Planurile PNL pentru Educație: Turcan și Anisie în pole position pentru funcția de ministru, iar Ministerul să comaseze 3 portofolii – Surse

15.150 de vizualizări
Foto: Colaj Facebook
Liberalii își pregătesc viitorul guvern, după ce executivul Dăncilă a fost demis prin moțiune, iar pentru Ministerul Educației planurile sunt să fie comasate trei portofolii într-unul singur. Asta pentru că PNL vizează, potrivit surselor Edupedu.ro, o reducere a numărului de ministere de la 24 la 15. La șefia Educației, două nume sunt în pole position: Raluca Turcan, prim-vicepreședinte PNL, și Monica Anisie, președintele PNL Sector 2 și fost secretar de stat la Educație în Guvernul Cioloș.

Potrivit surselor Edupedu.ro, Turcan vizează în primul rând funcția de prim-vicepremier al viitorului Executiv, iar ca soluție de backup portofoliul Educației.

Conform surselor Edupedu.ro, ministerului liberal al Educației ar urma să-i fie atașată și Cercetarea, dar și Ministerul Tineretului și Sportului. “Numai așa poți ajunge la un guvern de 15 – 16 ministere, cât a anunțat Orban”, au declarat sursele citate. Însă o decizie finală cu privire la configurația Ministerului Educației va fi luată luni, spun sursele noastre. Amintim că Educația a mai reunit Cercetarea, Tineretul și Sportul și în guvernul Boc.

Monica Anisie este profesoară de Limba și literatura română la Colegiul Vianu din București, a fost consilier al președintelui Klaus Iohannis, secretar de stat pentru preuniversitar în Ministerul Educației, în Guvernul Cioloș, director al Direcției generale învățământ preuniversitar în Minister, consilier în cadrul Administrației Prezidențiale, în perioada în care Daniel Funeriu a fost consilierul pe educație al fostului președinte Traian Băsescu. Anterior, Anisie a fost inspector general adjunct al Inspectoratului Școlar București.

În 1996 a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universității București, are un masterat pe Integrare Europeană și problematică socială la Facultatea de Științe politice și unul în Management educațional la SNSPA. În 2011 a obținut un atestat pentru Management educațional preuniversitar la Academia Națională de Informații.

Raluca Turcan este prim-vicepreședintele PNL, președintele PNL Sibiu și deputat de Sibiu din 2004; este economist, absolvind în 1999 Facultatea de Relații Economice Internaționale de la ASE. În perioada 1996 – 1999 a urmat cursurile Institutului Puskin din Moscova, de unde a obținut o diplomă în rusă comercială. În 2001 – 2006 a fost cadru didactic asociat la Universitatea Transilvania Braşov și la Universitatea Romano-Germană din Sibiu. În 2011, a urmat un curs postuniversitar de Securitate şi Bună Guvernare la Colegiul Național de Apărare.

A făcut parte din echipa lui Theodor Stolojan, când acesta a fost președintele PNL, după care a candidat din partea PD-L la alegerile parlamentare din noiembrie 2008. În 2016 a fost vicepreședinte al Comisiei pentru învățământ din Camera Deputaților. Din decembrie 2016 și până în iunie 2017, Turcan a fost președinte interimar al PNL, după demisia Alinei Gorghiu.

 

 

 


2 comments
  1. De acum invatamantul “iese de sub influenta politica” si intra sub influenta INFORMATIILOR. Vai de cadre didactice si de elevi! Doua figuri la fel de triste, doua valori mediocre (cel putin) care sa conduca invatamantul! II vor invata pe toti cum trebuie sa dea cu subsemnatul la INFORMATII! TRAGIC!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

INTERVIU Lucia Gheorghe, medic rezident psihiatru, explică ce se întâmplă în creier când stăm pe rețelele sociale: Folosirea excesivă a telefonului poate duce la pierderea noțiunii timpului, adolescenții nu realizează cât timp petrec online în detrimentul altor activități esențiale

„Folosirea excesivă a telefonului poate duce la pierderea noțiunii timpului, fenomen cunoscut ca disociere temporală, în care adolescenții nu realizează cât timp petrec online în detrimentul altor activități esențiale”, a…
Vezi articolul
CIVIS Open Lab

Facultatea de Litere și cea de Științe Politice din cadrul Universității din București se solidarizează cu protestele din preuniversitar: “dacă azi sunteți voi în stradă, e foarte posibil ca mâine cadrele didactice din toate universitățile țării să vi se alăture”

“Ne solidarizăm cu protestele îndreptățite ale tuturor celor care lucrează în ciclul preuniversitar (chiar dacă nu intrăm și noi, deocamdată, în grevă) și îi avertizăm pe cei care ne conduc…
Vezi articolul

Radu Szekely a fost numit de Daniel David consilier onorific / Fost șef de cabinet al Ecaterinei Andronescu (PSD), consilier al lui Sorin Cîmpeanu (PNL) și secretar de stat din partea USR, Szekely a acordat în 2019 un interviu în Sputnik, organul oficial de propagandă al Rusiei, interzis între timp în Europa

Radu Szekely este noul consilier onorific al ministrului Educației și Cercetării, Daniel David, potrivit unui anunț făcut de acesta și confirmat pentru Edupedu.ro de reprezentanții Ministerului. „Sunt onorat că începând…
Vezi articolul

Oana Fotache Dubălaru, decan al Facultății de Litere din București: Principiul de construcție al planurilor-cadru pare a fi unul mult mai relaxat, mai echilibrat. Poate că lucrurile trebuiau explicate mai clar, înainte să intrăm în aceste dezbateri, pentru că imediat s-au inflamat orgoliile

Oana Fotache Dubălaru, decan al Facultății de Litere din cadrul Universității din București, a declarat, la emisiunea InfoEdu de la TVR Info, că „în primul rând, eu m-am bucurat, că principiul…
Vezi articolul