Perspective pentru 2023 la UMF Carol Davila: Centru de simulare medicală în toate specialitățile și curricule educaționale pentru studenți la medicină, profesioniști din sănătate și pacienți

4.762 de vizualizări
Examenele pentru admiterea la Medicină Carol Davila
Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București / Foto: Facebook.com
Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” are în vedere în 2023 un Centru de simulare medicală în toate specialitățile, astfel încât studenții să poată să vină să facă simulare pe aparate performante și moderne, a declarat Viorel Jinga, rectorul UMF „Carol Davila”, pentru site-ul RoHealthReview, întrebat despre proiectele în domeniul inovației în sănătate derulate de universitate și perspectivele pentru 2023.

”În 2023, UMF Carol Davila are în vedere un Centru de simulare, avem niște bani prin PNRR pentru dezvoltarea Centrului de simulare, am achiziționat o clădire, avem deja două laboratoare care funcționează: un laborator de stomatologie digitală, care a fost deja inaugurat și unul de studiu al salivei. În cealaltă parte a clădirii, vom dezvolta simularea medicală în toate specialitățile, astfel încât studenții să poată să vină să facă simulare pe aparate performante și moderne”, a declarat Viorel Jinga, conform sursei citate.

Ștefan Busnatu, prodecan al Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” și coordonator al Centrului de inovație și e-Health al UMF (CiEH), a declarat că în 2023 va fi pus accentul pe componenta educațională, potrivit RoHealthReview.

”După ultimii doi ani, am văzut care este rolul digitalizării în îngrijirea pacienților, în îngrijirea populației și suntem la etapa în care vrem să accelerăm foarte mult componenta educațională. Am inițiat deja, pentru anul 2023, o serie de discuții cu universitățile partenere și cu organizații non-guvernamentale pentru a susține procesul de construire de curricule educaționale. Încercăm să importăm modele deja existente pe care să le adaptăm la specificul românesc, astfel încât să lansăm în 2023 curricule educaționale și pentru studenții la Medicină, și pentru profesioniștii din sănătate, dar și pentru pacienți. Sper ca astfel să reușim, în paralel cu proiectele pe care le vom demara prin Hub-ul de Inovație în Sănătate, să contopim lucrurile și în următorii ani să reușim să avem un sistem de sănătate digitală, un sistem medical mai intuitiv și mai accesibil pentru pacienți”, a explicat Ștefan Busnatu.

Citește și:
Memorandum semnat între Alianța Universitară G6-UMF și Ministerul Sănătății, în parteneriat cu Local American Working Group, pentru crearea unui Hub de Inovație în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Fosta președintă a Asociației Elevilor din Constanța, Ariana Dudună, a fost admisă la Universitatea Stanford: În cel mai frumos viitor pe care aș fi putut să-l am, nu aș fi plecat la Stanford, ci la facultate la București / Nu cred în mesianism. De ce să mă întorc să salvez ceva, nu s-a întors Ligia Deca și a schimbat destul?

Ariana Dudună, fosta președintă a Asociației Elevilor din Constanța, anunță că a fost admisă la Universitatea Stanford. „Plănuiesc să studiez economia, dar fiind o universitate din SUA, deci nu pe…
Vezi articolul

Concluziile ISJ Sibiu, după controlul de la Liceul de Industrie Alimentară, unde s-ar fi cerut bani de la profesori pentru analizele medicale ale elevilor care fac practică: Cadrele didactice au făcut donațiile benevol

În urma controlului făcut de Inspectoratul Şcolar Sibiu la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară „Terezianum” s-a constatat faptul că profesorii au contribuit benevol cu sume de bani, pentru analizele medicale…
Vezi articolul

„Scandalul” subiectelor la evaluarea de la clasa a IV-a, “o comédie de spital de nebuni”. Daniel Funeriu: Le invit pe Învățătoarele-Caisă să recitească ”Amintiri din copilărie” și să facă analiza intersecțional-emoționalo-traumato-ecologistă a crimelor comise cu ceaslovul împotriva muștelor

Daniel Funeriu, fost ministru al Educației, reacționează în dezbaterea generată în jurul subiectelor pe care le-au avut la Română elevii de clasa a IV-a, la Evaluarea Națională. “Ajunge să fie…
Vezi articolul

Rezultatele discuției dintre sindicatele profesorilor și premierul Ciolacu, după ce Guvernul le-a mințit că legea salarizării va fi gata pe 15 iulie și pe 1 septembrie depusă în Parlament: Salariile din Educație vor fi majorate de la 1 ianuarie 2024

Liderii sindicatelor din Educație au avut o întâlnire luni, la ora 14.15, la Guvern, cu premierul Ciolacu pentru a discuta pe tema proiectului Legii salarizării unitare. Înainte de a intra…
Vezi articolul

Universitatea din București sprijină financiar “proiecte cu impact în societate”: soluții de tip ghid pentru Pădurea Băneasa, suport pentru învățare destinat copiilor din grupuri vulnerabile, acțiuni în Geoparcul Țara Hațegului

Soluțiile de management pentru Pădurea Băneasa, instrumente de acces la învățare pentru copiii din grupuri vulnerabile în câteva școli din București și activități de cercetare în Geoparcul Internațional UNESCO Țara…
Vezi articolul