(P) Ești în căutarea unei școli cu predare în limba germană? Vino la DSBU pe 7 martie, la Ziua Porților Deschise

1.191 de vizualizări
Ziua Portilor Deschise la DSBU / Foto: DSBU
Deutsche Schule Bukarest (DSBU) este singura școală din România care urmează curriculumul german cu predare în totalitate în limba germană, parte dintr-o instituție de învățământ formată din 140 de școli germane în străinătate. Pe 7 Martie își deschide porțile pentru toți cei interesați să afle cum se face predarea și care sunt avantajele pe care le oferă copiilor.

La Ziua Porților Deschise, părinții pot să asiste nu doar la cursurile școlii, ci pot vedea și creșa și grădinița DSBU – care se bucură să întâmpine atât părinții, cât și copiii.

Sunt părinte care nu vorbește limba germană. Pot veni la Ziua Porților Deschise pe 7 martie, la DSBU? Răspunsul la această întrebare, alături de multe informații valoroase se regăsesc în scurta sesiunea de Q&A (Question and Answer) de mai jos:

Q: Sunt părinte. La ce anume voi avea acces, în momentul în care vom face turul școlii?

Deutsche Schule Bukarest: Deoarece noile clădiri se află încă în construcție, am stabilit un traseu pe care îl vom parcurge. Acesta va trece prin creșă, grădiniță și școală, unde vom vedea săli de grupă, săli de clasă, biblioteca și chiar auditoriul.

Q: Vor intra părinții și în sălile de curs sau la cantine?

Deutsche Schule Bukarest: La Ziua Porților Deschise, părinții pot intra în clase și asista la cursuri. În mod special în această zi, între 10:00 și 12:00 vor fi predate 4 materii într-un format comprimat, pentru ca părinții să poată aduna cât mai multe impresii și informații.

Creșa și grădinița au și ele porțile deschise și se bucură să întâmpine atât părinți, cât și copii.

Q: Vor cunoaște personalul didactic? Va avea loc o discuție între profesori și părinți?

Deutsche Schule Bukarest: Pentru a facilita aceste dialoguri, în incinta școlii vom amenaja un Bistro în care părinții sunt invitați să poarte discuții cu cadrele didactice, cu alți reprezentanți ai școlii sau cu alți părinți.

Q: Va fi prezentat curriculumul german după care vor învăța copiii?

Deutsche Schule Bukarest: Învățătorii și profesorii le vor descrie părinților, în discuții directe, curriculumul german și diferențele dintre acesta și curriculumul autohton.

Q: Pot participa la ziua porților deschise și părinții care nu vorbesc limba germană?

Deutsche Schule Bukarest: Bineînțeles! La Ziua Porților Deschise pot participa părinți de toate naționalitățile, vorbitori și nevorbitori de limba germană.

Q: Pot veni cu copilul la acest eveniment sau este recomandat să vină doar părinții?

Deutsche Schule Bukarest: Copiii sunt bineveniți la Ziua porților deschise. Ei pot asista la ore, cei mici pot fi lăsați la creșă sau la grădiniță, unde educatoarele noastre îi vor avea în grijă.

Q: Cum pot participa părinții la Ziua Porților Deschise? Are loc înscriere?

Deutsche Schule Bukarest: Pentru Ziua porților deschise, avem o pagină dedicată pe site-ul școlii – www.dsbu.ro – unde părinții care doresc să participe sunt invitați să se înscrie pentru a facilita o cât mai bună organizare.

Deutsche Schule Bukarest invită cu drag părinții, bunicii și pe cei interesați, pe 7 Martie, să descopere școala, grădinița și creșa.

Ziua Portilor Deschise la DSBU, pe 7 martie 2020 / Foto: DSBU

Deutsche Schule Bukarest (DSBU) a fost fondată în anul 2007 și este din 2012 una dintre cele 140 de școli germane oficiale în străinătate. Cursurile DSBU urmează programa școlară a landului Baden-Württemberg și se desfășoară în limba germană.

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Aproape 5.000 de doctoranzi la studii cu frecvență primesc burse de 3.200 de lei pe lună. Modul de acordare a acestora, după schimbarea Legii – explicat de secretarul de stat Gigel Paraschiv / Ministerul a solicitat 46 de milioane de lei de la Fondul de rezervă bugetară pentru a putea să acopere bursele de studii doctorale până la sfârșitul anului

Bursele studenților doctoranzi sunt cuprinse, conform noii Legi a învățământului superior, în granturile studiilor de doctorat, granturi care, pe vechea lege a educației, nu includeau aceste sume. Ce înseamnă această…
Vezi articolul

Lucian Bode, reacție la decizia Comisiei de Etică a Universității Babeș Bolyai: „Demersul încalcă flagrant decizia Curții Constituționale / Atacuri concertate ale USR și sateliților săi / Regret că UBB s-a grăbit să dea curs presiunilor”

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a reacționat printr-un mesaj publicat pe Facebook, după ce Comisia de Etică a UBB i-a cerut să-și corecteze teza de doctorat din cauză că este…
Vezi articolul