Olimpicii români la informatică au obținut 6 medalii la Turneul Internațional de Informatică Shumen 2019

385 de vizualizări
Olimpicii români au obținut șase premii la Turneul Internațional de Informatică Shumen 2019: două medalii de argint și patru medalii de bronz, anunță Ministerul Educației. Distincțiile au fost primite de echipele României de juniori și seniori. La competiţia din Bulgaria au participat peste 60 de elevi din 9 state.

La Turneul Internațional de Informatică Shumen 2019 au concurat elevi din Armenia, Azerbaijan, Bulgaria, Kazahstan, Moldova, România, Rusia, Ucraina şi Serbia.

Medaliile de argint de la Turneul Internațional de Informatică Shumen 2019 au fost câștigate de:
  • Cezar Trişcă-Vicol – clasa a XI-a la Colegiul Naţional Mihai Eminescu” din Botoşani – seniori
  • Andrei Moldovan – clasa a VIII-a la Şcoala Gimnazială nr. 79 din Bucureşti – juniori
Medaliile de bronz, la seniori, au intrat în posesia elevilor:
  • Maria-Alexa Tudose – clasa a XI-a la Colegiul Național “Ion Luca Caragiale” din Ploieşti
  • Şerban-Ion Cercelescu – clasa a XI-a la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti
Medaliile de bronz, la juniori:
  • Alexandru Dobleagă – clasa a VII-a la Colegiul Naţional “I.L. Caragiale” din Ploiești
  • Ştefan Ţaga – clasa a VIII-a la Colegiul Naţional “Mihai Viteazul” din Ploiești

Cele două loturi au fost coordonate de profesorii Marcel Drăgan (Colegiul Naţional „Samuel von Brukenthal” din Sibiu) și Dan-Octavian Dumitrașcu (Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” din Câmpulung, jud. Argeş) și de studenții Livia Măgureanu (Universitatea din București și Denis-Andrei Banu (Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi).

Foto: edu.ro

Competiţia s-a desfăşurat în Bulgaria (Shumen), în perioada 20-24 noiembrie, cu participarea a peste 60 de concurenți (seniori și juniori) din Armenia, Azerbaijan, Bulgaria, Kazahstan, Moldova, România, Rusia, Ucraina şi Serbia.

Știre în curs de actualizare

 

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Sindicatele profesorilor cer vaccinarea antigripală gratuită pentru cadrele didactice. Hancescu: „Colegii noștri sunt îngrijorați de ce se poate întâmpla”

Sindicatele profesorilor cer autorităților ca „angajații din sistemul de educație să beneficieze, la cerere, de vaccinare antigripală gratuită, realizată cu prioritate”, se arată într-un comunicat al Federației Sindicatelor Libere din…
Vezi articolul

Klaus Iohannis, despre urgențele din educație: introducerea unei specializări distincte pentru pregătirea cadrelor didactice și educația antepreșcolară. “Câteva urme de metodică și pedagogie și un nivel redus de practică nu pot substitui o educație direcționată strict către formarea profesorilor”

“Rezultatele PISA reprezintă unul dintre argumentele de netădăduit pentru urgența soluțiilor rapide și temeinice”, a declarat președintele Klaus Iohannis, la conferința la care lansează patru documente de politică publică realizate…
Vezi articolul