Olimpiade școlare 2023. Regulamentele actualizate pentru olimpiadele naționale de astronomie și astrofizică, ”Terra” de geografie, ”Lectura ca abilitate de viață” (OLAV) și limbi clasice au fost publicate de Ministerul Educației – DOCUMENTE

10.046 de vizualizări
Foto: Pexels.com
Au fost publicate regulamentele specifice pentru olimpiadele și concursurile școlare naționale din anul școlar 2022-2023, de către Ministerul Educației, pe edu.ro. Acestea cuprind informații despre probele de concurs, participarea elevilor, calificarea acestora, organizarea etapelor pe școală, locale, județene, dar și despre subiecte, corectarea lucrărilor și departajarea elevilor, după caz.

Pe site-ul ministerului, regulamentele sunt anunțate treptat de către instituție, iar EduPedu.ro va publica știri la apariția altor documente. În acest articol se găsesc legături și către celelalte regulamente publicate până acum.

Regulamentele din acest articol, publicate oficial recent, vizează, printre altele, olimpiada națională de limbi clasice, olimpiada de pregătire sportivă teoretică, olimpiada națională ”Lectura ca abilitate de viață” – OLAV 2023; ”Terra”, mica olimpiadă de geografie, pentru clasele V-VII; olimpiada națională de creativitate științifică, concursurile naționale pentru elevii cu deficiențe de vedere, de auz, concursul național de fizică ”Evrika”, concursul național ”Made for Europe”, olimpiadele din aria curriculară ”Tehnologii” etc. Documentele pot fi consultate pe rând mai jos.

Regulament specific privind organizarea și desfășurarea Olimpiadei Naționale „Lectura ca abilitate de viață” (OLAV) (clasele V – XII), în anul școlar 2022-2023:
Regulament specific privind organizarea și desfășurarea Concursului școlar național de geografie pentru clasele V – VII ”Mica olimpiadă de geografie – Terra”, în anul școlar 2022-2023:
Regulament specific privind organizarea și desfășurarea Olimpiadei de Astronomie și Astrofizică, în anul școlar 2022-2023:
Regulament specific privind organizarea și desfășurarea Olimpiadei de Pregătire Sportivă Teoretică, în anul școlar 2022-2023:
Regulament specific privind organizarea și desfășurarea olimpiadelor din aria curriculară Tehnologii, în anul școlar 2022-2023:
  • Anexe (arhivă ZIP) – Olimpiadele din aria curriculară ”Tehnologii”
Regulament specific privind organizarea și desfășurarea Concursului Național „Istorie şi societate în dimensiune virtuală”, în anul școlar 2022-2023:
Regulament specific privind organizarea și desfășurarea Concursului Național „Democrație și toleranță”, în anul școlar 2022-2023:
Regulament specific privind organizarea și desfășurarea Concursului interdisciplinar „Cultură şi civilizaţie în România”, în anul școlar 2022-2023:
Regulament specific privind organizarea și desfășurarea Concursului Naţional „Made for Europe”, în anul școlar 2022-2023:

Anexa 1 – Made for Europe 2023: Calendar

Anexa 2 – Made for Europe: Criterii de jurizare

Regulament specific privind organizarea și desfășurarea Olimpiadei Naționale de limbi clasice, în anul școlar 2022-2023:
Regulament specific privind organizarea și desfășurarea Concursului Naţional pentru elevii cu deficienţe de vedere, în anul școlar 2022-2023:
Regulament specific privind organizarea și desfășurarea Concursului Naţional pentru elevii cu deficienţe de auz, în anul școlar 2022-2023:
Regulament specific privind organizarea și desfășurarea Concursului Național Transdisciplinar „Örökségünk Őrei – Protectorii Patrimoniului“ – în limba maghiară (clasele a V-a – a XII-a), în anul școlar 2022-2023:
Regulament specific privind organizarea și desfășurarea Concursului Național de selecție Certamen Ciceronianum Arpinas, în anul școlar 2022-2023:
Regulament specific privind organizarea și desfășurarea Concursului de Fizică „Evrika”, în anul școlar 2022-2023:
Regulament specific privind organizarea și desfășurarea Olimpiadei Naționale de Creativitate Științifică, în anul școlar 2022-2023:

Calendarele olimpiadelor și concursurilor școlare din anul școlar 2022-2023 au fost publicate în ianuarie de Ministerul Educației. Vezi aici când sunt fazele județene, unde se țin fazele naționale în 2023.

