Peste 40% din școlile din România sunt în scenariile roșu și galben, în creștere cu 39% față de începutul anului școlar

1.202 vizualizări
Foto: © Zelfit | Dreamstime.com
Peste 7.100 de școli și grădinițe din România sunt în scenariile roșu și galben, potrivit datelor de la Ministerul Educației. Asta înseamnă 40% din numărul total de unități de învățământ din țară, 17.656. Trecerea masivă în scenariul roșu a școlilor a fost din cauza depășirii ratei de infectare din localități, în special, numărul cazurilor de infectare din școli (un alt criteriu de închidere a instituțiilor) fiind mult mai mic.

Datele oficiale arată o creștere a numărului școlilor intrate ai căror elevi fie învață total online sau parțial online cu 39% din data de 14 septembrie până acum.

Pe 21 octombrie erau 2169 de școli și grădinițe închise (12,28%), numărul fiind în creștere după ce mai multe localități, printre care și București, au atins pragul de infectare de 3 la mia de locuitori, la care autoritățile decid închiderea fizică a școlilor.

De exemplu, dintre cele 2.169 de școli aflate în roșu, 317 sunt în Scenariul 3 ca urmare a cazurilor de COVID-19 înregistrate, în timp ce 1.852 de unități de învățământ apar din cauza ratei de incidență a cazurilor din localitățile în care acestea funcționează ori a infrastructurii școlare supuse unor lucrări de reabilitare.

Numărul școlilor și grădinițelor aflate în scenariul galben-hibrid a scăzut până la aproape 5 mii, reprezentând 28,36%.

Scăderea este vizibilă deja în privința numărului unităților de învățământ aflate în scenariul verde, care reprezintă 59,36% din numărul total.

Ministerul Educației nu publică decât numărul instituțiilor aflate în diverse scenarii, însă numărul elevilor și profesorilor care sunt afectați de aceste decizii administrative nu sunt disponibile.

Foto: © Zelfit | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like