Președintele Consiliului pentru Combaterea Discriminării, Csaba Asztalos: Școlile ar trebui să poată să-și desfășoare activitatea fizic, dacă își asumă voluntar să aplice certificatul verde

2.795 de vizualizări
Csaba Asztalos / Foto: Facebook.com
“Mi se pare echitabil să existe această posibilitate, dacă o unitate de învățământ își asumă în mod voluntar să aplice certificatul verde, de ce să nu aibă posibilitatea să-și desfășoare activitatea fizic?”, a spus joi, la Digi 24, președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, Csaba Asztalos.

Acesta a făcut comentariul în contextul în care a menționat că, în dezbaterea pe tema faptului că școlile publice s-au închis, în timp ce școlile private pot funcționa online, acestea din urmă au transmis CNCD că “noi suntem școli care avem grad de vaccinare de 80% printre profesori, elevi, și testăm. Nu avem un cadru legal. Noi am dori să ne desfășurăm activitatea fizic”.

Oficialul a apreciat că vacanța nu reduce mobilitatea copiilor, ci aceasta crește și “suntem în al treilea an școlar afectat de pandemie și nu cred că mai putem să venim cu astfel de argumente. Trebuia să facem ceva. Peste două săptămâni, mai puțin colocvial, pot să pun pariu cu dumneavoastră că tot online o să ne întoarcem”.

Csaba Asztalos pentru Digi 24 (vezi interviul complet):

“Dacă noi am fi introdus certificatul verde în educație, să spunem, din august și proporțional și în timp, nu ajungeam aici. E exemplul statelor din Vest, nu suntem în zona discriminării dacă putem să justificăm astfel de măsuri.

În acest moment, acele școli, și mai ales din zona privată, care vin cu această situație că ar dori să desfășoare fizic și nu au nici cadru legal, nici posibilitate – ei, voluntar, își asumă să aplice certificatul verde, au un grad ridicat de vaccinare, testează aproape zilnic, și nu au un cadru – nu putem gândi că „să moară și capra vecinului”.

Acolo unde se îndeplinesc condițiile, de ce să nu existe un cadru care să permită acestor școli să-și desfășoare activitatea. Indiferent că e de stat sau privat. Poate să fie școală de stat care să-și asume folosirea certificatului verde sau să aibă un grad de vaccinare destul de mare și să testeze astfel încă, cu acordul părinților, astfel să poată să desfășoare fizic școala.

Dacă legiuitorul nu va ajunge la concluzia, într-un final, să adopte lege în care să se impună certificatul verde”.


5 comments
 1. Poftim?
  CNCD condus de UDMR îndeamnă de fapt la o nouă baroniadă.

  Fiecare sa facă ce vrea pe tarlaua lui indiferent de lege.

  Motivul e simplu- certificatul verde incepe sa fie respins in justiție si a fost respins si in Senat si atunci pur si simplu încearcă in cel mai nedemocratic mod sa îl impună prin orice mijloace chiar daca nu la nivel național.

  Ce nu înțeleg oamenii este ca si dacă prin absurd ai 100% profesori vaccinați, elevii tot vor ieși pozitivi. Nu din cauza profesorilor.
  Profesorii sunt doar ,, vinovații de serviciu” mieii de sacrificiu, țapii ispășitori.

  Asta e de fapt cheia pt care se refuză testarea gratuită aleatorie.
  Se stie ca profesorii vaccinati ar putea iesi pozitivi si trebuie izolați.
  (Tarile in care neocomunismul nu a învins aplică testarea la granița tuturor chiar și vaccinatilor cu 3 doze, a se vedea Germania) tocmai pt. a limita răspândirea bolii.

  NB In Romania medicii in loc să susțină anchetele epidemiologice, testarea extinsă, aprobarea tratamentelor( Terapia are 6 milioane de pastile de antiviral si ANM nu le aprobă livrările sau vânzarea) s-au transformat în apologeții restrângerii de drepturi si libertăți si susținători ai constrângerii populației către un act medical care ar trebui sa fie voluntar cu prezentarea tuturor beneficiilor dar si a efectelor adverse ca la orice medicament.

 2. Câtă propagandă… Comunismul nu a murit. Îmbracă altă formă…
  Masurile propuse, si obligativitatea certificatului verde nu sunt făcute în beneficul nostru.
  Căci și cei vaccinați transmit boala. Deci, care e sensul?
  La cât de mica e rata de vaccinare în România, procentul celor imunizați care se infectau sau ajungeau la ATI trebuia sa fie insesizabil. Spitalele trebuiau sa fie pline doar de nevaccinati.
  Eu am făcut boala acum 10 luni, înca am anticorpi ( mi-am făcut analize) , dar nu mai am certificat. Numai nonsensuri….

 3. