Peste 150.000 de elevi au terminat astăzi, 27 mai, liceul. Sunt cu peste 10% mai puțini decât anul școlar trecut / Festivitatea de premiere a claselor a XII-a de la Sinaia – FOTO

1.978 de vizualizări
Foto: Daiana Părăuță, elevă
Ministerul Educației anunță că 150.000 de elevi de clasa a XII-a și de clasa a XIII-a sunt în promoția de absolvenți de liceu 2022. Aceștia au încheiat pe 27 mai cursurile anului școlar. La Sinaia, peste 120 de absolvenți ai claselor de a XII-a ai Colegiului “Mihail Cantacuzino” au participat la festivitatea de premiere și la defilarea prin centrul orașului.

Anul trecut, peste 170.000 de elevi au terminat liceul pe 4 iunie 2021. Promoția de anul acesta este mai mică numeric față de cea de anul trecut cu peste 10%.

Înainte de a fi numiți pe podium, elevii de clasa a XII-a și-au auzit numele și au trecut printr-o poartă de metal la care au legat câte un lacăt, pentru a marca legătura de viitor cu școala.

După premierea și cuvintele de final de an școlar, cele patru clase au plecat spre centrul orașului Sinaia, împreună cu profesorii și colegii lor din clasele mai mici. Punctul final a fost fântâna din parcul “Dimitrie Ghica”, unde elevii s-au oprit pentru a sărbători drumul.

Fiecare clasă a adoptat un stil vestimentar unic. De exemplu, elevii clasei de filologie (XII C) au avut tricouri personalizate cu textul “12 Ce Vremuri Am Prins”. Același text a fost pictat și pe bannerul clasei. Fetele din acest colectiv au pregătit în zilele de miercuri și joi fuste de tip “tutu” împreună cu doamna dirigintă, care a fost și croitor, în clasă.

FOTO

Festivitatea de premiere a avut loc după ce, cu câteva zile înainte, cele patru clase au susținut cursuri festive în sălile de clasă, unde au celebrat alături de profesorii și diriginții lor ultimele ore din viața de licean.

Foto: EduPedu.ro
Examene Naționale 2022. Calendar BAC

După liceeni, elevii de clasa a VIII-a vor încheia cursurile pe 3 iunie, iar restul elevilor vor termina anul școlar 2021-2022 vineri, 10 iunie. Ultimii care intră în vacanța de vară sunt elevii claselor de la profilurile tehnologic și profesional, care încheie cursurile la data de 1 iulie.

Potrivit calendarului oficial, evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală la Bacalaureat are loc în perioada 6-8 iunie, iar evaluarea competențelor digitale, 9-10 iunie.

Edupedu.ro a scris că Ministerul Educației a trimis inspectoratelor o notă prin care anunță că s-a decis extinderea intervalelor de timp pentru cele două probe. Conform notei, evaluarea competențelor lingvistice într-o limba de circulație internațională (proba C) se va face între 13 și 16 iunie. Evaluarea competentelor digitale – proba D va avea loc în perioada 8-10 iunie 2022.

Amintim că Ministerul Educației a mai trimis o notă cu privire la planificarea probei de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională, în cadrul examenului de Bacalaureat. Astfel, pe 13 iunie, a doua zi de Rusalii, nu se organizează probe, deși calendarul oficial prevede asta. Mai multe detalii aici.

Citește mai mult aici: Calendar Bacalaureat 2022. Vineri se încheie cursurile pentru elevii de clasa a XII-a, care mai au o săptămână până la examen

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Ministrul Educației vorbește despre „tutela” liceelor agricole, printr-un parteneriat cu Ministerul Agriculturii. Cîmpeanu spune că Universitatea de Agronomie, al cărei rector suspendat este, va „susţine prin specialişti, prin parteneriatele cu mediul economic, capacitatea de a genera produse agroalimentare româneşti”

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat joi constituirea unui parteneriat cu Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti (USAMV) şi Ministerul Agriculturii pentru tutela asupra liceelor agricole, pentru…
Vezi articolul

Majoritatea directorilor în funcție ai colegiilor naționale bucureștene au câștigat proba de interviu de la concursul național și își vor continua, cel mai probabil, mandatele pentru încă 4 ani / Opt din 13 au nota maximă la interviu

Cei mai mulți dintre managerii actuali ai colegiilor naționale din București au luat cea mai bună notă la concursul pentru posturile de director, care în prezent se află în faza…
Vezi articolul