Numărul notelor de 10 la Evaluarea Națională 2022 a crescut cu 14 la Limba Română și cu 72 la matematică, după contestații – Sorin Cîmpeanu

1.770 de vizualizări
Foto: © Monkey Business Images | Dreamstime.com
Numărul notelor de 10 obținute la proba de Limba și Literatura Română – Evaluarea Națională 2022 a crescut cu 14, după soluționarea contestațiilor, iar cel înregistrat în cazul probei de Matematică a crescut cu 72, a declarat, joi, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, într-o conferință pe tema rezultatelor finale la EN.

Reamintim că o analiză Edupedu.ro arată că cel puțin peste 19.000 de note au fost greșite la Evaluarea Națională 2022, 9 din 10 contestații au dus la modificarea notei, în 70% dintre cazuri pe plus. Rata enormă de schimbare a notelor e o tendință existentă de mulți ani.

Potrivit ministrului, după contestații, la Limba Română 86,1% dintre elevi au încheiat examenul cu note mai mari sau egale cu 5, la Matematică 77,5% au reușit acest lucru. La Limba și Literatura Maternă, procentul este de 96,1%.

Același procent a fost anunțat la Matematică și în momentul prezentării rezultatelor inițiale, fiind de circa 100 de elevi în plus cu note mai mari sau egale cu 5. La Limba Română, procentul celor cu note mai mari sau egale cu 5 a crescut cu 0,2 puncte procentuale față de rezultatele inițiale.

Sorin Cîmpeanu:

“La nivel național, la proba de Limba și Literatura Română, 128.159 de elevi reprezentând 86,1% au încheiat examenul cu note mai mari sau egale cu 5. Dintre aceștia, 824 de elevi au obținut nota 10 – plus 14 în raport cu prima afișare, în urma contestațiilor.

La Matematică, 115.223 de elevi, reprezentând 77,5%, au primit note mai mari sau egale cu 5. Iar dintre aceștia 3038 au obținut nota 10, +72 în raport cu prima evaluare.

La Limba și Literatura Maternă, 8903 elevi, reprezentând 96,1%, au primit note mai mari sau egale cu 5, iar 83 de candidați au obținut nota 10. În urma contestațiilor nu s-au înregistrat diferențe din perspectiva notelor de 10.”

Foto: © Monkey Business Images | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


1 comment
  1. Noroc cu pandemia, că a mai aliniat sistemul nostru cu cele din afară. Dar pandemia s-a terminat, așa că pauza a luat sfârșit. Urmează burta pe carte și basculanta de materie. Multă, lungă și gustoasă precum cartonul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Noi condiții de angajare în UE

Pachet legislativ privind Serviciile Digitale, care interzice publicitatea care-i vizează pe minori și practici înșelătoare de publicitate online, aprobat de o comisie-cheie a Parlamentului European

Comisia pentru Piață Internă și Protecția Consumatorului din cadrul Parlamentului European a aprobat, marți, poziția sa pe seama Actului legislativ privind Serviciile Digitale, ce interzice o serie de practici înșelătoare…
Vezi articolul