Peste 150 de reprezentanți ai ONG-urilor din educație și ai companiilor s-au întâlnit cu ministrul Sorin Cîmpeanu și echipa sa pentru discuții pe viitoarea lege a Educației. Grupul format din societatea civilă și cei din business se numește „O Voce pentru Educație” și vrea să „contribuie la reformarea educației din România”

2.631 de vizualizări
Foto: AVE
Peste 150 de „ONG-uri educaționale, sectorul de business, alături de Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, împreună cu echipa sa din Minister” s-au înrtâlnit astăzi timp de mai multe ore la un hotel din Capitală într-un eveniment, scrie Asociația pentru Valori în Educație pe pagina oficială. Evenimentul nu a avut loc în prezența presei și nu a fost anunțat public.

Discuțiile de la eveniment au fost despre noua lege a Educației, iar ministrul Educației a declarat după eveniment, potrivit organizatorilor, că cei prezenți în sală au reprezentat „cel mai relevant set de actori cu care am avut plăcerea să discut despre reformarea stringentă”.

Haștagul #ovocepentrueducatie a apărul în această seară în mai multe postări pe Facebook, majoritatea anunță ce este acest grup, iar într-o postare de la eveniment făcută pe contul unei școli private apare și documentul de mai jos, pe care scrie „măsuri pentru reformă – primele contribuții”

Foto: https://www.facebook.com/questfieldschool

Câteva dintre fotografiile publicate de la eveniment:

„O voce pentru educație” este o alianță constituită cu scopul de a contribui la reformarea educației din România, în contextul publicării unui nou proiecte de lege a educației (2022). Alianța reprezintă societatea civilă și este formată din stakeholderi relevanți pentru reforma educației, precum 30 de organizații non-profit, 20 de camere de comerț, grupuri de business și peste 100 de lideri care conduc companii de top din România, potrivit organizatorilor evenimentului, contactați de Edupedu.ro.

Discuțiile despre o nouă lege a Educației au loc în contextul în care ministrul Sorin Cîmpeanu a declarat luni, în conferința „Director de viitor”, organizartă de Edupedu.ro și AVE, că legea învățământului preuniversitar, legea învățământului universitar și statutul cadrului didactic sunt cele trei mari proiecte legislative pe care le are în plan – întrebat când vor intra în vigoare, acesta a răspuns: „anticipez că cel mai rapid ar trebui să intre în vigoare în septembrie 2022, cel mai târziu în septembrie 2023”.

Articol în curs de actualizare


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministrul Educației: Elevii din clasele primare și gimnaziu, care au ”abateri de la program”, vor sta mai mult la școală din semestrul 2

Elevii din învățământul primar și gimnazial care au ”rămâneri în urmă de la nivelul clasei”, vor face ore suplimentare, în școală. Declarația a fost făcută miercuri, 2 ianuarie, la Antena 3 de…
Vezi articolul

Auxiliarele didactice se cumpără doar cu aprobarea părinților și avizul epidemiologic nu este necesar la începutul fiecărui an școlar, reamintește Federația părinților

Avizul epidemiologic se solicită doar la prima înscriere într-o unitate de învățământ, nu la începutul fiecărui an școlar, reamintește Federația părinților într-un comunicat primit de EduPedu.ro, semnat de președintele organizației,…
Vezi articolul