O petiție pentru deschiderea școlilor și grădinițelor a strâns peste 15 mii de semnături. Inițiatorii susțin că “elevii au dreptul şi merită acces real şi egal la educaţie. Credem că o „Românie educată” nu se poate construi cu învăţământ online prelungit la nesfârşit”

25.799 de vizualizări
Deschiderea școlilor
Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea
„Solicităm deschiderea şcolilor şi grădinţelor în condiţii de siguranţă sanitară. Elevii au dreptul şi merită acces real şi egal la educaţie, în condiţii sigure din punct de vedere sanitar”, susțin inițiatorii unei petiții online pentru redeschiderea școlilor. Aceștia solicită „reanalizarea, de către actorii implicaţi în procesul de decizie, a situaţiei particulare a domeniului educaţiei, în sensul în care acesta să fie exceptat de la restricţiile epidemice şi în sensul de a face din acest domeniu, alături de sănătate, o prioritate publică.”

Inițiatorii dau exemplul Bistriței, unde Comitetul pentru Situații de Urgență a decis ca școlile să rămână deschise, chiar dacă incidența infectărilor a trecut de 3 la mia de locuitori. La ora publicării acestei știri, peste 15.000 de părinți au semnat deja petiția.

„Anul şcolar 2019-2020 a fost pierdut, iar anul şcolar 2020-2021 pare să urmeze aceeaşi cale. Domniile voastre, ca autorităţi, priviţi situaţia educaţiei statistic. Noi, ca părinţi, privim situaţia din punct de vedere uman şi nu vrem să asistăm nepăsatori la modul negativ în care îi afectează, se pare pe termen lung, învăţământul online pe copiii noştri. Cerem, astfel, autorităţilor implicate să gândească domeniul educaţiei ca pe un domeniu strategic, nu ca pe un domeniu marginal în privinţa căruia abordarea este una exclusiv reactivă. Credem că o „Românie educată” nu se poate construi cu învăţământ online prelungit la nesfârşit”, atrag atenția inițiatorii.

Textul integral al petiției „Deschiderea şcolilor şi grădiniţelor (nu învăţământului online)”:

Există numeroase studii şi opinii ale specialiştilor care atestă dezavantajele învăţământului online (statul cu orele în şir cu capul în ecrane), mai ales la clasele mici (ce să mai zicem de grădiniţe).

Studiul publicat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii în data de 21 octombrie 2020 arată că închiderea unităților școlare afectează educația, sănătatea și dezvoltarea copiilor, afectează capacitatea copilului de a învăța, afectează rata de abandon școlar care este în creștere, afectează negativ procesul de imunizare și sănătatea mintală etc.

Nu există, în schimb, studii care să releve faptul că şcolile sunt generatoare a unui număr mare/semnificativ de cazuri de infecţie. Nu exista nici analize care să arate că în diverse localităţi care au fost/sunt în scenariul roşu, închiderea şcolilor a contribuit la scăderea numărului de cazuri, ci, dimpotrivă numărul de cazuri a crescut (exemplul Bucureştiului în care şcolile au fost închise în perioada 20 octombrie-2 noiembrie, dar numărul de cazuri a  crescut).

Autorităţile nu au venit cu argumente concrete în privinţa deciziei de suspendare/preulungire a suspendării activităţii didactice, mai mult, chiar ministrul Educaţiei susţinând că şcolile nu afectează numărul de cazuri.

Solicităm, aşadar, deschiderea şcolilor şi grădinţelor în condiţii de siguranţă sanitară. Elevii au dreptul şi merită acces real şi egal la educaţie, în condiţii sigure din punct de vedere sanitar, având în vedere toate motivele enumerate mai sus. Cazurile clasice de supraaglomerare a claselor (35-40 de elevi, la unele şcoli), din cauza cărora nu se pot asigura măsurile de siguranţă sanitară, nu trebuie să fie o consecinţă pe care să şi-o asume părinţii. Supraglomerarea claselor reprezintă o problemă ţinută sub preş care necesită o rezolvare extrem de urgentă din partea autorităţilor: directori de şcoli, inspectorate, minister.

