Parlamentul European, undă verde negocierilor în Consiliu despre normele care stabilesc ce vor putea și ce nu vor putea face marile platforme online

74 de vizualizări
Noi condiții de angajare în UE
Foto: © Dreamstime.com
Proiectul de act legislativ privind piețele digitale (Digital Markets Act) interzice anumite practici folosite de marile platforme cu rol de „gatekeeper” („controlor al fluxului de informație”) și îi permite Comisiei să efectueze anchete de piață oficiale și să sancționeze comportamentele neconforme. Parlamentul European a dat undă verde, în cadrul sesiunii plenare de la Strasbourg, începerii negocierilor cu statele membre despre normele care stabilesc ce vor putea și ce nu vor putea face marile platforme online în Uniunea Europeană, potrivit unui comunicat al PE citat de G4Media.ro.

Regulamentul propus se va aplica marilor companii care furnizează așa-numitele „servicii de platformă esențiale”, care sunt cele mai predispuse la practici comerciale neloiale. Printre acestea se numără serviciile de intermediere online, rețelele sociale, motoarele de căutare, sistemele de operare, serviciile de publicitate online, serviciile de cloud computing și serviciile de partajare a materialelor video, care îndeplinesc criteriile relevante pentru a fi desemnate drept „controlori ai fluxului de informație”. Deputații au inclus, de asemenea, în domeniul de aplicare al actului, browserele web, asistenții virtuali și televizoarele conectate.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.

Foto © ArtjazzDreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Citește și: Proiect legislativ: Marile platforme digitale nu trebuie să prelucreze în scopuri comerciale datele personale ale minorilor, conform parlamentarilor europeni

___________________________________

Proiectul ”The European Parliament: leadership during historical change” este finanțat de Parlamentul European prin DG Communication. Edupedu.ro este singura responsabilă de conținutul acestui material și în niciun context acesta nu poate reprezenta poziția Parlamentului European.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Programul “Masă caldă” 2023: Tot 450 de școli au fost incluse în program, ca și anul trecut, iar valoarea mesei zilnice rămâne 15 lei / Guvernul vrea ca autoritățile locale să încheie contractele de achiziții cu furnizorii până la 1 septembrie 2023 – proiect

Programul Masă Caldă, care rămâne și în 2023 la stadiul de proiect, include același număr de școli și grădinițe: 450, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență publicat în dezbatere…
Vezi articolul

Reorganizarea și reformarea ARACIP, agenția care asigură calitatea în învățământ, cerută ministrului Educației de Asociația Școlilor Particulare: Conducerea agenției are mandat pe viață / După sute de milioane de lei cheltuite în 15 ani, nu există un impact semnificativ în creșterea calității educației

“Au fost cheltuite sute de milioane de lei din bugetul de stat, din fondurile partenerilor privați, care investesc în educația din România, precum și din fondurile europene, fără un impact…
Vezi articolul