Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică 2019, un total de 10 medalii pentru elevii români. Aurul a fost câștigat de David Corneliu Turturean de la Colegiul Ștefan cel Mare din Suceava și de Robert Gabriel Pășcălău de la Colegiul Mircea cel Bătrân din Constanța

1.482 de vizualizări
Foto: edu.ro
România a participat cu două echipe de elevi la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică 2019 și a obținut în total zece premii: două medalii de aur, patru medalii de argint și patru medalii de bronz. David-Corneliu Turturean, elev în clasa a X-a la Colegiul Național “Ștefan cel Mare” din Suceava, a luat medalia de aur și locul I absolut la proba de Planetariu. Medalie de aur a obținut și Robert-Gabriel Pășcălău, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național “Mircea cel Bătrân” din Constanța, transmite Ministerul Educației.

Peste 200 de elevi din 47 de țări au luat parte la competiție, potrivit site-ului oficial al acesteia. Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică este la a XIII-a ediție și s-a desfășurat la Keszthely, în Ungaria, în perioada 2-10 august. Ambii elevi români medaliați cu aur au făcut parte din echipa A a României.

Medaliile de argint au revenit următorilor elevi:
  • Paul-Florin Rebenciuc – elev în clasa a XI-a la Colegiul Național “Ștefan cel Mare” din Suceava – echipa A
  • George-Cristian Ardeleanu – elev în clasa a IX-a la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București – echipa A
  • Constantin-Daniel Nicolae – elev în clasa a XI-a la Liceul Teoretic “Ovidius” din Constanța – echipa B
  • Theodor Iosif – elev în clasa a XI-a la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București – echipa B
Medaliile de bronz au fost obținute de următorii elevi:
  • Vlad Roșca – elev în clasa a XII-a la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București – echipa A
  • Daria Teodora Hărăbor – elevă în clasa a X-a la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Galați
  • Flavia-Cristiana Pascal – elevă în clasa a X-a la Colegiul Național “Petru Rareș” din Piatra Neamț
  • Mihai Vasile – elev în clasa a XI-a la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București – echipa B

Echipele României au fost coordonate și însoțite de profesorii Cristian Pîrghie de la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, Victor Păunescu de la Liceul Tehnologic Dacia din Bucureşti și de către Petru Crăciun, inspector de specialitate la Inspectoratul Școlar Județean Suceava.

Țările care au participat la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică 2019:

Armenia, Bangladesh, Belarus, Brazilia, Bulgaria, Canada, China, Columbia, Croația, Cipru, Cehia, Ecuador, Emiratele Arabe Unite, Estonia, Georgia, Germania, Grecia, Ungaria, India, Indonezia, Iran, Kazahstan, Coreea de Sud, Kirghizstan, Lituania, Macedonia, Malaezia, Marea Britanie, Mexic, Moldova, Nepal, Norvegia, Pakistan, Polonia, Portugalia, Qatar, România, Rusia, Serbia, Singapore, Slovacia, Slovenia, Statele Unite ale Americii, Thailanda, Turcia, Ucraina, Vietnam.

5 site-uri recomandate pasionaților de Astronomie de către organizatorii Olimpiadei:
Mai multe detalii, pe site-ul oficial al Olimpiadei Internaționale de Astronomie și Astrofizică 2019

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like