Solicităm reanalizarea, de către actorii implicaţi în procesul de decizie, a situaţiei particulare a domeniului educaţiei, în sensul în care acesta să fie exceptat de la restricţiile epidemice şi în sensul de a face din acest domeniu, alături de sănătate, o prioritate publică.

Avem motive să credem că şcolile se pot excepta de la măsurile de restricţie, având în vedere că în Bistriţa şcolile au rămas deschise, deşi rata de infectare a depăşit rata de 3/1000. Anul şcolar 2019-2020 a fost pierdut, iar anul şcolar 2020-2021 pare să urmeze aceeaşi cale. Domniile voastre, ca autorităţi, priviţi situaţia educaţiei statistic. Noi, ca părinţi, privim situaţia din punct de vedere uman şi nu vrem să asistăm nepăsatori la modul negativ în care îi afectează, se pare pe termen lung, învăţământul online pe copiii noştri. Cerem, astfel, autorităţilor implicate să gândească domeniul educaţiei ca pe un domeniu strategic, nu ca pe un domeniu marginal în privinţa căruia abordarea este una exclusiv reactivă. Credem că o „Românie educată” nu se poate construi cu învăţământ online prelungit la nesfârşit.

Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea


57 comments
  1. Nu dorim redeschiderea școlilor și gradinițelor.!!!! Cel puțin nu anul acesta și nu în condițiile actuale, în care situația este tot mai îngrijorătoare, apar tulpini noi ale coronavirusului care afectează în mare măsură și copii!!! As vrea sa cunosc personal acei părinți care doresc redeschiderea școlilor, știind la ce risc își expun copii…. Eu dacă ar trebui sa aleg între sănătatea copilului meu și educație, as alege cu ochii închiși sănătatea… Educația se poate face și în alte moduri, nu doar în sistemul educațional de astăzi, care și asa are multe lacune…. Sa nu mai zic de obligarea copilului de a purta masca pe fata 4 ore la școală, de păstrarea distantei fata de colegi… Unde mai este interacțiunea sociala de care are nevoie copilul, dacă trebuie sa păstreze distanta?? Unde este plăcerea copilului dacă e obligat sa poarte acea masca prin care nu poate respira aer curat, și obligativitatea lui de a respecta atâtea reguli, el ajungând sa se comporte ca un mic roboțel care doar executa ordine? Imaginați-vă o clasa de copii mici cu masca pe față, toți stând în niște cutii de plexiglas ca niște cuști de animale, și care nemaiputând respira își dau masca jos, fiind automat scoși afara din clasa de către profesor, învățător… Gândiți-vă puțin și la cum se simt ei, nu doar la voi ca vă doriți sa aveți un copil educat… Nu e de preferat școala on-line în acest context, al pandemiei…?? Măcar pentru o perioada de timp, eu as continua cu școala on-line, pentru noi a funcționat foarte bine, și copii sunt mulțumiți..

  2. Școlile trebuie sa rămână închise! Și petiția pentru educația sexuala în scoli a strâns 24190 de semnături. Și totuși nu s-a pus în practica…. Rata de pozitivare e foarte mare peste 26%,trebuie sa fii inconștient sa vrei redeschiderea scolilor în aceste condiții. Practic unul din 4 indivizi e pozitiv. Ce deschidere scoli?

  3. Intr un fel sau altul, cu totii aveti dreptate. Totusi ganditi va si la adultii din sistemul de invatamant, cadre didactice si personal auxiliar in majoritate trecuti de 40 de ani. Sunt zeci de mii de astfel de salariati. Ei de ce trebuie expusi imbolnavirii? Sistemul online a inceput sa functioneze. Mai important pentru noi ca natie este sa fim sanatosi. Asa ca sa avem rabdare. Materia se va recupera pe viitor. Sanatate tuturor!

  4. Prin inchiderea scolilor, distrugeti generatii de copii! Si, in acelasi timp, ii privati de educatie pe cei defavorizati, care nu au telefoane destepte, nici tabletele promise de desteptii care ne conduc, dar nu au nici macar internet ca sa le poata folosi! Pe de alta parte, parintii si bunicii nu pot face ceea ce trebuie sa faca un profesor, invatator!!!! Altfel, nu s-ar mai fi facut facultatile si eram toti genii!

