Peste 40% din școlile din România sunt în scenariile roșu și galben, în creștere cu 39% față de începutul anului școlar

1.198 de vizualizări
Foto: © Zelfit | Dreamstime.com
Peste 7.100 de școli și grădinițe din România sunt în scenariile roșu și galben, potrivit datelor de la Ministerul Educației. Asta înseamnă 40% din numărul total de unități de învățământ din țară, 17.656. Trecerea masivă în scenariul roșu a școlilor a fost din cauza depășirii ratei de infectare din localități, în special, numărul cazurilor de infectare din școli (un alt criteriu de închidere a instituțiilor) fiind mult mai mic.

Datele oficiale arată o creștere a numărului școlilor intrate ai căror elevi fie învață total online sau parțial online cu 39% din data de 14 septembrie până acum.

Pe 21 octombrie erau 2169 de școli și grădinițe închise (12,28%), numărul fiind în creștere după ce mai multe localități, printre care și București, au atins pragul de infectare de 3 la mia de locuitori, la care autoritățile decid închiderea fizică a școlilor.

De exemplu, dintre cele 2.169 de școli aflate în roșu, 317 sunt în Scenariul 3 ca urmare a cazurilor de COVID-19 înregistrate, în timp ce 1.852 de unități de învățământ apar din cauza ratei de incidență a cazurilor din localitățile în care acestea funcționează ori a infrastructurii școlare supuse unor lucrări de reabilitare.

Numărul școlilor și grădinițelor aflate în scenariul galben-hibrid a scăzut până la aproape 5 mii, reprezentând 28,36%.

Scăderea este vizibilă deja în privința numărului unităților de învățământ aflate în scenariul verde, care reprezintă 59,36% din numărul total.

Ministerul Educației nu publică decât numărul instituțiilor aflate în diverse scenarii, însă numărul elevilor și profesorilor care sunt afectați de aceste decizii administrative nu sunt disponibile.

Foto: © Zelfit | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

TALIS 2018: Profesorii români predau la clasă la fel de mult ca acum 5 ani, dar se declară printre cei mai deschiși la schimbare / Plus: România înregistrează cea mai mare diferență urban-rural în formarea profesorilor

Profesorii din România petrec 81% din timpul unei lecții obișnuite cu procesul efectiv de predare și învățare, față de media UE de 77,8%. Concluzia apare în amplul studiu TALIS 2018,…
Vezi articolul