“Pentru copiii vulnerabili, întoarcerea la școala fizică este singura opțiune pentru a evada din cercul sărăciei” – Mihaela Nabăr, World Vision România. Organizația începe o campanie pentru vaccinarea anti-COVID-19 în satele românești

192 de vizualizări
Gabriela Munteanu / Foto: World Vision România
Oamenii din comunități vulnerabile au acces vara aceasta la centre de vaccinare, echipe mobile de vaccinare sau la medici de familie înscriși în program, cu ajutorul organizației World Vision România. “Imunizarea prin vaccinare este esențială pentru a redeschide în siguranță școlile și pentru a continua orele în clase. Pentru copiii vulnerabili, întoarcerea la școala fizică este singura opțiune pentru a evada din cercul sărăciei și a-și găsi un viitor”, a declarat Mihaela Nabăr, director executiv World Vision România.

Organizația World Vision România anunță într-un comunicat de presă că va colabora cu Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) pentru vaccinarea anti-COVID-19 în satele românești. Acest demers este realizat pentru deschiderea în siguranță a școlilor din comunitățile vulnerabile.

Concret, World Vision România împreună cu autoritățile locale și centrale vor oferi posibilitatea ca oamenii din comunitățile vulnerabile să aibă acces la centre de vaccinare, echipe mobile de vaccinare sau la medicii de familie înscriși în program.

Angajații și voluntarii organizației se vor ocupa cu informarea despre importanța vaccinării.. Astfel, organizația a conceput o serie de materiale de comunicare pentru a clarifica și demonta numeroasele mituri legate de vaccinarea anti-COVID-19. Cele 12 adevăruri despre mituri vor ajunge în plic la destinatari, pentru a-i ajuta să distingă între informațiile false și cele adevărate despre vaccinarea anti-COVID-19. Afișele și informațiile privind vaccinarea anti-COVID-19 vor fi utilizate atât în zonele cu cel mai mare trafic, dar și în comunicarea pe rețelele sociale.

“Așa cum la nivel internațional vrem să ne asigurăm că țările în curs de dezvoltare nu sunt tratate diferit față de națiunile mai bogate, la nivel național dorim ca românii care locuiesc în zona rurală să aibă acces nemijlocit la vaccin la fel ca locuitorii orașelor”, a menționat Mihaela Nabăr, director executiv World Vision România.

Până acum, aceste mesaje au ajuns deja la peste 1.500 de familii din județele Cluj, Ialomița, Dolj și Vâlcea.

Sursă foto: World Vision România / Gabriela Munteanu


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Facultățile vor primi o instrucțiune de la Ministerul Educației să treacă activitatea în online, din 25 octombrie până pe 5 noiembrie – decizia Comitetului pentru Situații de Urgență

Ministerul Educației urmează să trimită instituțiilor de învățământ superior o instrucțiune prin care se va recomanda trecerea în sistem online a tuturor activităților în perioada 25.10.2021 – 05.11.2021, potrivit deciziei…
Vezi articolul

Doar aproape 60 de persoane mai vorbesc istroromâna, un dialect al limbii române, în peninsula croată Istria, spune cercetătoarea Manuela Nevaci: Există acolo o școală renovată de statul român, dar este muzeu, iar asociații particulare prezintă istroromâna ca pe o limbă străină

Doar 58 de oameni vorbesc activ dialectul istroromân al limbii române în două localități din peninsula Istria din Croația unde sunt așezări românești, din 150 de vorbitori, spune cercetătoarea lingvistă…
Vezi articolul

Marius Nistor, FSE: La greva din 2005, care a durat 3 săptămâni, s-a câștigat un miliard de euro pentru modernizarea infrastructurii din școli. Degeaba am școlile dotate, atâta vreme cât nu am și oameni, atâta vreme cât oamenii pe care îi avem între aceste ziduri nu sunt motivați

Marius Nistor, liderul Federației Sindicatelor din Educație, a amintit că la ultima grevă generală de amploare, din 2005, Guvernul a alocat un miliard de euro pentru modernizarea infrastructurii în școli.…
Vezi articolul

Măsuri de sprijin pentru copiii din medii dezavantajate să fie introduse în legea Educației, solicită World Vision România / 85% dintre copiii familiilor cu educație slabă au lipsuri materiale – Eurostat

„Prin noua Lege a Învățământului, sprijinită de o finanțare adecvată, trebuie implementate prioritar măsuri de sprijin pentru copiii din mediile dezavantajate precum programe de tip școală după școală și ore…
Vezi articolul