Notele elevilor nu sunt condiționate de module, adică nu e obligatoriu ca elevii să aibă o notă sau mai multe pe primul modul. Secretarul de stat Florian Lixandru: Fiecare profesor își structurează materia și perioada de evaluare așa cum dorește

29.003 vizualizări
Foto: © Maryna Andriichenko | Dreamstime.com
Notele pe care elevii le primesc nu sunt condiționate de fiecare modul, ci de respectarea regulii ca, la sfârșitul anului școlar, aceștia să aibă minimum N+3 note, unde N este numărul de ore alocat pe săptămâna disciplinei în planul-cadru. Secretarul de stat Florian Lixandru a declarat pentru Edupedu.ro că „fiecare profesor își structurează materia și perioada de evaluare așa cum dorește, are libertatea să își planifice materia, conform planificărilor calendaristice pe care le-a făcut”. Au fost mai multe sesizări pe grupurile de părinți că elevii ar da săptămâna aceasta numai teste, ca să aibă câte o notă la final de modul.
  • Amintim că elevii și copiii de grădiniță sunt în vacanță în perioada 22 octombrie – 30 octombrie, potrivit structurii anului școlar 2022-2023. Al doilea modul începe în data de 31 octombrie și ține până pe 22 decembrie.

„Profesorii au un număr de note pe care trebuie să-l respecte, conform regulamentului: numărul de ore pe săptămână + 3, iar fiecare profesor se organizează, astfel încât să respecte și notarea ritmică. E normal să fie o repartizare uniformă a evaluărilor pe parcursul anului școlar. (…) Fiecare profesor își structurează materia și perioada de evaluare așa cum dorește, are libertatea să își planifice materia, conform planificărilor calendaristice pe care le-a făcut”, a precizat secretarul de stat.

Aceasta a spus că nu este o regulă ca elevii să aibă o notă înainte de vacanță și că profesorii au avut timp să pună una sau două note fiecare de la începutul anului școlar și până acum: ”Nu am auzit să fie o chestiune generală ca, în această săptămână (înainte de vacanță – n. red.), toată lumea să aibă o notă. Nu este o regulă, nu scrie nicăieri acest lucru. Eu n-am auzit să fie o regulă la nivel național ca fiecare profesor în această săptămână să aibă o notă. Au avut timp profesorii de la începutul anului școlar și până la finalul acestui modul să pună una sau două note fiecare, în funcție de cum și-au planificat. Fiecare profesor își structurează materia, astfel încât să respecte până la sfârșitul anului școlar prevederile regulamentului cu privire la numărul de note: numărul de ore pe săptămână + 3”.

Iată ce prevede Regulamentul-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar (ROFUIP) 2022 despre numărul de note:

„Art. 107 – (4) Numărul de calificative/note acordate anual fiecărui elev, la fiecare disciplină de studiu, este stabilit de cadrul didactic, în funcție de numărul unităților de învățare și de numărul săptămânal de ore prevăzut în planul-cadru. La fiecare disciplină numărul de calificative/note acordate anual este cu cel puțin trei mai mare decât numărul de ore alocat săptămânal disciplinei în planul-cadru de învățământ.

(5) În cazul curriculumului organizat modular, numărul de note acordate trebuie să fie corelat cu numărul de ore alocate fiecărui modul în planul de învățământ, precum și cu structura modulului, de regulă, o notă la un număr de 25 de ore. Numărul minim de note acordate elevului la un modul este de două.”

Foto: © Maryna Andriichenko | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Prima vacanță școlară începe în 4 zile. Când debutează următorul modul și calendarul examenelor
Cum se calculează mediile anuale ale elevilor în noul an școlar, împărțit pe module? Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației: A treia zecimală este cea în funcție de care se rotunjește media generală

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Concurs organizat de Tetra Pak și Edupedu

VIDEO „Doamna a fost cea mai bună” / Experiența de la finalul clasei a IV-a care a pornit de la ideea de a câștiga un premiu și a ajuns la ceva mult mai important

Câștigătorii marelui premiu al concursului „Elevii schimbă jocul: CartON!” au ajuns în mult dorita excursie pe Valea Prahovei. Iar modul lor de sărbătorire a fost și o acțiune de ecologizare…
Vezi articolul

Cu o zi înainte de Evaluarea Națională de clasa a II-a, Ministerul Educației anunță că rezultatele elevilor vor fi colectate cu o nouă aplicație digitală, care le va da profesorilor și învățătorilor acces rapid la date și la rapoartele pe clasă

Luni, 13 mai, începe Evaluarea Națională de la clasa a II-a, iar duminică la prânz Ministerul Educației anunță noutatea acestei ediții: colectarea datelor rezultate din evaluarea testelor scrise va fi…
Vezi articolul

SURSE Toate liceele vor putea organiza examen de admitere la clasa a IX-a, acolo unde există concurență, potrivit proiectului de lege a învățământului preuniversitar / Evaluarea Națională de la clasa a VIII-a va fi înaintea admiterii și susținută de către toți elevii

Liceele din întreaga țară vor putea organiza concurs de admitere pe 90% din locuri, potrivit prevederilor din proiectul legii învățământului preuniversitar, varianta Deca, conform surselor Edupedu.ro. Reamintim forma precedentă a…
Vezi articolul

Profesoara reclamată la Inspectorat pentru că a folosit cuvântul „foot” la ora de engleză: De ce nu ne lăsați să ne facem meseria?

Oficialii Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj susţin că instituţia nu a fost sesizată oficial în cazul profesoarei care a predat la lecția de engleză despre ”Human Body” și cuvântul ”foot”. Totuși, reprezentanții Inspectoratului Şcolar Judeţean…
Vezi articolul