Pregătire gratuită pentru bacalaureat, webinare de dezvoltare personală și ședințe de consiliere în carieră, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara

1.512 vizualizări
Ce s-a intamplat când o școală a făcut temele pentru acasă
Foto: © Xalanx | Dreamstime.com
Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) oferă elevilor din întreaga țară un program de sprijin, format din sesiuni de pregătire pentru examenul de bacalaureat, webinare de dezvoltare personală și consiliere individuală în carieră, potrivit unui comunicat de presă.

Pregătire pentru examenul de bacalaureat:

„UVT oferă un program online săptămânal de pregătire pentru examenul de bacalaureat, pentru toate disciplinele pentru care se organizează probe scrise de examen, care se va desfășura sâmbăta, începând cu data de 18 martie 2023, până în data de 24 iunie 2023.

Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 18.03 – 24.06.2023 (cu excepția 15 și 22 aprilie, respectiv 3 iunie), este următorul:

 • 09:00 – 10:30 – Limba și literatura română;
 • 10:45 – 12:15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
 • 12:30 – 14:00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.

Elevii se pot înscrie gratuit la programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat completând formularul disponibil aici. Mai multe detalii despre programul de pregătire și tematicile abordate pot fi accesate aici”.

Webinare de dezvoltare personală

„UVT susține elevii de liceu printr-un program de webinare dedicate dezvoltării personale organizate de Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră. 

Webinarele vor avea loc în zilele de miercuri, începând cu ora 16:00, după programul de mai jos:

 • 29 martie 2023: Secretul unei vieți împlinite 
 • 5 aprilie 2023: O călătorie către sine
 • 26 aprilie 2023: Cum să treci peste lipsa de motivație?
 • 3 mai 2023: Care este motorul în procesul decizional al carierei mele?
 • 10 mai 2023: Cum să te împrietenești cu emoțiile tale?
 • 17 mai 2023: Timpul: inamic sau prieten?
 • 24 mai 2023: În era digitală, merită să vin fizic la universitate?
 • 31 mai 2023: Alegerea programului de studiu potrivit

Pentru a participa la aceste webinare, elevii sunt invitați să completeze următorul formular de înscriere, unde pot indica temele de interes”.

3 ședințe gratuite de consiliere individuală:

„Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră (CCOC) al Universității de Vest din Timișoara (UVT) pune la dispoziție servicii de consiliere individuală în carieră elevilor sau altor aspiranți la studii universitare care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional. Fiecare elev sau aspirant la studii universitare poate beneficia de 3 ședințe gratuite de consiliere individuală în carieră, oferite de Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră al UVT. Pentru a programa o ședință de consiliere individuală în carieră, persoanele interesate pot completa acest formular.

De asemenea, Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) pune la dispoziție în mod gratuit tuturor celor interesați platforma de testare psiho-vocațională YTM – o platformă de testare psiho-vocațională dezvoltată de UVT special în vederea generării unor rapoarte cu privire la interesele, abilitățile și aptitudinile utilizatorilor, cu scopul orientării spre un anumit traseu educațional și profesional”.

Școala de vară West Summer University:

„Pentru elevii care în această vară vor absolvi clasele a X-a sau a XI-a, Universitatea de Vest din Timișoara (UVT), în parteneriat cu Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara (OSUT), oferă șansa de a simula, timp de două săptămâni, viața de student din toate perspectivele sale, descoperind domeniile de studii universitare și municipiul Timișoara prin participarea la școala de vară West Summer University. Înscrierile pentru acest eveniment vor demara în curând, toate detaliile urmând a fi publicate pe site-ul https://wsu.osut.ro/.

Nu în ultimul rând, menționăm faptul că facultățile UVT organizează concursuri pentru elevii de liceu, în urma cărora participanții cu rezultate deosebite pot beneficia de condiții speciale de admitere la programele de studii universitare de licență de la UVT. Detalii despre concursurile organizate pot fi găsite pe site-urile facultăților UVT.

În plus, elevii cu rezultate deosebite la olimpiade și concursuri naționale beneficiază de un pachet special de facilități în cazul în care doresc să urmeze studiile universitare la UVT, toate detaliile fiind disponibile aici.

Oferta educațională a Universității de Vest din Timișoara (UVT) cuprinde 79 de programe de studii universitare de licență și 92 de programe de studii universitare de masterat din 34 de domenii de studii universitare”, conform comunicatului.

Foto: © Xalanx | Dreamstime.com | Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Platforma “YTM” pentru îndrumarea în carieră, pusă la dispoziție de Universitatea de Vest din Timișoara – test de orientare vocațională și consiliere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Educaţia juridică este un modul de bază în ceea ce dorim să fie educaţia pentru viaţă, pentru că prea mulţi se pricep la prea multe fără să aibă competenţele necesare, spune ministrul Educației la finalul unui proiect iniţiat de Uniunea Naţională a Barourilor din România

Educaţia juridică este “un modul de bază” în cadrul educaţiei pentru viaţă şi poate avea o contribuţie esenţială la dezvoltarea societăţii, a declarat, joi, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, care a…
Vezi articolul

Klaus Iohannis, către elevi și studenți: România trebuie să vă ofere oportunităţile de care aveţi nevoie pentru a vă atinge idealurile şi a vă construi cariere remarcabile aici, acasă

„Este esenţial ca împreună să promovăm un învăţământ de calitate pentru toţi elevii şi studenţii, excelenţa în cercetare şi alte valori care să contribuie cu adevărat la îmbunătăţirea sistemului românesc…
Vezi articolul

Premierul Ciucă, acuzat de plagiat în teza de doctorat, vizat de soluțiile de amnistiere propuse în proiectul legii învățământului superior: Parcursul de aprobare nu va fi foarte lung pentru că trebuie să producă efecte

Premierul Nicolae Ciucă a declarat miercuri, în legătură cu proiectele controversate ale legilor educației, că parcursul de aprobare din Parlament ”nu va fi foarte lung pentru că trebuie să producă…
Vezi articolul