(P) Burse pentru școală în limba germană: Deutsche Schule Bukarest oferă 10 burse pentru liceenii care vor să învețe de la profesori nativi de germană. Cum poți aplica

1.881 de vizualizări
Foto: www.dsbu.ro
Liceenii care vor să învețe într-o școală germană de la profesori nativi de limbă germană, iar la finalul studiilor să susțină Bacalaureatul German au la dispoziție 10 burse de studiu oferite de Deutsche Schule Bukarest. Parte dintre profesorii de la DSBU sunt detașați direct de către statul german, iar liceul face parte dintr-o rețea de 140 de școli germane în străinătate. Ce înseamnă bursele Deutsche Schule Bukarest? Contribuțiile școlare acoperite până la absolvire.

DSBU (Deutsche Schule Bukarest) este singura școală din România care urmează curricula de învățământ germană cu predare în totalitate în limbă germană, parte dintr-o instituție de învățământ formată din 140 de școli germane în străinătate.

În fiecare an școlar, școala organizează o excursie de 4-5 zile în Germania.

Cine poate să aplice la bursele DSBU?

Elevi din clasele 9-11, vorbitori de limbă germană.

Care sunt condițiile, pentru a intra în competiția pentru bursele DSBU?

Este necesară cunoașterea limbii germane la nivel minim C1, va avea loc un interviu de verificare, contează atât media de la Evaluarea Națională, cât și media ultimilor 4 ani școlari.

Predarea se va face exclusiv în limba germană?

Predarea are loc exclusiv în limba germană, 90% dintre profesori sunt nativi germani, austrieci, elvețieni. 8 profesori sunt detașați direct de către statul german. Toate materiile în afară de Limba și literatură română se predau în germană.

Cine sunt colegii mei, la DSBU?

Elevii sunt atât copii de expați germani, cât și de alte naționalități, dar și elevi români.

Elevii au și alte experiențe cu lumea germană, în afara celor oferite în mod clasic de sistemul de învățământ?

În fiecare an școlar are loc o excursie de 4-5 zile în Germania.

Liceeni au un modul de consiliere privind studiile și viitorul profesional în care, printre altele, sunt vizitați la ore de părinți sau alți expați ce au diferite profesii în firme germane/austriece/elvețiene din România.

Elevii cu vârsta mai mare de 16 ani au posibilitatea de a se înscrie în programe de internship la diverse corporații din comunitatea școlii, pe perioada vacanței de vară.

Ce tip de Bacalaureat vor susține copiii, la finalul liceului, la DSBU?

Vor susține Bacalaureatul German, Deutsche Internationales Abitur, recunoscut internațional.

Vor putea merge la facultate în Germania cu diplomă de la DSBU? Dacă pe de altă parte se răzgândesc și vor să rămână în țară, ce pot face cu diploma DSBU?

Vor putea merge atât în Germania, cât și în România sau altă țară la facultate. Depinzând de profilul de studiu vor putea să predea în cadrul școlii noastre.

Există o comunitate a părinților, la DSBU?

Părinții sunt reprezentați în școală prin consiliul părinților, care organizează diferite întâlniri și evenimente care ajută la cunoașterea și comunicarea între părinți.

Care este programul zilnic?

Cursurile au loc de la ora 8:10 la ora 15:00 sau 16:00. Anul școlar începe de regulă la finalul lunii august sau început de septembrie. Avem o săptămâna de vacanță în a doua jumătate a lunii octombrie, 2 săptămâni de Crăciun, 1 săptămâna în februarie, 1-2 săptămâni de Paște.

Anul școlar se termină la sfârșitul lunii iunie, dar elevii pot participa pentru încă trei săptămâni la programul de vară care se axează mult pe sport, activități în aer liber, excursii, ateliere creative etc.

Mesajul Ambasadorului Germaniei în România, Cord Meier-Klodt, și al președintelui Boardului DSBU, Friederike Gribkowsky:

Deutsche Schule Bukarest (DSBU) a fost fondată în anul 2007 și este din 2012 una dintre cele 140 de școli germane oficiale în străinătate. Cursurile DSBU urmează programa școlară a landului Baden-Württemberg și se desfășoară în limba germană.

Foto: www.dsbu.ro

 

 

 

 

 

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Sorin Cîmpeanu îl felicită pe Patriarhul Daniel pentru implicarea în educație și societate. Tot azi, Sfântul Sinod prezidat de patriarh a criticat planurile privind educația sexuală în școli, promovate de ministru

Ministrul Sorin Cîmpeanu îl felicită, joi, pe Patriarhul Daniel, de ziua acestuia, pentru “activitatea susținută în spațiul educațional și social (…) contribuind la promovarea valorilor creștine în societatea românească”. Mesajul…
Vezi articolul

DOCUMENT Reprezentanții elevilor și părinților au solicitat Curții de Conturi explicații după ce instituția ar fi invocat în fața autorităților locale probleme legale pentru decontarea integrală a transportului elevilor

Părinții și elevii au trimis Curții de Conturi o solicitare să spună cum se poate deconta transportul pentru elevi, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Mai exact, în prezent, banii…
Vezi articolul