OFICIAL Comisia de management al burselor din fiecare școală va fi formată din 3-9 profesori. Care sunt atribuțiile acestei comisii

25.780 de vizualizări
elaborarea curriculumului de liceu
Foto: © Poznyakov | Dreamstime.com
În toate școlile va fi înființată o comisie de management al burselor, potrivit Metodologiei-cadru pentru acordarea burselor școlare, aplicabilă din anul școlar 2023-2024, document publicat în Monitorul Oficial. Din această comisie vor face parte între 3 și 9 profesori, conform documentului menționat anterior.

Art. 22. — „(1) La nivelul unității de învățământ preuniversitar se constituie Comisia de management al burselor, care verifică și analizează documentele depuse și stabilește lista elevilor beneficiari”, prevede metodologia.

Președintele acestei comisii va fi directorul școlii. Potrivit sursei menționate, vor fi între 3 și 9 profesori diriginți și învățătoare în cadrul acestei comisii.

Art. 22 – „(2) Componența Comisiei de management al burselor este următoarea:

a) președinte — director/director adjunct;

b) membri — 3—9 profesori pentru învățământul primar/ profesori diriginți;

c) secretar — secretar-șef/secretar/informatician.

(3) Lista elevilor beneficiari se actualizează ori de câte ori este nevoie, se aprobă în consiliul de administrație al unității de învățământ, se semnează de către director și se transmite la inspectoratul școlar județean (ISJ)/al municipiului București (ISMB).

(4) În fiecare unitate de învățământ se elaborează o procedură internă de management al burselor școlare, în baza prezentei metodologii, aprobată de consiliul de administrație al unității de învățământ.”

Inițial, în varianta de proiect ordin de ministru cu regulile pentru burse, noua comisie era formată din 3-7 profesori.

Foto: © Poznyakov | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
OFICIAL Regulile noi pentru cele cinci tipuri de burse școlare 2023, publicate în Monitorul Oficial
În toate școlile va fi înființată o comisie de management al burselor pentru anul școlar 2023-2024 – surse. Noua comisie va fi formată din 3-7 profesori

11 comments
 1. Bună seara la începutul luni octombrie am depus dosarul pentru bursa monoparentale inițial ia fost aprobat dosarul a luat bursa 4 luni copilul astăzi ma sunat și mia spus ca trebuie sa restituie toții banii am depus toate documentele la dosar de ce tocmai acum ni sa zis ca dosarul nu a fost aprobat

 2. Bună ziua, oare este corect ca instituția de învățământ sa solicite de la primărie anchete sociale pentru toți cei care depun cerere, pentru burse sociale?
  În noua metodologie se specifica cazurile în care se solicita ancheta socială.

 3. Bună ziua, este normal că bursa socială a unui elev să fie folosită de către asistenta maternală ,a copilului?Cine trebuie să beneficieze de acești bani?

  1. La școală i se cere cont IBAN deschis pe numele copilului cu împuternicit.Deci,in contul lui se virează banii!Acum….la cine se află cardul…..Se mai poate solicita primirea banilor cash de la școală.

 4. Oare cum a gandit Doamna Ministru. Este corect :
  – la olimpiadele scolare, etapa judeteana, zonale si nationala locurile I, II, III – bursa de merit
  – la Campionatele Nationale Scolare, faza nationala – numai locul I – bursa de merit.
  Unde este dreptatea Doamna Ministru????
  Acesti copii care au fost la faza judeteana, faza zonala, au ajuns la faza nationala si au obtinut locul II si III nu sunt de apreciat???

  1. DA, bursele de merit se aplica in procent de 30% la nivelul clasei, chiar daca cea mai mare medie este exemplu 9,42 in ordine descrescatoare

 5. Buna ziua! De ce elevii claselor care au terminat cls a 8 de gimnaziu cu medii de peste 9.50 nu li se mai ia in calcul media generala ci doar cea de admitere in liceu?
  Copilul meu a muncit in an intreg sa tina pasul si a luat media generala 9.63 si examen admitere 7.77 .
  Oare este corect? Poate a fost emotiv, a avut emotii . Dar el a luptat un an intreg pt bursa de merit. In toti anii s a zbatut.
  iar eu sunt mama dingura intretinatoare a doi minori. Nu am favorizat nimic si pe nimeni ca sa aibe asa note. A fost munca lui.
  De ce celelalte clase beneficiaza in mod normal de aceasta bursa?!
  Nu procedati corect stimabili .

  1. Pentru ca examenul de admitere dă măsura competențelir de care are nevoie la liceu. În plus, să fim serioși, tot la două discipline a învățat, Deci,dc a luat 7.70, atât poate. Restul, până la 9.63 e vrăjeală. Note puse din burtă. Dc era de 9.63, măcar nouă trebuia sa ia la admitere la subiectele de semianalfabeți care se dau acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Promisiunile PNL pentru educație, în programul de guvernare 2021-2024: Banii prevăzuți legal pentru educație – peste 4 ani / O nouă lege a educației, reforma carierei didactice, Biblioteca Virtuală și digitalizare

Partidul Național Liberal, de guvernământ, spune că, dacă va rămâne la guvernare după alegerile parlamentare, va revizui cadrul normativ în educație, va reforma cariera didactică și va lua măsuri extinse…
Vezi articolul