Premierul Ciucă, către tineri: Ceea ce cred eu că trebuie făcut este să aveți curajul să criticați, să criticați constructiv fără pasiuni electorale

773 de vizualizări
Foto: Guvernul României / Facebook.com
„Este foarte ușor să critici, să demolezi fără să pui nimic în loc. Ceea ce cred eu că trebuie făcut este să aveți curajul să criticați, să criticați constructiv fără pasiuni electorale!”, a transmis tinerilor prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, la Summit-ul Rethink România. Tema evenimentului este ”Reconstruim educația. Reconfigurăm demografia”.
  • Menționăm că în transcrierea de pe site-ul Guvernului a discursului premierului nu apare structura „ceea ce cred eu că trebuie făcut”.

Aceasta a spus că îi provoacă la realism și responsabilitate: „La rândul meu, doresc să vă provoc să facem apel la realism și la responsabilitate. Chiar îmi doresc să ies din cadrul formal și să fac mențiunea că așteptăm criticile dumneavoastră, așteptăm dialogul cu dumneavoastră. Este foarte ușor să critici, să demolezi fără să pui nimic în loc. Ceea ce cred eu că trebuie făcut este să aveți curajul să criticați, să criticați constructiv fără pasiuni electorale!”

„Și așa cum sublinia tânărul care a vorbit înaintea mea, să criticăm cu gândul la România, la viitorul țării și îndeosebi la viitorul copiilor noștri. Am mari așteptări de la summit-ul dumneavoastră și de la dialogul pe care îl vom întreține în continuare cu societatea civilă, pentru că sunt convins că doar astfel de inițiative care vor fi multiplicate în toate domeniile pot cu adevărat să schimbe România în bine”, a mai spus premierul.

Premierul Nicolae Ciucă este acuzat că a plagiat în teza de doctorat. Pe data de 18 ianuarie, jurnalista Emilia Șercan a scris în pressone.ro că teza lui Nicolae Ciucă, în baza căreia a devenit doctor în Științe militare în 2003, include conținut plagiat în cel puțin 42 de pagini din totalul de 138. În plus, în aceste zile, jurnalista Emilia Șercan susține că a primit mai multe amenințări de la persoane necunoscute, inclusiv un mesaj pe Facebook Messenger de la o persoană care i-ar fi trimis mai multe fotografii private, făcute în urmă cu 20 de ani și despre care jurnalista spuen că i-au fost furate dintr-un dispozitiv electronic. Șercan spune că a trimis către poliție o captură de ecran cu mesajul primit pe Facebook messenger, care includea și pozele personale, iar după o zi mesajul trimis poliției prin Whatsapp a apărut pe un site din Republica Moldova.

Analiza tezei de doctorat de către CNATDCU – singura instituție care poate da verdict de plagiat și poate cere retragerea titlului academic, pornită după mai multe sesizări în luna ianuarie 2022, a fost blocată chiar de premierul Ciucă, printr-o acțiune în instanță a acestuia.

Efectele produse de măsurile pentru amnistierea plagiatorilor, introduse în proiectul legii învățământului superior, ar putea să afecteze și situația în care este premierul Ciucă, cel care a atacat și blocat în instanță cererile de analiză a tezei sale de doctorat, depuse la CNADTCU.

În draftul legii pentru învățământul superior sunt cel puțin trei forme prin care plagiatorii sunt amnistiați, fără să existe consecințe pentru o astfel de infracțiune academică: desființarea CNADTCU, posibilitatea renunțării la titlul de doctor prin „act unilateral de voință” și prescrierea plagiatului în 3 ani de la săvârșirea faptei.


1 comment
  1. Dl. Prim Ministru cred ca tineri fac coada ca sa ajute Romania. Pai sunt multi care vor functii si asa mai departe, problema e ca cei care iubesc tara asta, si ar vrea sa ajunga cineva in guvernul Romaniei, ca prin acest prilej sa schimbe ceva. Nu poate astepta 30 de ani, in speranta ca cineva le va observa patriotismul, nationalismul si asa mai departe. Pana la urma si un soldat pe front, se remarca prin faptele sale de vitejie. Critica este din plin si masuri din plin pentru toate, problema este ca nu mai exista nici un comandant in Romania sa vada soldatii astia mici si faptele lor. Pentru ce sa lupte tinerii din Romania, cand doar oameni increzuti cu functii, isi trag foloasele pe tot ce am critica si gandi noi tineri din ziua de astazi.

    Adevarul e ca clasa politica plagiaza in mod foarte grav ideile si conceptele politice promovate de tineri. Majoritatea nu se bucura de recunoasterea meritelor si de ideile care le arata, si cei cu functii isi insusesc totul. In mod ironic, imi provoaca o imensa antipatie orice persoana care considera ca tineretul sunt niste fraieri care va pot ajuta, in timp ce voi va bateti joc de ei si nu le lasati nici macar loc pentru ceea ce ati preluat si folosit politic mai departe.

    Am ajuns ca tineri sa stea la poarta Romaniei pe picior de plecare, in loc sa se simta acasa si incurajati sa munceasca in Romania, pana si ideile sunt stoarse si copiate de la noi. Stiu firme multinationale cu zeci de mii de euro profit in Romania, care tot la fel plateau 2 E pe imbunatatirea unui proces… Voi care plagiati ca si cum ar fi pe gratis intelectualitatea celor tineri, cum se face ca nu va este sila de voi.

    Avem nevoie de alti ministri, sa vina ministrul energiei cu schimbatul becurilor, si dupa sa ne vorbeasca despre schimbat becurilor in guvern… Suntem in 2022, becurile vechi nici ca se mai comercializeaza in general, e ca o tema nefacuta in liceu treaba asta, stiti dna. Profesoara, am fost la teatru cu ceilalti colegi, si nu am mai avut timp de tema la *****, pentru ca am ajuns tarziu acasa. Cam asa si ministri astia care au intarziat cu tema sau vin cu tema nefacuta.

    Ministrul Educatiei mai are de invatat mult, noi tineri cam cunoastem toate etapele si minusurile sistemului de invatamant. Si probabil sunt experti in fiecare minister, da majoritatea tot de capul vostru va lasa sa faceti. Ori ii doare in 14, de ce faceti si cat de mult va faceti de ras la televizor.

    Numai plagiati tineri, noi stim deja ca sunt incompetenti pe unele ministere, noi stim deja problemele, si noi stim sa fim mult mai capabili decat cei pe care ii duceti in varful Romaniei, doar ca sa dea cu tara asta de pamant. Coborati incet muntele, si nu va aruncati de pe el, si lasati pe cei tineri sa urce si sa coboare cat ii duce picioarele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Olimpiade școlare 2024. Etapa națională pentru olimpiada de Istorie ar urma să înceapă pe 27 aprilie, la Brașov, potrivit Inspectoratului Școlar Vaslui / Calendarul concursurilor 2024 nu a fost încă publicat de Ministerul Educației

Etapa națională a olimpiadei școlare naționale de Istorie ar urma să se desfășoare între 27 aprilie și 1 mai 2024 la Brașov, potrivit unui document al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ)…
Vezi articolul