Președintele Consiliului pentru Combaterea Discriminării, Csaba Asztalos: Școlile ar trebui să poată să-și desfășoare activitatea fizic, dacă își asumă voluntar să aplice certificatul verde

2.795 de vizualizări
Csaba Asztalos / Foto: Facebook.com
“Mi se pare echitabil să existe această posibilitate, dacă o unitate de învățământ își asumă în mod voluntar să aplice certificatul verde, de ce să nu aibă posibilitatea să-și desfășoare activitatea fizic?”, a spus joi, la Digi 24, președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, Csaba Asztalos.

Acesta a făcut comentariul în contextul în care a menționat că, în dezbaterea pe tema faptului că școlile publice s-au închis, în timp ce școlile private pot funcționa online, acestea din urmă au transmis CNCD că “noi suntem școli care avem grad de vaccinare de 80% printre profesori, elevi, și testăm. Nu avem un cadru legal. Noi am dori să ne desfășurăm activitatea fizic”.

Oficialul a apreciat că vacanța nu reduce mobilitatea copiilor, ci aceasta crește și “suntem în al treilea an școlar afectat de pandemie și nu cred că mai putem să venim cu astfel de argumente. Trebuia să facem ceva. Peste două săptămâni, mai puțin colocvial, pot să pun pariu cu dumneavoastră că tot online o să ne întoarcem”.

Csaba Asztalos pentru Digi 24 (vezi interviul complet):

“Dacă noi am fi introdus certificatul verde în educație, să spunem, din august și proporțional și în timp, nu ajungeam aici. E exemplul statelor din Vest, nu suntem în zona discriminării dacă putem să justificăm astfel de măsuri.

În acest moment, acele școli, și mai ales din zona privată, care vin cu această situație că ar dori să desfășoare fizic și nu au nici cadru legal, nici posibilitate – ei, voluntar, își asumă să aplice certificatul verde, au un grad ridicat de vaccinare, testează aproape zilnic, și nu au un cadru – nu putem gândi că „să moară și capra vecinului”.

Acolo unde se îndeplinesc condițiile, de ce să nu existe un cadru care să permită acestor școli să-și desfășoare activitatea. Indiferent că e de stat sau privat. Poate să fie școală de stat care să-și asume folosirea certificatului verde sau să aibă un grad de vaccinare destul de mare și să testeze astfel încă, cu acordul părinților, astfel să poată să desfășoare fizic școala.

Dacă legiuitorul nu va ajunge la concluzia, într-un final, să adopte lege în care să se impună certificatul verde”.


5 comments
  1. Poftim?
    CNCD condus de UDMR îndeamnă de fapt la o nouă baroniadă.

    Fiecare sa facă ce vrea pe tarlaua lui indiferent de lege.

    Motivul e simplu- certificatul verde incepe sa fie respins in justiție si a fost respins si in Senat si atunci pur si simplu încearcă in cel mai nedemocratic mod sa îl impună prin orice mijloace chiar daca nu la nivel național.

    Ce nu înțeleg oamenii este ca si dacă prin absurd ai 100% profesori vaccinați, elevii tot vor ieși pozitivi. Nu din cauza profesorilor.
    Profesorii sunt doar ,, vinovații de serviciu” mieii de sacrificiu, țapii ispășitori.

    Asta e de fapt cheia pt care se refuză testarea gratuită aleatorie.
    Se stie ca profesorii vaccinati ar putea iesi pozitivi si trebuie izolați.
    (Tarile in care neocomunismul nu a învins aplică testarea la granița tuturor chiar și vaccinatilor cu 3 doze, a se vedea Germania) tocmai pt. a limita răspândirea bolii.

    NB In Romania medicii in loc să susțină anchetele epidemiologice, testarea extinsă, aprobarea tratamentelor( Terapia are 6 milioane de pastile de antiviral si ANM nu le aprobă livrările sau vânzarea) s-au transformat în apologeții restrângerii de drepturi si libertăți si susținători ai constrângerii populației către un act medical care ar trebui sa fie voluntar cu prezentarea tuturor beneficiilor dar si a efectelor adverse ca la orice medicament.

