Plata cu ora în anul școlar 2024-2025. Până miercuri, 4 septembrie, se emit și se comunică deciziile de repartizare pe post

13.804 vizualizări
Foto: © Rawpixelimages | Dreamstime.com
Până miercuri, 4 septembrie, se emit și se comunică deciziile de repartizare pe post/catedră pentru plata cu ora în anul școlar 2024-2025, conform calendarului oficial. Dosarele pentru plata s-au depus la școală, în zilele de 27 și 28 august, potrivit metodologiei-cadru de mobilitate. În aceleași zile au avut loc și interviurile în vederea încadrării în regim de plată cu ora.

Potrivit unei informări a Inspectoratului Școlar Județean Timiș, posturile didactice de predare/catedrele se ocupă în regim de plata cu ora, în ordine, conform art. 94 din metodologia-cadru de mobilitate pentru anul școlar 2024-2025:

„1) personal didactic de predare titular în unitatea de învățământ;

2) personal didactic de predare titular în altă unitate de învățământ;

3) personal angajat în alte domenii de activitate;

4) personal didactic de predare pensionat;

5) personal didactic angajat cu CIM pe perioadă determinată în unitatea de învățământ;

6) personal didactic angajat cu CIM pe perioadă determinată în alte unități de învățământ.”

Conform ISJ Timiș, titularii/angajații pe perioadă determinată ai unității care au obținut aviz pentru atribuirea orelor în regim de plata cu ora nu trebuie să se prezinte în ședința de repartizare pentru plata cu ora.

Edupedu.ro a scris că profesorii titulari și cei angajați pe perioadă determinată pot fi încadrați în regim de plata cu ora până la o jumătate de normă didactică de predare.

Regulamentul pentru încadrarea profesorilor pe posturi a fost publicat, miercuri, 17 ianuarie, în Monitorul Oficial. Este vorba despre ordinul nr. 6.876 din 22 decembrie 2023, document pentru aprobarea Normelor metodologice privind încadrarea profesorilor din școli și grădinițe, precum și încadrarea în regim de plata cu ora. Noutatea este că profesorii titulari și cei angajați pe perioadă determinată pot fi încadrați în regim de plata cu ora până la o jumătate de normă didactică de predare.

Foto: © Rawpixelimages | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Plata cu ora în anul școlar 2024-2025. Dosarele se depun la școală marți și miercuri. Profesorii titulari și cei angajați pe perioadă determinată pot fi încadrați în regim de plata cu ora până la o jumătate de normă didactică de predare / Model de cerere și lista documentelor necesare
Regulamentul pentru încadrarea profesorilor pe posturi, publicat în Monitorul Oficial. Profesorii titulari și cei angajați pe perioadă determinată pot fi încadrați în regim de plata cu ora până la o jumătate de normă didactică de predare

2 comments
  1. Nu uitați că în învățământ suntem pe bani publici. Prin urmare o școală nu e un SRL. Deci trebuie asigurate șanse egale tuturor celor care intenționează să-și dedice viața carierei didactice. Sistemul de selectare a cadrelor didactice e bun. Un director numit politic care să facă angajări după bunul plac cum propuneți dvs. ar fi încă o lovitură dată temeliei ca multele date în ultimii ani. Intrați pe Eurostat să vedeți indicele corupției în România și apoi propuneți trecere pe SRL a unei școli plătite din bani publici.

  2. Scoareti titulatura profesorilor si dati directorului drept de decizie si evaluati scoala dupa performanta(treptat umblati si la remunerarea directorului care vrand nevrand isi va selecta profesorii dupa performanta ) Contract pe durata determinata cu preaviz pt profesorii care nu performeaza( sigur se pot naste multe comentarii, ar fi totusi un inceput)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

A murit Michael Shafir, membru în Consiliul Științific al Institutului „Elie Wiesel”, unul dintre cei mai mari specialiști în antisemitism și Holocaust din Europa Centrală și de Est

Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” anunță că, miercuri dimineață, a încetat din viață prof. univ. emerit Michael Shafir, potrivit G4Media.ro. „Om de o cultură incomensurabilă și cu…
Vezi articolul