Prodecanul Facultăţii de Teologie, Vasile Răducă: „Am răspuns în calitate de preot ortodox, nu pot să justific nişte lucru pe care Biserica nu le permite”

1.350 de vizualizări
Prodecanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă din cadrul Universităţii Bucureşti, profesorul universitar doctor Vasile Răducă a declarat pentru ştirileprotv.ro că cele trei răspunsuri controversate pe care le-a dat la Radio Trinitas unor ascultători “au jenat o parte a opiniei publice. O alta îmi dă dreptate. Am răspuns în calitate de preot ortodox. Nu pot să justific nişte lucru pe care Biserica nu le permite”. Cazul a fost semnalat de paginademedia.ro după ce în şedinţa CNA din 23 iulie postul de radio al Patriarhiei a fost sancţionat cu somaţie publică.

Declaraţia prodecanului Vasile Răducă este următoarea, potrivit unui interviu acordat sursei citate:

A fost o emisiune mai delicată, de bioetică, în direct, interactivă, după o discuţie cu moderatorul am primit un set de întrebări la care am răspuns. Între aceste răspunsuri sunt 3 care au jenat o parte a opiniei publice. O alta îmi dă dreptate. Am răspuns în calitate de preot ortodox. Nu pot să justific nişte lucru pe care Biserica nu le permite. Consider că am adus argumente şi de ordin ştiinţific. Mi-am fundamentat aceste puncte de vedere pe o bibliografie. Nu sunt medic ginecolog dar pentru aceste probleme am citit lucrări scrise de specialiști. Din păcate am dat răspunsurile în funcție de ce am citit la acești specialiști iar lucrul acesta a jenat foarte tare

Cine este profesorul de teologie morală Vasile Răducă: “în Islam, femeia este considerată o lighioană care nu face altceva decât plăcere bărbatului”

Ministrul Educaţiei a reacţionat în acest caz, declarând că “prima măsură pe care universitatea trebuie să o ia: și anume aceea de a-l scoate din poziția de conducător, pentru că este prodecan. Dar eu cred că și Comisia de Etica a Universității se poate sesiza, cu atât mai mult cu cât domnia sa este profesor de morală. Mi se pare extrem de nepotrivită modalitatea de a se exprima pe un subiect destul de delicat”.

Reacţia ministrului vine după ce marţi rectorul Universității din București, Mircea Dumitru, i-a cerut decanului Facultății de Teologie Ortodoxă să îl demită și să îl înlocuiască pe profesorul Vasile Răducă din funcția de prodecan. Măsura dură a rectorului vine după o serie de derapaje ale prodecanului Vasile Răducă, la postul de radio Trinitas al Patriarhiei, semnalate de paginademedia.ro.

SURSA: Captură PROTV


5 comentarii
  1. Daca voi nu cunoasteti invataturile islamului, asta nu va indreptateste sa il judecati.Cu adevarat, in islam femeia nu e decat animal.Nu are niici drepturi si nu e considerata ca partasa cu barbatul la mantuire. Femeia e doar obiect sexual si producatoare de copii.
    Daca nu aveti nici macar cunostinte elementare in anumite domenii, ar fi mai bine saincercati sa nu judecati un om care evident stie ce spune, bazat numai pe ideile voastre, pe care le aveti in cap ca asa a batut vantul pe acolo la momentul respectiv.
    Un prodecan ajunge in aceasta functie datorita meritelor sale si a multor ani de studiu, cercetare si experienta.

  2. Acestui om i se poate aduce imputa orice vina dar eu am sa spun atit ; un an are 365 de zile . Din acestea scad zilele de miercuri si vineri ; apoi simbetele , duminicile si zilele de sarbatoare crestina . Mai scad zilele in care femeia elimina mucoasa uterina . Cele care ramin sint zile cind este firesc faptul ca o femeie sa fie intima cu sotul sau . Din toate aceste zile care au ramas foarte putine sint zilele de fertilitate . Iar acelea care sint sint de la Dumnezeu pentru ca acea femeie casatorita sa devina mama . Restul este can-can si imbatare cu apa rece .

  3. Dacă tot e atât de doct și fundamentat științific părintele prodecan, să scrie domnia sa un manual unic de la clasa I la clasa a XII-a de educație sexo-religioasă și, iaca, împușcăm doi iepuri dintr-o dată, rezolvând controversele legate de orele de religie și cele de educație sexuală. Le facem doi în unu! Obligatorii , evident!

    1. Halal preot!! Rușinos poate că așa gândea chiar el și a dat vina pe Islam!!!!Daca mai și preda oare ce -i învață pe studenți???Prodecan,pe bune???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Ministerul Educației a fost dat în judecată de Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități, pentru refuzul de a-i aloca unei fetițe de clasa a II-a profesor de sprijin la clasă

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități anunță că a dat în judecată Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar Județean Covasna, pentru refuzul de a-i aloca unei eleve cu dizabilități un…
Vezi articolul
Codrut Olaru si Tudorel Toader / Foto: Inquam Photos - Octav Ganea

Liga Studenților Iași acuză că Ministerul Educației “îl apără” pe Codruț Olaru, al cărui titlu de doctor a fost retras pentru “plagiat grosier”. Organizația îi cere ministrului Cîmpeanu să explice de ce CNATDCU tergiversează decizii în cazul mai multor “gulere albe”

Liga Studenților Iași susține, într-un comunicat emis luni, că Ministerul Educației “îl apără pe plagiatorul Codruț Olaru prin amânarea unui aviz al Direcției Juridice” și cere instituției să emită acel…
Vezi articolul

Plata orelor remediale, nici la Paște, nici la Înălțare. Ministrul Educației promite din nou profesorilor care au făcut zeci de ore suplimentare cu elevii că „astăzi vor începe plățile”, dar doar „în județele care au raportat corect”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, promite din nou profesorilor care au făcut ore suplimentare, de remediere, cu elevii din clasele I-VIII că „astăzi (n. red. luni, 14 iunie 2021) vor începe…
Vezi articolul

Ce este inteligența emoțională? Dragoș Iliescu, specialist în psihologie organizațională și măsurare psihologică, în conferințele “Știința pe înțelesul tuturor”

Ce înseamnă să fii inteligent emoțional? Dragoș Iliescu, specialist în psihologie organizațională și măsurare psihologică, va vorbi pe larg despre inteligența emoțională, în cadrul unei conferințe organizate de Universitatea din…
Vezi articolul