Citește și:
Olimpiade școlare 2023. Regulamentele actualizate pentru olimpiadele naționale de limba engleză, istorie, geografie, religie, pedagogie și arte au fost publicate de Ministerul Educației – DOCUMENTE
Olimpiade școlare 2023. Regulamentele actualizate pentru olimpiadele naționale de limba și literatura română, fizică, biologie și limba franceză au fost publicate de Ministerul Educației – DOCUMENTE
Olimpiade școlare 2023. Regulamente specifice de organizare, publicate de Ministerul Educației chiar și cu doar 3 zile înainte de o etapă județeană – cazul olimpiadei de chimie (documente)
Etapa județeană a olimpiadei naționale de Lingvistică este mutată de pe 18 februarie pe 3 martie – erată de la Ministerul Educației, cu 4 zile înainte de data stabilită inițial / Schimbare și la județeana de Biologie
Olimpiade școlare 2023. Modificări la calendarele oficiale, anunțate într-o erată de Ministerul Educației: etapa județeană de Fizică este mutată duminică, 5 martie. Naționala de Informatică se ține în 1-5 aprilie
ULTIMA ORĂ Calendarele olimpiadelor și concursurilor școlare din anul școlar 2022-2023, publicate de Ministerul Educației. Când sunt fazele județene, unde se țin fazele naționale în 2023
Olimpiade școlare 2023. Care sunt concursurile pentru care elevii pot primi bursele de merit și performanță – LISTĂ
LISTĂ Concursuri școlare sportive 2023. Calendarul campionatelor pentru elevi legitimați și cel al Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar (ONSS) 2022-2023, publicate de Ministerul Educației
Olimpiade școlare 2023. Etapele naționale la Matematică, Fizică și Chimie, stabilite în documente de inspectoratele școlare din țară, chiar și în vacanța din februarie / Încă n-au apărut calendarele oficiale de la Ministerul Educației

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Vicepreședintele USR Tineret, Ciprian Constantinescu, despre postarea care compara exmatricularea studenților de la drept care au copiat cu o execuție publică: „E o poziție redactată de mine”

Vicepreședintele USR Tineret, Ciprian Sorin Constantinescu, a spus sâmbătă seară că este autorul controversatului text publicat pe Facebook de USR Tineret în care scria, referitor la cei 45 de studenți…
Vezi articolul

VIDEO Experiment în școlile din 10 departamente ale Franței: Testarea tuturor elevilor dintr-o clasă unde a fost descoperit un caz de infectare cu SARS-CoV-2, pentru a nu închide toată școala / Cei care refuză testarea vor fi considerați „pozitivi” și nu mai fac ore în format fizic

Franţa va efectua un experiment prin realizarea de teste anti-COVID-19 tuturor elevilor dintr-o clasă în care a fost depistat un caz pozitiv pentru a evita închiderea totală a centrului şcolar…
Vezi articolul

Profesoara Lidia Ristea își invită colegii la Săptămâna programării în UE: Elevii își vor dezvolta abilitățile de vorbire în limba engleză, gândirea critică, algoritmică și vor învăța câteva limbaje de programare (P)

Ediția din acest an a Săptămânii UE a programării are loc în perioada 7-22 octombrie. Aruncăm o privire asupra impactului inițiativei în România, prin ochii profesorului îndrumător al Săptămânii UE a…
Vezi articolul