OFICIAL Comisia de management al burselor din fiecare școală va fi formată din 3-9 profesori. Care sunt atribuțiile acestei comisii

23.302 vizualizări
elaborarea curriculumului de liceu
Foto: © Poznyakov | Dreamstime.com
În toate școlile va fi înființată o comisie de management al burselor, potrivit Metodologiei-cadru pentru acordarea burselor școlare, aplicabilă din anul școlar 2023-2024, document publicat în Monitorul Oficial. Din această comisie vor face parte între 3 și 9 profesori, conform documentului menționat anterior.

Art. 22. — „(1) La nivelul unității de învățământ preuniversitar se constituie Comisia de management al burselor, care verifică și analizează documentele depuse și stabilește lista elevilor beneficiari”, prevede metodologia.

Președintele acestei comisii va fi directorul școlii. Potrivit sursei menționate, vor fi între 3 și 9 profesori diriginți și învățătoare în cadrul acestei comisii.

Art. 22 – „(2) Componența Comisiei de management al burselor este următoarea:

a) președinte — director/director adjunct;

b) membri — 3—9 profesori pentru învățământul primar/ profesori diriginți;

c) secretar — secretar-șef/secretar/informatician.

(3) Lista elevilor beneficiari se actualizează ori de câte ori este nevoie, se aprobă în consiliul de administrație al unității de învățământ, se semnează de către director și se transmite la inspectoratul școlar județean (ISJ)/al municipiului București (ISMB).

(4) În fiecare unitate de învățământ se elaborează o procedură internă de management al burselor școlare, în baza prezentei metodologii, aprobată de consiliul de administrație al unității de învățământ.”

Inițial, în varianta de proiect ordin de ministru cu regulile pentru burse, noua comisie era formată din 3-7 profesori.

Foto: © Poznyakov | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
OFICIAL Regulile noi pentru cele cinci tipuri de burse școlare 2023, publicate în Monitorul Oficial
În toate școlile va fi înființată o comisie de management al burselor pentru anul școlar 2023-2024 – surse. Noua comisie va fi formată din 3-7 profesori

7 comments
 1. Bună ziua, este normal că bursa socială a unui elev să fie folosită de către asistenta maternală ,a copilului?Cine trebuie să beneficieze de acești bani?

 2. Oare cum a gandit Doamna Ministru. Este corect :
  – la olimpiadele scolare, etapa judeteana, zonale si nationala locurile I, II, III – bursa de merit
  – la Campionatele Nationale Scolare, faza nationala – numai locul I – bursa de merit.
  Unde este dreptatea Doamna Ministru????
  Acesti copii care au fost la faza judeteana, faza zonala, au ajuns la faza nationala si au obtinut locul II si III nu sunt de apreciat???

  1. DA, bursele de merit se aplica in procent de 30% la nivelul clasei, chiar daca cea mai mare medie este exemplu 9,42 in ordine descrescatoare

 3. Buna ziua! De ce elevii claselor care au terminat cls a 8 de gimnaziu cu medii de peste 9.50 nu li se mai ia in calcul media generala ci doar cea de admitere in liceu?
  Copilul meu a muncit in an intreg sa tina pasul si a luat media generala 9.63 si examen admitere 7.77 .
  Oare este corect? Poate a fost emotiv, a avut emotii . Dar el a luptat un an intreg pt bursa de merit. In toti anii s a zbatut.
  iar eu sunt mama dingura intretinatoare a doi minori. Nu am favorizat nimic si pe nimeni ca sa aibe asa note. A fost munca lui.
  De ce celelalte clase beneficiaza in mod normal de aceasta bursa?!
  Nu procedati corect stimabili .

  1. Pentru ca examenul de admitere dă măsura competențelir de care are nevoie la liceu. În plus, să fim serioși, tot la două discipline a învățat, Deci,dc a luat 7.70, atât poate. Restul, până la 9.63 e vrăjeală. Note puse din burtă. Dc era de 9.63, măcar nouă trebuia sa ia la admitere la subiectele de semianalfabeți care se dau acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Elevii din 600 de școli vor fi relocați, anunță Ligia Deca, după ce la sfârșitul săptămânii trecute erau 190 de astfel de unități de învățământ, conform ministrei. Numărul lor s-a triplat în doar câteva zile / Ministrul Educației: Nu ne dorim școală în trei schimburi

„La sfârșitul săptămânii trecute, conform centralizării informațiilor primite din teritoriu, aveam aproximativ 600 de unități de învățământ care erau relocate”, a spus ministrul Educației, Ligia Deca, marți, 5 septembrie, într-o…
Vezi articolul

Fosta senatoare PSD Roxana Pațurcă, numită de ministrul Educației la șefia Inspectoratului Școlar Călărași. Despre Iohannis declara în 2019: “Este un penal cu imunitate absolută” / Despre România educată: “Un titlu jignitor, prin care Iohannis ne spune că nu suntem educați și că vine el să ne educe”

Fosta senatoare PSD Roxana Pațurcă, și președinte executiv al filialei PSD Călărași până în toamna anului trecut, a fost numită de ministrul Educației în postul de inspector școlar general al…
Vezi articolul

Propunerea de 2,1% din PIB pentru Educație, în proiectul de buget pe 2023 nu are nicio legătură cu prioritățile programului România Educată, spune Alianța organizațiilor studențești, care amenință cu proteste „față de nepăsarea clasei politice”

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) anunță că, dacă proiectul de Lege a Bugetului de Stat pe 2023 va fi trimis în Parlament în varianta ce prevede o…
Vezi articolul