O şcoală de medicină din Bronx, New York, renunţă la taxele de şcolarizare pe viață, după ce a primit o donaţie de un miliard de dolari de la o fostă profesoară

689 de vizualizări
Foto: © 126602856 | Dreamstime.com
O renumită şcoală de medicină din cartierul newyorkez defavorizat Bronx a anunţat că va face ca taxele sale de şcolarizare să fie gratuite pe viaţă, pentru toţi studenţii săi, după ce a primit o donaţie de un miliard de dolari de la o fostă profesoară, informează AFP, citată de Agerpres.

„Această donaţie istorică – cea mai mare făcută vreodată unei şcoli de medicină din ţară – va face ca niciun student de la şcoala de medicină Albert Einstein să nu mai fie nevoit să plătească vreo taxă de şcolarizare”, respectiv 60.000 de dolari pe an de studiu, a precizat spitalul universitar Montefiore într-un comunicat.

Şcoala este situată în Bronx, cel mai sărac cartier din acest megalopolis de 8,5 milioane de locuitori şi cu cei mai slabi indicatori de sănătate din statul New York (20 de milioane de locuitori).

Donaţia a venit din partea lui Ruth Gottesman, fostă profesoară de pediatrie a şcolii şi actuala preşedintă a consiliului său de administraţie. În vârstă de 93 de ani, ea este văduva şi moştenitoarea unui finanţist de pe Wall Street apropiat de Warren Buffett, David Gottesman, care a murit în 2022 la vârsta de 96 de ani.

Foto: © 126602856 | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește articolul integral pe G4Media.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Deschiderea școlilor

Am pus carul înaintea boilor. Discutăm la nesfârșit cum facem examenul de intrare la liceu, bacalaureatul, dar nu discutăm despre ce se întâmplă cu învățarea, cu motivația elevilor, a cadrelor didactice – Ovidiu Pânișoară, profesor la Universitatea din București

„Discutăm la nesfârșit cum facem examenul de intrare la liceu, cum facem bacalaureatul, dar nu discutăm ce se întâmplă până la liceu, ce se întâmplă cu elevii, cu motivația elevilor,…
Vezi articolul