Numărul notelor de 10 la Evaluarea Națională 2022 a crescut cu 14 la Limba Română și cu 72 la matematică, după contestații – Sorin Cîmpeanu

2.153 de vizualizări
Foto: © Monkey Business Images | Dreamstime.com
Numărul notelor de 10 obținute la proba de Limba și Literatura Română – Evaluarea Națională 2022 a crescut cu 14, după soluționarea contestațiilor, iar cel înregistrat în cazul probei de Matematică a crescut cu 72, a declarat, joi, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, într-o conferință pe tema rezultatelor finale la EN.

Reamintim că o analiză Edupedu.ro arată că cel puțin peste 19.000 de note au fost greșite la Evaluarea Națională 2022, 9 din 10 contestații au dus la modificarea notei, în 70% dintre cazuri pe plus. Rata enormă de schimbare a notelor e o tendință existentă de mulți ani.

Potrivit ministrului, după contestații, la Limba Română 86,1% dintre elevi au încheiat examenul cu note mai mari sau egale cu 5, la Matematică 77,5% au reușit acest lucru. La Limba și Literatura Maternă, procentul este de 96,1%.

Același procent a fost anunțat la Matematică și în momentul prezentării rezultatelor inițiale, fiind de circa 100 de elevi în plus cu note mai mari sau egale cu 5. La Limba Română, procentul celor cu note mai mari sau egale cu 5 a crescut cu 0,2 puncte procentuale față de rezultatele inițiale.

Sorin Cîmpeanu:

“La nivel național, la proba de Limba și Literatura Română, 128.159 de elevi reprezentând 86,1% au încheiat examenul cu note mai mari sau egale cu 5. Dintre aceștia, 824 de elevi au obținut nota 10 – plus 14 în raport cu prima afișare, în urma contestațiilor.

La Matematică, 115.223 de elevi, reprezentând 77,5%, au primit note mai mari sau egale cu 5. Iar dintre aceștia 3038 au obținut nota 10, +72 în raport cu prima evaluare.

La Limba și Literatura Maternă, 8903 elevi, reprezentând 96,1%, au primit note mai mari sau egale cu 5, iar 83 de candidați au obținut nota 10. În urma contestațiilor nu s-au înregistrat diferențe din perspectiva notelor de 10.”

Foto: © Monkey Business Images | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


1 comment
  1. Noroc cu pandemia, că a mai aliniat sistemul nostru cu cele din afară. Dar pandemia s-a terminat, așa că pauza a luat sfârșit. Urmează burta pe carte și basculanta de materie. Multă, lungă și gustoasă precum cartonul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Concursul de directori la București

Învățământ profesional: Universitatea București, un liceu tehnologic și alte două entități românești – printre parteneri în proiectele selectate de CE pentru finanțare Erasmus+

Mai multe organizații și instituții românești, inclusiv un liceu tehnologic și Universitatea din București, se numără printre partenerii dintr-o serie de proiecte de colaborare transfrontalieră pentru care, joi, Comisia Europeană…
Vezi articolul

Perspective pentru 2023 la UMF Carol Davila: Centru de simulare medicală în toate specialitățile și curricule educaționale pentru studenți la medicină, profesioniști din sănătate și pacienți

Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” are în vedere în 2023 un Centru de simulare medicală în toate specialitățile, astfel încât studenții să poată să vină să facă simulare…
Vezi articolul