O universitate din SUA a obținut dreptul de a impune vaccinarea studenților

375 de vizualizări
Universitatea din Indiana / Foto: © 4snickers | Dreamstime.com
Universitatea din Indiana / Foto: © 4snickers | Dreamstime.com
Un judecător federal a validat luni decizia Universității din Indiana de a impune vaccinul anti-COVID-19 studenţilor şi personalului, relatează AFP. Magistratul Damon Leichty de la tribunalul din South Bend, la est de Chicago, a pronunţat prima hotărâre cu privire la acest subiect, dar decizia poate fi contestată până la Curtea Supremă, scrie Agerpres.

Sesizat în regim de urgenţă de opt studenţi, magistratul a refuzat să suspende noile reguli sanitare impuse de Universitatea din Indiana pentru reluarea cursurilor în campusurile sale între 1 august şi 15 august.

Aceste reguli prevăd vaccinarea obligatorie pentru cei 90.000 de studenţi şi 40.000 de angajaţi, dar prevăd scutiri din motive religioase sau medicale.

Constituţia le permite studenţilor “să refuze tratamente medicale pe principiul dreptului de a dispune de propriul corp”, a afirmat judecătorul Damon. Dar, de asemenea, permite “impunerea unui proces rezonabil de vaccinare în interesul legitim al sănătăţii publice”, a adăugat el. “Aşa a făcut universitatea”, a menţionat judecătorul într-o decizie de aproximativ 100 de pagini.

Dintre cei opt reclamanţi, şase au deja o scutire din motive religioase, dar nu doresc să poarte mască sau să respecte distanţarea fizică, a indicat judecătorul.

Campania de vaccinare din Statele Unite, care a înregistrat progrese mari împotriva pandemiei, a încetinit în ultimele săptămâni. Aproximativ 68% dintre adulţi au primit cel puţin o primă doză de vaccin, dar există mari disparităţi geografice, relatează agenția de presă Agerpres.

Foto: © 4snickers | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


1 comentariu
  1. La ei se poate. La noi, daca au trebuit sa se vaccineze medicinistii de la Iasi, a sarit toata lumea de fund in sus. Si vorba aia, esti medicinist, tu esti viitorul medic ce va incerca sa ma convinga pe mine, pacientul, de binefacerile tratamentului clasic medicamentos, nu de potiuni magice si aiurverdice sau ceva bauturi samanice. Ca de-aia te-ai facut medic si nu vraci. Patetic, penibil si te face sa iti pierzi toata increderea in sistemul medical. Eu, spre exemplu, as avea mari dubii si rezerve a-propos de pregatirea si experienta unui medic ce refuza vaccinul si daca as avea de ales intre acela si altul care se vaccineaza, clar as alege vaccinatul. Daca vreau sa ma duc la vrajitoare sau vraci, nu ma adresez spitalului. Daca vreau sa am divergente de opinie despre vaccin, ma duc in Parlament sau le caut pe doamnele Sosoaca si Steer. Pentru acte medicale apelez la medici. Iar vaccinul este un act medical, nu dezlegare de deochi, samanism, vrajitorie sau citit de molifte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Azamfirei se pregătește pentru al treilea mandat de rector al UMF Târgu Mureș. Agenția ungară de presă MTI: A jucat un rol important în tensionarea relaţiilor româno-maghiare

Leonard Azamfirei se pregăteşte pentru al treilea mandat de rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş, speculând o portiță legislativă, relatează agenția ungară de presă MTI, preluată de…
Vezi articolul

Universitatea Babeș Bolyai începe luni semestrul al II-lea. Facultățile vocaționale se deschid în format clasic. David: Putem decide de la o săptămână la alta modificarea oricărui scenariu în funcție de cum evoluează condițiile epidemiologice

Universitatea Babeș Bolyai din Cluj va continua predarea în format online la majoritatea facultăților, la fel ca în semestrul I, și clasic la cele vocaționale sau hibrid la cele care…
Vezi articolul

Andronescu anunță că în școli predau 85 de mii de profesori cu facultăți făcute „la distanță” și trebuie din nou aduși la formare: „Când înveți la distanță, înveți ușor departe de carte”

Cu prioritate, profesorii care au făcut cursuri la distanță, în universități, „trebuie să îi aducem într-un program de formare” a declarat Ecaterina Andronescu la o întâlnire cu inspectorii școlari din…
Vezi articolul

Studenții din Iași îi cer „demisia urgentă” lui Toader din funcția de rector. Fostul ministru ar urmări „instituirea unui regim de cenzură și de cosmetizare a imaginii sale”

Liga Studenților din Iași îi solicită lui Tudorel Toader „demisia urgentă” din funcția de rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, „având în vedere prejudiciile imense de imagine aduse…
Vezi articolul