  5. Vrem scoli si gradinite deschise. Nu se poate invata online. Copilul meu se vaita de cap dupa atatea ore de online, el are miopie si astigmatism miopic. Deci miopia va creste dupa atatea ore online, dureri de cap. Nu mai zic de cea mica care ea vrea gradi, vrea sa socializeze cu copii, nu sa fac eu teme cu ea dupa Classroom. E o mare bataie de joc pt copii nostri. Ei vor scoala nu online

  6. Sant de acord ci deschiderea scolilor si a gradinitelor va un copil de gradinita care nu are posibilitatea sa anvete online ce face ramane analfabet toata viata asa si cu copii la scoala

  7. Ca profesor m-am imbolnavit de Covid la scoala de la un copil asimtomatic! Am stat in spital 2 saptamani cu zeci de medicamente, cu pneumonie si plamanii afectati 30 %! Numai cei care nu au trecut prin calvarul infectarii si spitalizarii nu stiu ce vorbesc! Scolile trebuie sa ramana inchise pana la destinderea acestei situatii! Sunt surse de infectie! Locuri in spitale nu mai sunt!

    1. Și eu sunt profesor. Nu este normal sa ne expunem inutil la COVID. De ce sa riscăm viețile noastre și ale copiilor?! Învățământul online poate funcționa daca este făcut cum trebuie. Studenții mei sunt mai mulțumiți de învățământul online. In plus, sunt mult mai responsabili. DA învățământului online de calitate! Avem nevoie însă de resurse educaționale:internet, laptop, Learning Management System, Platforme de Gamification și mult training. Exista f multe cursuri online in zona aceasta. Dar necesita timp, răbdare, creativitate, dedicare pentru a le parcurge și pentru a reinventa materiile.

  8. Nu e corect că părinții să ia decizii fără să își întrebe copilul ce părere are de școală online.De când fata mea face orele online are note din ce in ce mai mari. Nu mă interesează ce petiții faceți voi dar mie nu îmi convine sa îmi trimit fata la școală că să fie in pericol.

    1. Si sunteti sigura ca notele de acum reflecta nivelul real de cunostinte? Sau tocmai notele mai mari o motiveaza sa aleaga aceasta varianta?
      Si in rest se izoleaza de cunoscuti?…
      Nu acuz, sa nu ma intelegeti gresit. Doar intreb…

  9. Eu ca eleva refuz sa merg la scoala si sa ies in locuri publice pe timpul acesta! Ca parinti ce ati semnat acea petitie nu va pasa de sanatatea copiilor dumneavoastra? Eu sincer mai bine sunt sanatoasa si proasta decat bolnava si la un pas de moarte! Incetati sa negati existenta virusului!

