„Pot exista exemple de bune practici, dar în niciun caz model” – Sorin Cîmpeanu, despre deciziile de redeschidere a școlilor luate de alte state

468 de vizualizări
Sorin Cîmpeanu / Foto: gov.ro
România nu poate avea un model în ceea ce privește deciziile de redeschidere a școlilor luate de alte state, doar „exemple de bune practici”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, marți la Libertatea.

„Pot exista exemple de bune practici, dar în niciun caz model pentru că niciun sistem de educație nu poate garanta în acest moment că a luat cele mai bune măsuri, doar viitorul va confirma sau nu acest lucru. Un model nu există, dar nici nu ne este indiferent ce fac alte state europene. Am cerut deja o analiză cu măsurile adoptate în această perioadă de către alte state care se confruntă cu situații asemănătoare. Vom avea rezultatul acestei analize care va conta în decizii”, a spus Cîmpeanu.

Multe dintre țările europene care, în toamnă, s-au zbătut să țină școlile deschise au reluat predarea la distanță după vacanța de sărbători. Și în cazul celor care au schimbat strategia și au trecut la predarea online există, adesea, abordări diferite în funcție de regiuni sau de nivel de învățământ. Alte sisteme amână reluarea școlii, în timp ce altele reiau școala față în față.

Edupedu.ro a prezentat detaliat principalele soluții găsite de țările europene pentru a relua școala după vacanță.

Sursă foto: gov.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministrul Cîmpeanu susține desființarea prin reorganizare a CNATDCU prin ironii la adresa conducerii instituției: “MIT nu are nici cea mai mică șansă să aibă un singur profesor de calitatea membrilor Consiliului General CNATDCU”, “super-oameni care într-o sesiune de o oră validează între 2 și 300 de teze de doctorat”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a apelat la ironii la adresa conducerii forului responsabil cu analiza plagiatelor din doctorate, CNATDCU, pentru a susține prevederile din proiectul legii învățământului superior, prin care…
Vezi articolul

VIDEO Avem o urgență de tip demografic, susține Ligia Deca: Dacă trendul actual se păstrează, populația României ar putea scădea sub 16 milioane de locuitori în anul 2050. Nu ne putem permite să pierdem niciun copil

Nu ne putem permite să pierdem niciun copil, ne dorim ca fiecare dintre ei să devină cetățeni activi, a declarat Ligia Deca, consilierul președintelui Iohannis pe Educație, la prima ședință…
Vezi articolul