Peste 40% din școlile din România sunt în scenariile roșu și galben, în creștere cu 39% față de începutul anului școlar

1.205 vizualizări
Foto: © Zelfit | Dreamstime.com
Peste 7.100 de școli și grădinițe din România sunt în scenariile roșu și galben, potrivit datelor de la Ministerul Educației. Asta înseamnă 40% din numărul total de unități de învățământ din țară, 17.656. Trecerea masivă în scenariul roșu a școlilor a fost din cauza depășirii ratei de infectare din localități, în special, numărul cazurilor de infectare din școli (un alt criteriu de închidere a instituțiilor) fiind mult mai mic.

Datele oficiale arată o creștere a numărului școlilor intrate ai căror elevi fie învață total online sau parțial online cu 39% din data de 14 septembrie până acum.

Pe 21 octombrie erau 2169 de școli și grădinițe închise (12,28%), numărul fiind în creștere după ce mai multe localități, printre care și București, au atins pragul de infectare de 3 la mia de locuitori, la care autoritățile decid închiderea fizică a școlilor.

De exemplu, dintre cele 2.169 de școli aflate în roșu, 317 sunt în Scenariul 3 ca urmare a cazurilor de COVID-19 înregistrate, în timp ce 1.852 de unități de învățământ apar din cauza ratei de incidență a cazurilor din localitățile în care acestea funcționează ori a infrastructurii școlare supuse unor lucrări de reabilitare.

Numărul școlilor și grădinițelor aflate în scenariul galben-hibrid a scăzut până la aproape 5 mii, reprezentând 28,36%.

Scăderea este vizibilă deja în privința numărului unităților de învățământ aflate în scenariul verde, care reprezintă 59,36% din numărul total.

Ministerul Educației nu publică decât numărul instituțiilor aflate în diverse scenarii, însă numărul elevilor și profesorilor care sunt afectați de aceste decizii administrative nu sunt disponibile.

Foto: © Zelfit | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Dezastru la cheltuirea banilor europeni în școlile din Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar PNRAS – doar 350 de milioane de lei într-un an și jumătate, adică 18% execuție bugetară din totalul sumei disponibile / În cele două mandate ale Ligiei Deca nici măcar nu au fost semnate contractele din PNRAS II

Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar are până acum doar 1409 proiecte, adică școli, în implementare – a anunțat ministrul Educației Ligia Deca luni, 25 martie, în prima conferință din…
Vezi articolul

În România sunt 48 de mii de învățători care educă aproape 950 de mii de elevi. Numărul copiilor din primar, singurul care a crescut în ultimii 5 ani dintre toate nivelurile de învățământ

În România erau, în anul 2018, 48.156 de profesori pentru învățământul primar, potrivit Institutului Național de Statistică. Aceștia educau cel mai mare număr de copii dintre toate nivelurile de educație…
Vezi articolul

România raportează o rată de 5 ori mai mare decât cea înregistrată până acum în privința participării adulților la educație și formare, țintă-cheie pentru educație la nivel UE / A crescut perioada pentru raportarea studiilor recente, iar la nivel local e folosită altă referință pentru vârsta populației adulte

Peste un sfert dintre adulții din România (27,7%) au participat, în 2022, la programe de educație formală sau non-formală, potrivit datelor raportate vineri de Institutul Național de Statistică. Procentul este…
Vezi articolul