  10. Sunt medic si tin sa va informez ca daca exista printre dumneavoastra persoane care cred ca vor scapa neinfectati de catre virusul SARS Cov 2, se inseala amarnic. Masurile sunt destinate doar evitarii aglomerarii spitalelor, camerelor de garda si in speta a sectiilor ATI. Inchiderea scolilor nu a dovedit ca reuseste intr-un mod eficient sa faca acest lucru. Educatia este extrem de importanta intr-o societate si invatamantul online adanceste discrepanta intre paturile sociale. Lipsa de educatie si analfabetismul functional cresc riscurile sanitare. Domnilor profesori nu sunteti solidari cu noi, cadrele medicale, tinandu-ne copii pe online si chiar daca va straduiti enorm nu puteti inlocui lipsa de interactiune sociala si sa asigurati copiilor nostri dezvoltarea emotionala de care au nevoie. In ceea ce priveste riscurile, nu cred ca riscul de infectare al profesorilor este mai mare decat al cadrelor medicale si cu toate acestea noi mergem la serviciu in interesul societatii. Ce pacat ca desi traim intr-o interdependenta sociala, multi dintre noi nu prea intelegem mecanismele de functiune. Cei care se cred vesnici, ar trebui sa afle ca suntem niste furnici si ca fiecare individual nu reprezentam nimic, impreuna facem diferenta si sprijinul celor mai slabi este esential. Deaceea trebuie sa ne educam, in primul rand cei din paturile sociale defavorizate. Va aparati cu indarjiere copii, sustinand ca se descurca foarte bine online – ce ne facem insa cu cei care nu au acces online, care nu au acces la internet, tableta si nu au ce manca. Pe ei cum ii educam? Credeti ca acesti copii care se descurca bine online nu vor interactiona niciodata cu cei care nu isi permit online-ul? Credeti ca daca ei stau online si dumneavoastra iesiti sa cumparati paine, nu ii expuneti cu nimic legat de riscul infectarii? I-ati intrebat pe acesti copii daca isi doresc sa isi vada prietenii si daca sufera de lipsa interactiunii directe cu alte fiinte umane decat dumneavoastra parintii lor, caci daca dumneavoastra parintii lor ii preferati online, banui ca nici cu prietenii nu se vad si nici la joaca nu ies pentru a nu se expune riscului. Rog societatea sa fie realista si sa isi apare progenitorii. De asta depindem cu adevarat – adultii sa se comporte ca niste adulti, sa respecte regulile de igiena si distantare, copii sa se comporte ca niste copii, pe care noi sa ii protejam intr-un mod responsabil si realist. Acest gap social intre bogati si saraci niciodata nu a fost mai pronuntat ca acum. Constat, cu surprindere, cum pentru” a va scapa pielea”, marea majoritate calcati nonsalant pe cadavre, va bateti joc de educatie si va spuneti sec “totul e sa scap eu si copilul meu”, restul si ce va fi in viitor, nu mai conteaza. Conteaza – caci educatia este cea care face sa nu fim astazi un trib, datorita educatiei stim cum sa manageriem o boala, stim cum sa recunoastem si sa tratam o boala. Sigur ca odata cu evolutia, au aparut si noi provocari, vom invata si despre ele. Educati-va voi insiva si nu asteptati ca “statul” sa va ofere.

    1. In sfarsit o persoana curajoasa, realista si cu vedere de ansamblu! Tot ce ati scris nu este demn de un comment intr-un articol, ci de un articol in sine (@Redactia ?).

      Solutia nu este sa ne distrugem economia si societatea, ci sa avem grija acolo unde sunt vulnerabilitati. Si sa avem masuri inteligente, graduale, de genul “trial and error”, aplicate acolo unde studiile si statisticile arata ca este nevoie. Sau sa inchidem absolut tot, cu masuri extreme pentru 2 saptamani, dar apoi sa ne continuam viata.
      Nu o sa spun mai multe, pentru ca nu vreau sa jignesc pe nimeni. Doar imi pare rau ca lumea s-a lasat speriata si manipulata, uitand sa caute solutii cu adevarat eficiente.
      “Parinte in secolul 21” – Felicitari inca o data!!

    2. Incredibil cat de frumos ati expus aceasta problema.Daca noi nu le sustinem viitorul atunci cine????Eu ca si parinte si el ca si copil ne dorim redeschiderea scolii.Sunt sigura ca toti copii isi doresc asta sa fie prezenti in salile de curs sa asiste la ore ,sa interactioneze cu cadrele didactice,in pauze chiar daca nu mai ies din clase cel putin socializeaza.Va doriti sa aveti o nulitate la usa ?Va place ce nulitati avem in guvern si in fruntea tarii?Asta se vrea.Fiti rationali si ganditi in perspectiva nu pe timp limitat.Un parinte se bucura ca ia note mai bune facand ore online.Dc?la scoala cand mergea nu invata la fel?Profesorii sunt fortuiti sa dea note mai mari pentru a nu avea cazuri de corijenta.Trebuiesc facute niste raportari pt a scapa de acestea “umfla”notele.Dc nu se mai dau teze?nimeni nu se intreaba?Profesorii nu pot face nimic Noi ca parinti trebuie sa fim uniti si sa luptam pentru toti copii, nu doar al nostru.Nu uitati ca toate personalitatile tarii noastre au provenit din mediul rural(de la tara cum ne exprim).Acolo se afla comori si noi le abandonam ca nu ne pasa de ei.

  11. Vrem sanatate ,siguranta ! Intrebati medicii de la ATI daca ar trebui deschise scolile !!! Vreti sa vedeti o zi din viata lor de acum ?

  12. Eu nu vreau scoli deschise în condițiile actuale. Copilul meu se descurca foarte bine online, avem o învatatoare de nota 10.cred ca în momentul de fata este foarte importanta siguranță noastră a tuturor.