  2. Câtă propagandă… Comunismul nu a murit. Îmbracă altă formă…
    Masurile propuse, si obligativitatea certificatului verde nu sunt făcute în beneficul nostru.
    Căci și cei vaccinați transmit boala. Deci, care e sensul?
    La cât de mica e rata de vaccinare în România, procentul celor imunizați care se infectau sau ajungeau la ATI trebuia sa fie insesizabil. Spitalele trebuiau sa fie pline doar de nevaccinati.
    Eu am făcut boala acum 10 luni, înca am anticorpi ( mi-am făcut analize) , dar nu mai am certificat. Numai nonsensuri….

  3. Păi dacă vrem să băgăm în școli obligativitatea certificatului verde, atunci mi se pare normal ca indiferent de vârstă, toți să fie vaccinați. Dacă vrem să fie obligatoriu, atunci să fie pentru toți. Când în fruntea educație se află incompetenți care habar nu au de medicină, testarea obligatorie nu este cea mai bună variantă. Dacă se vaccinează toți cei care se pot vaccina, aceștia pot fi purtători și pot transmite virusul mai departe, adică elevilor care duc virusul acasă, îmbolnăvind toată familia. Testați bă capete pătrate, la stat și privat că de asta plătim CAS-ul, îndemnați și învățați populația cum să-și întărească imunitatea și aduceți antivirale, asa dacă chiar vă pasă de oameni și nu de buzunarele voastre.

  4. Vrem scoala fizic. Sunt scoli cu 80-90 la suta personal vaccinat, unde se respecta regulile cu sfintenie si elevii sunt distantati si in numar rezonabil. Si nicicum 16 pozitivi la mia de locuitori. Vrem aceasta sansa. Ne-am vaccinat, am fost responsabili, vrem o sustinere de la acest stat pentru efortul nostru pentru noi si societate. Sprijiniti razvratitii si pedepsiti la hurta pe toata lumea in online. De ce?? Ce rezolvati asa?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Absolventă de Drept la Cambridge: Un student exmatriculat pentru că a copiat are valori ce contravin grav corectitudinii și eticii profesionale / Cum îi poți spune unui client „scuze că ai ajuns la pușcărie din vina mea, dar unde am făcut eu facultatea se copia”

Un student exmatriculat pentru că a copiat nu este interesat de domeniul Dreptului, ale cărui valori sunt tocmai corectitudinea și etica profesională, iar argumentul „toată lumea copiază” este un sofism,…
Vezi articolul

Afterschoolurile rămân deschise, anunță ministrul Educației: Activitatea desfășurată în cadrul acestora nu este asimilată cu activitatea didactică / Care sunt regulile din aceste centre

Activitatea desfăşurată în cadrul afterschool-urilor nu este asimilată cu activitatea didactică desfășurată în cadrul unei unități de învățământ, le-a spus ministrul Educației Sorin Cîmpeanu jurnaliștilor acreditați la minister, când a…
Vezi articolul

Demiterea șefilor de Direcții de educație din Republica Moldova care nu au fost desemnați prin concurs, cerută de ministrul Dan Perciun: Două treimi din directorii organismelor locale de specialitate în învățământ trebuie demiși / Ministerul va desemna interimari, în cazul în care autoritățile locale refuză desfacerea contractelor

Ministerul Educației din Republica Moldova le-a cerut oficial autorităților locale să-i demită pe șefii Direcțiilor de educație (echivalentul Inspectoratelor Școlare Județene din România – N.Red.) care se află în funcție…
Vezi articolul

Elevii olimpici români au câștigat trei medalii de argint și una de bronz la Olimpiada Internațională de Informatică 2023, în Ungaria / Performanța menține România în locul 2 mondial după numărul de premii

Elevii români care au participat la Olimpiada Internațională de Informatică (IOI) 2023, organizată în Ungaria, au obținut trei medalii de argint și una de bronz, conform rezultatelor anunțate duminică seară,…
Vezi articolul