Numărul notelor de 10 la Evaluarea Națională 2022 a crescut cu 14 la Limba Română și cu 72 la matematică, după contestații – Sorin Cîmpeanu

1.556 de vizualizări
Foto: © Monkey Business Images | Dreamstime.com
Numărul notelor de 10 obținute la proba de Limba și Literatura Română – Evaluarea Națională 2022 a crescut cu 14, după soluționarea contestațiilor, iar cel înregistrat în cazul probei de Matematică a crsscut cu 72, a declarat, joi, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, într-o conferință pe tema rezultatelor finale la EN.

Reamintim că o analiză Edupedu.ro arată că cel puțin peste 19.000 de note au fost greșite la Evaluarea Națională 2022, 9 din 10 contestații au dus la modificarea notei, în 70% dintre cazuri pe plus. Rata enormă de schimbare a notelor e o tendință existentă de mulți ani.

Potrivit ministrului, după contestații, la Limba Română 86,1% dintre elevi au încheiat examenul cu note mai mari sau egale cu 5, la Matematică 77,5% au reușit acest lucru. La Limba și Literatura Maternă, procentul este de 96,1%.

Același procent a fost anunțat la Matematică și în momentul prezentării rezultatelor inițiale, fiind de circa 100 de elevi în plus cu note mai mari sau egale cu 5. La Limba Română, procentul celor cu note mai mari sau egale cu 5 a crescut cu 0,2 puncte procentuale față de rezultatele inițiale.

Sorin Cîmpeanu:

“La nivel național, la proba de Limba și Literatura Română, 128.159 de elevi reprezentând 86,1% au încheiat examenul cu note mai mari sau egale cu 5. Dintre aceștia, 824 de elevi au obținut nota 10 – plus 14 în raport cu prima afișare, în urma contestațiilor.

La Matematică, 115.223 de elevi, reprezentând 77,5%, au primit note mai mari sau egale cu 5. Iar dintre aceștia 3038 au obținut nota 10, +72 în raport cu prima evaluare.

La Limba și Literatura Maternă, 8903 elevi, reprezentând 96,1%, au primit note mai mari sau egale cu 5, iar 83 de candidați au obținut nota 10. În urma contestațiilor nu s-au înregistrat diferențe din perspectiva notelor de 10.”

Foto: © Monkey Business Images | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


1 comentariu
  1. Noroc cu pandemia, că a mai aliniat sistemul nostru cu cele din afară. Dar pandemia s-a terminat, așa că pauza a luat sfârșit. Urmează burta pe carte și basculanta de materie. Multă, lungă și gustoasă precum cartonul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Andronescu 2009-2019. Când a desființat Școlile de Arte și Meserii: “liceele tehnologice sunt mai bine pregătite”. Când a văzut rezultatele la BAC 2019: “îi trimitem să învețe o meserie, pentru că nu ne naștem egali”

Anul acesta “îi trimitem pe cei care poate au mai puține abilități teoretice spre a învăța o meserie”, susține ministrul Educației despre absolvenții clasei a VIII-a care acum susțin Admiterea…
Vezi articolul

Ecaterina Andronescu: Nu cred că vom avea mai mult de 70.000 de absolvenți de liceu peste trei ani. Ce se va întâmpla cu universitățile noastre? Soluția: studenții străini care aduc și taxe

Scăderea demografică “absolut dramatică” o face pe Ecaterina Andronescu să se întrebe “Ce se va întâmpla cu universitățile noastre?”. Într-o conferință la Constanța, ministrul Educației a interpretat astfel numărul copiilor…
Vezi articolul