    1. Eu vreau școli deschise. Condițiile actuale diferă de la școală la școală și pot fi îmbunătățite cu un efort rezonabil al autorităților școlare. Copilul meu este depresiv online, deși are profesori buni care își fac orele. Cred că în momentul de față este importantă siguranța noastră a tuturor, dar nu mă simt în siguranță sub amenințarea tulburărilor psihice și sociale care deja apar.

  13. Școlile rămân închise până la ridicarea stării de alertă. Vă dați seama ce impact ar avea asupra bugetului plata stimulentului de 2000 lei lunar către profesori (stimulent Covid)? E o creștere de 50% și chiar mai mult … Parcă am mai întâlnit situația și s-a finalizat cu o taiere de 25%.

    1. Doamne fereste sa nu saraceasca profesorul statul. De asta au inchis zeci de mii de scoli in scrnariu verde fara un elev covid. Rusine. Noi am fi mers sa predam in continuare in verde si fara sporul vostru

  14. Poate stiu stimabilii semnatari cu ce preț se tin scolile deschise in Spania, Franța, Germania…

    Nr. de elevi redus la minim, mască, dezinfectant la fiecare bancă. Ușile si toate geamurile la clase permanent deschise.

    Elevii stau cu fulare, căciuli si mănuși.

    Cu toate acestea in fiecare școală de acolo sunt zilnic 3-5 cazuri.

    Dacă tot va place UE mai vedeți ce se întâmplă si pe acolo…

  15. Sunt si parinti si elevi care prefera siguranta si scoala on-line.
    Daca scolile sunt inchise, nu inseamna ca toti elevii sunt privati de educatie. Ar trebui luate masuri acolo unde scoala on-line nu functioneaza.

  16. Au aparut din nou parintii care nu cred in covid, sunt pasionati de conspiratii si cred ca vrea sa le “oculta mondiala” masca la bot. Sunt surprinsa ca le-a luat atat de mult pentru a spune pentru a mia oara aceleasi prostii. Elevii nu respecta regulile ( in 90% din cazuri) :nu poarta masti in pauze , fac schimb de obiecte ( chiar si mancare ) si nici nu se pune problema sa puna mana la gura/nas gand tusesc sau stranuta ( se vede educatia primita de la parinti ). Scolile trebuie sa ramana inchise. Auzi la ei: ” nu au dus la o crestere a numarului de cazuri scolile”. De unde stiti? Voi ati testat elevii? Nu. V-a durut undeva. Majoritatea copiilor sunt asimptomatici , deci nu vor fi testati . Ei iau virusul de la vreun coleg si il duc ( generosi din fire) sa il imparta si parintilor , bunicilor, prietenilor sau altor colegi de clasa. Scolile trebuie sa ramana in scenariu online , iar ministerul ar trebui sa fie preocupat de dotarea elevilor si cadrelor didactice cu echipamente pentru a facilita predarea. Daca vor pasa cu adevarat de copii, nu i-ati trimite sa se imbolnaveasca si nu ati sugera redeschiderea scolilor pentru ca ati realiza ca majoritatea elevilor stiu cum sa foloseasca tehnologia zilelor noastre si pot invata foarte usor online ( uneori chiar mai bine decat la scoala). Daca tot sunteti dintr-odata atat de preocupatii de piticii nostri de la clasele 1-4 atunci sugerati doar deschiderea acestora ,dar nu puneti o gramada de oameni in pericol degeaba doar pentru ca nu ganditi inainte de a vorbi. La noi in scoala , deja a murit un profesor. Dumnezeu sa-l odihneasca! Scolile trebuie sa ramana inchise!

    1. De unde expresia asta cu purtător asimptomatic? Pana sa apară asa zisul covid ciuma care trece după 14 zile cu un paracetamol, nu se folosea aceasta expresie, infectat asimptomatic auzi!!!

    2. Asa gândesc toți oamenii cu scaun la cap. Ceilalți vor doar sa scape de grija copiilor acasă. Oricum o dai, parca niciodată nu e bine. Pana la urma bine cu sila nu se poate.

