Olimpiada Națională de Limba și literatura română (OLLR) 2023, clasele V-VIII, începe luni la Arad. Peste 300 de elevi din țară sunt așteptați

8.070 de vizualizări
Foto: © Wave Break Media Ltd | Dreamstime.com
Luni, 10 aprilie, se dă startul Olimpiadei Naționale de Limba și literatura română (OLLR), clasele de gimnaziu, conform calendarului oficial de concursuri. Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Arad a transmis că 312 elevi din toată țara sunt așteptați pe seară la festivitatea de deschidere de la Filarmonica Arad, potrivit presei locale.

”Proba scrisă se va desfășura marți, 11.04.2023, la Colegiul Economic Arad. Proba orală va avea loc miercuri, 12.04.2023 la aceeași unitate de învățământ. Festivitatea de premiere se va desfășura în data de 13.04.2023, la Teatrul Clasic Ioan Slavici Arad, începând cu ora 14:00”, scrie Ghidularădean.ro, citând un comunicat scurt de la Biroul de presă al ISJ Arad.

Edupedu.ro va publica subiectele și baremele de la olimpiadele școlare, fazele naționale, după afișarea lor de către Ministerul Educației sau pe site-urile dedicate acestor competiții. Pentru OLLR 2023, clasele V-VIII, există site-ul ollr2023arad.ro cu informații despre organizare. Potrivit acestuia, la această olimpiadă cazarea este la un hotel de 4 stele. Subiectele și baremele de corectare pentru etapa județeană a Olimpiadei Naționale de Limba și literatura română (OLLR) de la începutul lunii martie se găsesc aici.

Anul trecut, etapa națională a OLLR pentru gimnaziu a fost ținută la Târgoviște unde condițiile de cazare au lăsat de dorit, după cum declarau atunci olimpicii și profesorii care i-au însoțit. Situația a fost similară la Franceză și Engleză, olimpiade la care, însă, în acest an elevii sunt cazați la hoteluri de 3 și 4 stele (detalii mai jos), spun aceștia pentru Edupedu.ro.

  • Conform calendarelor olimpiadelor școlare naționale din anul școlar 2022-2023, faza națională a OLLR, clasele IX-XII, se desfășoară în săptămâna de după Paștele ortodox, între 19 și 23 aprilie, la Sibiu.

Edupedu.ro a scris că, între 6 și 10 aprilie se ține Olimpiada Națională de Fizică (ONF) 2023 la Oradea și urmărește, de la Cluj, olimpiadele naționale de limbi străine – de limba engleză (ONLE), franceză (ONLFR) și limbi romanice (ONLR), care încep și ele luni, 10 aprilie, cu prima probă, cea scrisă. Pentru cele 4 evenimente, există site-uri de câteva săptămâni unde se regăsesc informații organizatorice: programul participanților pentru cele 5 zile, detalii despre cazarea la hoteluri, subiectele și baremele, după susținerea probelor.

Noutate: în acest an, Ministerul Educației publică pe Internet subiectele și baremele de la fazele județene

Pe 13 martie, Edupedu.ro a arătat într-o analiză cum subiectele și baremele de corectare de la fazele județene ale olimpiadelor naționale susținute până atunci nu erau făcute publice nicăieri deși, din acest an școlar, de ele se ocupă, la nivel național, Ministerul Educației prin CNPEE.

La trei zile după articolul Edupedu.ro, Ministerul Educației a răspuns solicitării redacției de a afișa în mod transparent, online, documentele de la aceste competiții și a publicat arhivele cu documentele într-o nouă categorie pe site. Amintim că elevii pot cere să-și vadă lucrările de la olimpiadele școlare județene, a decis Ministerul Educației.

Foto: © Wave Break Media Ltd | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Peste 1.200 de olimpici ajung duminică la Cluj pentru 3 olimpiade naționale de limbi străine. Elevii și profesorii vor fi cazați la hoteluri în acest an
Olimpiada Naţională de Fizică pentru elevii de gimnaziu și liceu va avea loc la Oradea în perioada 6-10 aprilie. Sunt 4 centre de examen, iar olimpicii și profesorii sunt cazați la hotel
Două olimpiade naționale au loc în Bistrița: cea de Arte vizuale, arhitectură şi istoria artelor, în perioada 10-14 aprilie și cea de Limba germană modernă între 17 și 23 aprilie

6 comments
  1. O mizerie de concurs. La clasa a V a au pus in subiecte un text in care sunt promovate valorile transgender. Daca nu credeti, cititi si va cruciti! Experimente sociale pe bietii copii. La anul nu mai calcam in mocirla asta care cica este Olimpiada. Păcat de orasul gazda, Aradul este incantator!

  2. OLLR este organizatoric un jeg de la un capat la celalalt. Nu sunt facute public niciun fel de informatii. Totul se face pe sub masa.

  3. O mizerie de Olimpiadă….,unde au fost promovate interesele și nulitățile.RUȘINE!
    STRIGĂTOR LA CER ! – până unde poate merge frauda!!?

  4. La subiectele de clasa a 5-a s-a dat, printre altele, camp semantic, care se studiaza in clasa a 6-a, respectiv a 7-a.Ce explicatii aveti?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Puțin peste 20 de mii de elevi vor primi burse „Bani de liceu”, de 250 de lei pe lună, în anul școlar 2022-2023, anunță Ministerul Educației. Numărul beneficiarilor este în scădere cu peste 8.000 față de acum 2 ani 

20.498 de elevi din toată țara primesc în acest an școlar 2022-2023, burse “Bani de liceu”, anunță ministerul Educației. Amintim că în prezent sunt probleme la nivel național legate de…
Vezi articolul

Ciucă: Ceea ce am promis, am făcut. Am convingerea că toți dascălii vor avea încredere că ne vom respecta promisiunile, așa cum am făcut și până acum / Guvernul nu a respectat nicio promisiune în privința salarizării profesorilor în ultimii 4 ani

Premierul Ciucă a declarat la începutul ședinței de Guvern că „am convingerea ca toți dascălii vor avea încredere că ne vom respecta promisiunile, așa cum am făcut și până acum”.…
Vezi articolul