Orban: Școala va începe pe 14 septembrie / Au fost niște opinii exprimate de niște medici epidemiologi, deocamdată nu s-a discutat oficial la nivel guvernamental chestiunea amânării începerii fizice a cursurilor

1.093 de vizualizări
FOTO: gov.ro
Școala va începe pe 14 septembrie, a declarat duminică premierul Ludovic Orban, într-o conferință de presă la Bistrița. Orban a spus că, legat de scenariul amintit săptămâna trecută, în care cursurile față în față ar fi fost amânate până pe 1 octombrie, iar în perioada 14-30 septembrie școala ar fi urmat să se desfășoare online, “au fost niște opinii exprimate de niște medici epidemiologi, deocamdată nu s-a discutat oficial la nivel guvernamental”.

Premierul și-a nuanțat declarațiile de la finalul săptămânii trecute și a insistat pe faptul că școala va începe pe 14 septembrie. Dar cu toate acestea a lăsat deschisă ipoteza “discuțiilor”.

“Școala va începe la 14 septembrie, vom analiza cu foarte mare atenție. Au fost niște opinii exprimate de niște medici epidemiologi, deocamdată nu s-a discutat oficial la nivel guvernamental sau la nivelul Comitetului Național pentru Situații de Urgență această chestiune. Dacă vom ajunge să discutăm, să luăm o decizie, vom anunța public.

Oricum toți părinții, toți profesorii, toți copiii trebuie să știe că școala va începe, trebuie să înceapă școala pentru că dreptul la educație este fundamental și aici suntem într-o comunicare permanentă cu toate structurile implicate, inspectoratele școlare, Direcțiile de Sănătate Publică, managementul școlilor, autoritățile locale care vor avea un rol important în deschiderea școlilor în bune condiții, astfel încât să putem începe școala în cele mai bune condiții și cu risc epidemiologic minim”.

Reamintim că Ludovic Orban a fost întrebat vineri, 4 septembrie, că “există o informație conform căruia să faci o analiză în acest moment ca școlile să înceapă la 1 octombrie fizic și până la acel moment, de pe 14 septembrie până pe 30 să facă cursuri online?”

Răspunsul lui Ludovic Orban a fost: “Sigur că au fost discuții pe tema asta. Există puncte de vedere exprimate de specialiști care spun că atât profesorii cât și elevii care vin din concedii, pe anchetele epidemiologice o mare parte din cei infectați au spus că au fost în concediu, sau într-un weekend, într-o deplasare de concediu și s-a discutat acest lucru, încă nu s-a luat o decizie”.

Toate școlile din România primesc luni, 7 septembrie, de la Direcția de Sănătate Publică, situația epidemiologică din fiecare localitate pe baza căreia va fi stabilit scenariul în care începe școala, potrivit Ordinului comun al miniștrilor Sănătății și Educației nr 5487/1494/2020. Scenariile sunt numerotate – 1,2,3 – și pe baza acestora elevii vor fi chemați la școală fie 100%, fie 50%, fie cursurile vor începe exclusiv online, în funcție de rata de infectare din localitate.

Foto: gov.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Numărul locurilor în școlile de Poliție se dublează pentru acest an, la cererea MAI, potrivit unui proiect de hotărâre al Ministerului Educației / Se va organiza școlarizarea în regim „suveică”

Dublarea numărului de locuri în școlile de Poliție, Jandarmerie și Pompieri, din subordinea Ministerului Afacerilor Interne, asta prevede un proiect de hotărâre de guvern publicat de Ministerul Educației la finalul…
Vezi articolul