UPDATE Serbările de sfârșit de an în curtea școlii, nu sunt interzise, susține ministrul Educației. Ministerul anunțase că sunt permise ”doar activități de pregătire și consiliere pentru examenele naționale”

18.933 de vizualizări
Școală închisă / Foto: Edupedu.ro
UPDATE: Organizarea serbărilor tradiționale de sfârșit de an cu participarea elevilor, cadrelor didactice și părinților nu este interzisă, potrivit ministrului Monica Anisie, într-o declarație pentru Edupedu.ro. Aceasta a spus că se pot organiza în aer liber, în curtea școlii, cu respectarea distanțării fizice astfel de festivități de premiere. „Recomandarea mea pentru colegii profesori este să realizeze astfel de activități de premiere după examene”, spune Anisie.

Replica vine după ce conform unui răspuns al Ministerului Educației și Cercetării transmis la solicitarea G4Media.ro, serbările din școală erau interzise.

Oficialii menționau faptul că ne aflăm încă sub prevederile stării de alertă până pe 15 iunie, iar școlile sunt deschise doar pentru cursurile de pregătire ale elevilor din anii terminali.

Ministerul scria în documentul prezentat de G4Media.ro că în această perioadă „se derulează doar activități de pregătire și consiliere pentru examenele naționale, în contextul respectării unor măsuri stricte de prevenire/protecție”.

Citește articolul inițial pe G4Media.ro

Foto: Edupedu.ro


4 comments
  1. Ce să le mai cerem la bieții copii când și jurnaliștii de pe un site care promovează educația pun virgulă între subiect și predicat…

  2. Stimate domnule ministru,stimate guvern,s au deschis terasele,se deschid salile de fitness,copiii merg la scoala la asa zisa ,,pregatire,, ,supermarketurile sunt aglomerate ,mallurile se vor deschide…TOTUSI,copiii nu se pot bucura nici macar de festivitatile de sfarsit de clasa aVIII-a sau a-XII-a?
    Eu, ca parinte,nu mai inteleg nimic: examene si pregatire ,DA,festivitati,NU?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Inspecția specială

O nouă directivă de la Ministerul Educației, pentru profesori: Până pe 31 martie, toți directorii de școli vor face cursuri cu inspectorii și consilierii școlari ca să știe cum să aplice procedura în cazuri de violență, iar școlile vor afișa „materialele vizuale de informare” / A demisionat directoarea de la Școala „Nicolae Titulescu” din București, unde un elev ar fi fost abuzat sexual

Ministerul Educației le transmite o nouă directivă profesorilor: până pe 31 martie 2024, inspectoratele școlare județene și Centrele Județene de Resurse și de Asistență Educațională trebuie să organizeze „noi sesiuni…
Vezi articolul

14 ONG-uri au sesizat oficial CSM și Inspecția Judiciară în legătură cu cele două sentințe controversate din dosarul de plagiat al premierului Nicolae Ciucă: motivarea judecătoarei care cerea ”stabilitate politică” și repartizarea suspectă la un judecător apropiat de PNL

14 ONG-uri membre în grupul „ONG-uri pentru cetățean” au transmis vineri o sesizare către CSM și Inspecția Judiciară, în care cer analizarea celor două sentințe controversate din dosarul de plagiat…
Vezi articolul

Denunț public al unui oficial guvernamental, despre cum s-au „reevaluat” școli care erau în risc seismic I, în pericol de prăbușire, ca să poată lua bani din PNRR. Vicepremierul Kelemen Hunor: Au făcut o reevaluare și au fost trecute în categoria de risc seismic II

Vicepremierul Kelemen Hunor face ceea ce poate fi considerat un denunț public, prin expunerea într-un interviu la Euronews România a modului în care au fost șterse zeci de clădiri din…
Vezi articolul