Obligativitatea purtării măștilor în jurul școlilor în Capitală, pe masa discuțiilor la o ședință a Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență, a anunțat prefectul Capitalei

1.975 de vizualizări
Peste 100.000 de elevi din București revin la școală
Foto: © Michele D’Ottavio | Dreamstime.com
Obligativitatea purtării măștii în exterior, pe o rază de 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ din Capitală, ar putea reveni din 13 septembrie. Măsura va fi discutată marți sau miercuri, la o şedinţă a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, a anunțat prefectul Capitalei, Alin Stoica, pentru News.ro.

„Luăm în calcul reintroducerea măsurii privind purtarea măştii pe o rază de 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ. Va fi o hotărâre CMBSU. Expiră ultima hotărâre, cred că miercuri, şi atunci va trebui să luăm o nouă hotărâre de prelungire a măsurilor şi şi vom introduce şi obligativitatea purtăţii măştilor, începând cu 13 septembrie, de când începe şcoala. Şedinţa va fi marţi sau miercuri”, a declarat Alin Stoica pentru News.ro.

Amintim că pe 30 august, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, estima că, la jumătatea lunii septembrie, în România se vor înregistra peste 2.000 de cazuri zilnice, în loc de 1.500 – 1.600, cât preconizau iniţial autoritățile.

„Nu ne aşteptăm ca în perioada următoare evoluţia epidemiologică să fie mai bună, dimpotrivă, situaţia se va înrăutăţi pe fondul faptului că varianta Delta devine dominantă, inclusiv în ţara noastră. Vedem că în ultimele trei luni varianta Delta a ajuns deja la o pondere de peste 20% din totalul variantelor virale de îngrijorare care au fost depistate în urma testelor de secvenţiere, iar în urma secvenţierilor efectuate săptămânal, peste 95-96% din teste sunt pozitive pentru varianta Delta”, a afirmat Gheorghiţă.

Amintim că ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, declara acum două săptămâni că orașele aglomerate ar putea ajunge la pragul de infectare cu SARS-CoV-2 de 6 la mia de locuitori în octombrie, dacă trendul crescător actual se menține și oamenii nu se vaccinează.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat, pe 2 septembrie 2021, Hotărârea numărul 65 pentru abilitarea Ministerului Educației și Ministerului Sănătății în vederea emiterii unui Ordinului comun prin care sunt stabilite măsurile pentru deschiderea școlilor cu prezență fizică din 13 septembrie.

Scenariile trecute în Hotărârea CNSU:

a) în localitățile în care incidența cumulată a cazurilor, în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 6/1000 de locuitori, se permite participarea zilnică, cu prezență fizică la cursuri a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ și cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2;

b) în localitățile în care incidența cumulată a cazurilor, în ultimele 14 zile este mai mare de 6/1000 de locuitori, până la instituirea măsurii carantinei, se permite participarea zilnică, cu prezență fizică la cursuri în unitățile de învățământ, a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor din învățământul special cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2 și participarea în sistem online a tuturor celorlalte categorii de elevi.

Foto: © Michele D’Ottavio | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

  • Vezi aici toate articolele relevante pentru anul școlar 2021-2022, care începe pentru elevi pe 13 septembrie.
Citește și:
Noile reguli pentru școli schimbă orarul elevilor. Părinții de la o școală din București au fost anunțați miercuri că elevii de a VIII-a se mută după-amiaza
Un elev are simptome la școală – ce se întâmplă, potrivit noilor reguli anunțate? Protocolul de izolare prevede că elevul va fi preluat de părinți, iar școala nu e obligată să anunțe DSP dacă nu are cabinet medical. Anunțarea situației la 112, doar în cazurile severe

2 comments
  1. De ce lăsați nevaccinatii cu vaccinații la școală? Corect ar fi ca doar vaccinații sa vina fizic, nu și cei nevaccinatii. Urmează sa opriți iar economia din noiembrie. Alooo, curca pleostita de la sanatate, ministresa adică ! Asta trebuie sa faci: sa nu lași vaccinații responsabili, prevăzători și ascultători, sa se îmbolnăvească acum din cauza celor nevaccinatii. Și sa mai faci astfel încă câteva variante a virusului, ca și când nu ar fi destule. Ești o incompetenta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Doar 6% din 35.400 de părinți, care au răspuns unui sondaj, vor ca școala să înceapă online, restul – cu prezență fizică / Peste trei sferturi spun că părinții ar trebui să decidă, nu autoritățile, dacă propriul copil va merge fizic la școală sau va urma cursurile online

Peste 88% dintre părinţii participanți la un sondaj online, făcut de Federația Națională a Asociațiilor de Părinți, consideră că pe data de 13 septembrie cursurile pot începe cu prezenţă fizică.…
Vezi articolul