    3. Ca profesor m-am imbolnavit de Covid! Sursa: un copil! Am stat in spital 2 saptamani cu zeci de medicamente, cu pneumonie si plamanii afevtati 30 %! Numai cei care nu au trecut prin calvarul infectarii si spitalizarii nu stiu ce vorbesc! Scolile trebuie sa ramana inchise! Sunt surse de infectie!

  17. Negationistii în floare… Bla Bla… Ăștia pana nu se îmbolnăvesc nu cred în virus. Ce sa ne mai mire?! Oricum nu le pasă de viața copiilor lor, iar de cea a profesorilor nici atât. Cine vrea sa învețe carte o face și de acasă online. Problema unora este ca se plictisesc de proprii lor copii, ca trebuie să îi suporte acasă, și mai mult nu vor sa se implice în educație. Școala va revenii la normal când o sa trăim în normalitate, fără virus covid. În rest e Bla Bla Bla….

  18. Școala mea nu respectă condițiile sanitare, nu erau respectate nici înainte de pandemie. Predau la i școală din centrul capitalei nezugravita de când si a început mandatul Tudorache, fără bănci sau rupte și scaune din textil care nu pot fi igienizate. Am colective de 34 de elevi în săli obișnuite de curs. Ultima oară când am predat stăteam cu toate geamurile deschise ca să respectăm aerisirea la atâtea suflete ( clasa 12 vine complet indiferent de scenariu) și cu paltoane, șaluri, fulare. Refuz astfel de condiții de prezență fizică și să fiu obligată, firește din considerente medicale să predau 4-5 ore cu mască cu 50 minute ora(pauză de 5 minute). Societatea românească trebuie să înțeleagă că solidaritatea cu medicii și profesorii este esențială dacă vrem să mai avem resursă umană. Altfel, deschideți școlile, dar profesorii nu vor mai fi acolo!

  19. Educatia este cea mai importanta componenta a unei societati. Toti copiii au nevoie de educatie si au dreptul la educatie ! Redeschideti scolile in siguranta pentru ca toti copiii sa poata avea acces la educatie ! Avem nevoie de o Romanie educata !

    1. Prin comentariul acesta cumva trimiteti elevii la moarte. Faptul ca scoala online nu e la fel de buna ca scoala vizica nu inseamna trebuie sa se dschida scoliile! Ganditi de 2 ori inainte sa scrieti o prostie ca asta! Un coleg de al meu si-a facut testul si e pozitiv iar daca eram la scoala si eu aveam virusul pentru ca stau in fata lui dar din cauza ca scoliile sunt inchise si nu am luat contact cu el sunt sanatoasa. Nici noua nu ne place scoala online si e mai greu dar trebuie sa ne adaptam pentru a trece peste vremea asta grea.

    1. Sunt acei părinți care sunt conștienți ca școală mai ales la clasele 1 4 nu se face online. Sunt acei părinți care realizează ca școală putea merge mai departe cu clasele primare și era loc de distanțare. Nu mai aruncați cu pietre. Respectați părerea fiecărui om ca are dreptul la libera exprimare. Sănătate tuturor

      1. Pai..se pare ca dvs nu suportati parerea fiecarui om. Daca cineva nu e de acord cu petitia inseamna ca trebuie sa taca pentru a nu fi acuzat ca nu respecta pareri? Hm…putin absurd. Eu sunt de parere ca nu neaparat anumiti parinti nu cred in covid ci mai degraba isi urmaresc propriul interes ignorând adevaratul risc. Multi dintre parintii care strigă acum despre dreptul la educatie sunt aceeasi care, cu alte ocazii, critica scoala că nu se face nimic. Dintr-odată scoala a devenit foarte importanta. Da, e FOARTE importanta, e ESENTIALĂ, dar trebuie sa se aiba in vedere toate aspectele, conditiile si vremurile pe care le traim. Curios cum peste tot se striga de distantare de 2 m sau cel putin de 1,5 m dar la scoala se poate si doar 1 m sau un plexiglas intre copii. Sa fim seriosi….E curios cum unii parinti critica grupurile de adolescenti din parc si faptul ca se duc in mall dar la scoala nu mai conteaza distantarea. Ca sa nu mai spun de ideea absurda ca inceperea scolii nu a contat in numarul mare de cazuri…Si altele..si altele…In fine..Multa sanatate tuturor!

