern, cel mai probabil miercuri

„Nu o să comentez”, a fost răspunsul lui Radu Szekely, secretarul de stat din cadrul Ministerului Educației la întrebarea dacă a citit noul raport „România Educată”, în cadrul unei conferințe…
Vezi articolul

Derapaj în Guvern: Raluca Turcan numeşte “informaţie falsă” faptul că bugetul Educaţiei este mai mic şi vorbește doar de finanţarea totală care ar fi 3,8% din PIB. Vicepremierul compară bugetul ministerului pe 2019 cu alocarea totală pentru domeniul Educaţiei în 2020

Derapaj la vârful Guvernului. Vicepremierul Raluca Turcan susţine că “bugetul total pentru Educație”, cu sumele defalcate din impozitul pe venit și TVA, cu programele cu fonduri europene și cu sumele…
Vezi articolul