Peste 50 de copii refugiați din Ucraina au început activităţile educaţionale, în limba română, anunță Inspectoratul Școlar Bistrița-Năsăud

422 de vizualizări
Foto: © Ihor Bulyhin | Dreamstime.com
Cei peste 50 de copii ai refugiaţilor ucraineni cazaţi într-o tabără a unei fundaţii creştine din localitatea Herina au început, din această săptămână, activităţile educaţionale, în limba română, potrivit informaţiilor postate pe pagina de Facebook a Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Bistriţa-Năsăud, potrivit Agerpres.

Activităţile includ jocuri de socializare, de acceptare, de atenţie, dar şi cursuri de limba română.

ISJ menţionează că fiecare elev a primit un kit educaţional adecvat vârstei, prin prisma sprijinului acordat de diverşi agenţi economici.

Un alt centru educaţional a fost deschis la Şcoala gimnazială nr. 4 din municipiul Bistriţa, unde copiii refugiaţilor sunt angrenaţi în activităţi educative, ludice şi recreative şi pot primi, de asemenea, consiliere psihologică.

ISJ Bistriţa-Năsăud, în parteneriat cu Palatul Copiilor Bistriţa, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională şi unităţile de învăţământ din judeţ, a lansat în urmă cu aproximativ două săptămâni campania „De la copii, la copii”, având ca scop acordarea sprijinului educaţional copiilor refugiaţilor ucraineni.

Conform unei situaţii recente comunicate de Instituţia Prefectului, la data de 13 martie, erau cazaţi în judeţ 434 de refugiaţi, din care 221 copii, 177 femei şi 36 bărbaţi.

Cei mai mulţi copii, şi anume 85, se aflau pe raza municipiului Bistriţa, cazaţi în cinci unităţi turistice, iar alţi 55 se aflau în tabăra de la Herina.

Citește și:
Model de cerere pentru părinții din Ucraina care vor să-și înscrie copiii la școlile și grădinițele din România. Cererea poate fi depusă / trimisă la inspectoratul școlar

Foto: © Ihor Bulyhin | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Cazul „taxa pe xerox”, expus de o elevă din Mangalia. „Nu poate nimeni să vă plătească aceste teste. Astea sunt ale voastre, personale”, așa explica directoarea Liceului Callatis, într-o înregistrare, de ce “gratuitatea învățământului” nu înseamnă și multiplicarea la copiatorul de la secretariat a unor teste sau materiale școlare

“Fiecare să dea suma respectivă. Împărțiți frumos între voi toți și atâta este. La fiecare disciplină este cel mult treizeci de bani sau cincizeci de bani”. Așa spune o doamnă…
Vezi articolul