      2. Adica cereti altora sa isi sacrifice sănătatea si chiar viața pentru ca nu sunteti de acord cu condițiile online.Adica mai bine sa moara ei decât să facem toți un efort sa iesim bine cu toții din această situație. Nu mai am cuvinte pentru aceasta zugrăvite a respectului față de viață altuia.

    2. eu cred ca exista si virusul, port si masca, cred ca ma pot si imbolnavi, dar imi doresc sa fie școlile deschise, pentru ca e vorba de viitorul copiilor. dacă suntem egoiști și ne gândim numai la salvarea noastră, nu stiu cat înseamnă asta ca suntem o societate sănătoasă și normală.

      1. Mi ati luat vorba din gura. Ba mai mult, am comorbiditati si rude cronice. Si tot vreau sa predau normal. Nu vom ajunge nicaieri stand la nesfarsit in case. Deja vad pe mine efectele: articulatii intepenite sau subrezite, vedere bolnava, organism lipsit de vitqmina d si de imunitate, viata de familie afectata, interactiune sociala ioc si un vid emotional gandindu te ca efectiv pierzi ani din viata care trece pe langa tine si ca toate planurile iti sunt deturnate: de odihna, de vacanta, de intwlnire cu prieteni, familie.

      2. Eh!Dacă ar fi fost asa altruisti si ministrii noștri,n-ar mai fi dispărut banii publici si i-ar fi investit in viitorul copiilor.Dar lor chiar nu le pasă, nu?
        Acum am fi avut pentru toți copii cu ce sa facem școală online.

    3. Cu tot respectul, dar sunt cam multi parinti care au semnat aceasta petitie.
      Refuz sa cred ca 16.000 de parinti neaga existenta virusului sau sfideaza regulile. Eu cred ca mai degraba sunt parinti care au resimtit direct efectele negative ale invatarii online.
      Este clar ca virusul exista. Dar nu putem sa ne ascundem toti in case timp de 6 luni, poate trece. Sau poate nu…
      Dar se pot implementa solutii care sa reduca din impactul pe care aceasta pandemie il are asupra copiilor si asupra educatiei lor. Inchiderea totala nu este o solutie valabila pe termen lung.

    4. De acord cu dumneavoastra. Din pacate sunt extrem de multi. Copiii care nu invata acum, cand se desfasoara cursuri on line, sunt cei care nu invatau nici inainte, cand scolile erau deschise. Ori lipseau, ori erau cu gandurile in alta parte sau cu ochii in telefon.

      1. Vrem scoli deschise ! E clasa 0 si vrem la școală fizic,ca in toate țările civilizate, mi se par mai nesigure locurile de joacă, pe când la școală respectă niste reguli si e in siguranță!

        1. Despre care viitor vorbiți? Vă contraziceți, nu există logică în ceea ce scrieți, dacă sunteți medic. Dacă oricum ne îmbolnăvim toți, de unde știți cum va arăta și viitorul? Poate ar trebui să vă concentrați pe găsirea unui tratament, tratarea acestei boli, iar noi vom avea încredere Intr- un viitor în care să fim și sănătoși.

          1. Deschideți scolile și grădinițele…
            Dobitociti copiii…. Merg și vorbesc singuri pe strada
            Urăsc guvernul care nu este pt învățământ și socializare
            Orban.. pe limba,,,,,,, lui apierit
            Facem revolta deschideți scolile… Poporul mocnește.. Atenție d-ul presedinte
            O școală deschisa o pușcărie închisă…
            Singura școală din lume care ați închis, o atâta timp
            CHIAR asa de,,, încuiați sunteți.. Trebuiau de asta vara deschideți scolile și gradinitele
            Parca ne vrea rău,, poporului..
            Deschideti școlile EXPLODAM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BREAKING Instrucțiunea dată de ministerul Sănătății privind testarea elevilor „nu poate fi implementată real în școli”, anunță ministrul Educației, care cere o procedură care să nu blocheze procesul didactic

Instrucțiunea dată de ministerul Sănătății care prevede aplicarea testelor pe bază de salivă elevilor „nu poate fi implementată real în școli”, anunță ministrul Educației. Acesta a intervenit la Antena 3…
Vezi articolul