Platforme care facilitează învățarea, dezvoltate de elevi ai Colegiului Național “Andrei Șaguna” din Brașov / Urmează să fie actualizate și în limba ucraineană, pentru a-i ajuta pe elevii din această țară / Inițiatorii ideilor au fost admiși la universități din Marea Britanie și SUA

420 de vizualizări
Foto: © Psisaa | Dreamstime.com
Două platforme care facilitează învățarea au fost dezvoltate de elevi ai Colegiului Național “Andrei Șaguna” din Brașov, anunță Agenția de presă Rador, citată de G4Media.ro.

Una este funcțională încă din anul 2021, este dedicată informaticii și a fost creată de Dominic Satnoianu, actualmente elev în clasa a XII-a.

De două luni și jumătate, în colegiu funcționează și o a doua platformă, una prin care elevii pot găsi un mentor dacă au nevoie de ajutor la diverse materii. Trei elevi au pus la punct acest sistem, iar unul dintre inițiatori, Ioana Popa, elevă în clasa a XII-a, a explicat cum funcționează. “Este o comunitate de mentori ai școlii noastre, prin care ne dorim să ajutăm elevi mai mici să se descurce mai ușor la materiile la care au dificultăți. Cei 33 de mentori pe care îi avem în momentul de față sunt aici ca să-i ajute pe elevii mai mici, prin meditații gratuite, să înțeleagă diverse concepte”, spune eleva.

Articolul complet, pe G4Media.ro.

Foto: © Psisaa | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ligia Deca a ajuns la Liceul Tamasi Aron din Odorheiu Secuiesc, unde un elev a murit luni, și alte trei eleve sunt internate în spital / Marcel Ciolacu: Nu știu dacă se confirmă că s-au făcut anumite lucrări de curând în zonă, categoric că cei vinovați vor plăti fără nicio excepție

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat marți, că ministra Educației, Ligia Deca, va merge la internatul din Odorheiul Secuiesc. Oficialul a spus că așteapta datele din anchetă pentru a putea lua…
Vezi articolul

Criteriile pentru bursele școlare să fie modificate iar cele de merit să fie din nou acordate de la 8.50 – una dintre solicitările Consiliului Național al Elevilor la întâlnirea care a fost amânată deja de două ori, cu premierul Nicolae Ciucă, programată acum pentru vineri

Vineri, președintele Consiliului Național al Elevilor, Silviu Morcan se întâlnește la Palatul Victoria cu premierul Nicolae Ciucă pentru a discuta despre situația burselor de merit, situație care a stârnit nemulțumirea…
Vezi articolul

EXCLUSIV Cum a resuscitat Mariana Dogaru, președinta consiliului ARACIP, prin decizie personală, un atestat abrogat prin Hotărâre de Guvern. Pe baza formularului abrogat școlile acreditate primesc finanțarea de la stat

Mariana Dogaru, președinta consiliului Agenției Române pentru Asigurarea Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP), a dat o decizie prin care instituția emite în continuare același model de atestat privind nivelul calității…
Vezi articolul

În următoarea lună primăriile, în parteneriat cu școlile, pot depune proiecte pentru servicii complementare de educație timpurie, creșe și grădinițe, de cel mult 250.000 de euro. Banii pot fi folosiți pentru amenajarea de noi spații, dotări cu materiale didactice și servicii de consiliere

Ministerul Educației a anunțat, miercuri, lansarea apelului competitiv de proiecte pentru „Dezvoltarea serviciilor de educație timpurie complementare”, finanțat din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Finanțarea de 103 milioane de…
Vezi articolul