Oamenii de știință au demonstrat o ”asociere definitivă” între autism și flora intestinală / Teoria e veche de 30 de ani, dar nu existau suficiente dovezi

13.172 de vizualizări
Foto: Unsplash.com
Într-un amplu studiu de reevaluare, oamenii de știință au descoperit o „asociere definitivă” între bacteriile intestinale și tulburarea de spectru autist, scrie Euronews. Relația dintre microbiomul intestinal și tulburarea de spectru autist a scăpat celor mai strălucite minți timp de peste 20 de ani. Dar noua tehnologie oferă o rază de speranță, scrie G4Media.ro.

Într-un studiu revoluționar publicat în revista științifică Nature Neuroscience, oamenii de știință susțin că au realizat o „asociere definitivă” între modificările temporale în compoziția microbiomului intestinal și trăsăturile și simptomele observabile ale persoanelor cu autism.

Utilizând un algoritm nou, cercetătorii au cercetat decenii de cercetări și au confirmat o relație complexă între microbiomul intestinal și autism, deschizând calea pentru viitoarele progrese în terapie și tratament.

Autismul este o afecțiune complexă de neurodezvoltare caracterizată printr-o gamă largă de deficiențe cognitive, comportamentale și de comunicare. Este o tulburare de spectru, ceea ce înseamnă că simptomele și gravitatea variază foarte mult de la o persoană la alta.

Microbiomul intestinal este comunitatea de microorganisme – bacterii „bune” și „rele” – care rezidă în tractul nostru digestiv. Echilibrul sănătos al acestor bacterii joacă un rol vital în digestie, metabolism, funcția imunitară și sănătatea generală.

Citește mai mult pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Concursul pentru desemnarea comisiei care va evalua organizațiile de cercetare, în vederea fuziunii sau desființării celor neperformante, a fost lansat / Dosarele pentru cele 28 de posturi pot fi depuse până pe 7 mai

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării a lansat, săptămâna aceasta, concursul pentru selectarea a 28 de membri care vor face parte din Comisia care va evalua performanța organizațiilor de cercetare, în…
Vezi articolul

Propunere de rectificare: Bugetul Ministerului Educației va fi scăzut cu 542 milioane lei, deși instituția a cerut mai mulți bani – documente obținute de Economedia.ro / Ministrul Cîmpeanu, acum 10 zile: “La educație nu ai unde să tai”

Bugetul Ministerului Educației ar urma să scadă cu 542 de milioane de lei, deși instituția a cerut o suplimentare de 668 milioane de lei, potrivit propunerilor făcute de Ministerul Finanțelor,…
Vezi articolul

Trei dintre cercetătorii români care au primit premii speciale la prima ediție a Galei Cercetării Românești lucrează în SUA, la universitățile Stanford, Harvard și MIT / Patru din opt premianți lucrează în principal în România

Trei dintre premiile speciale acordate în cadrul primei Gale a Cercetării Românești, plus unul dintre premiile la categoriile principale au fost acordate cercetătorilor români care lucrează sau au lucrat în…
Vezi articolul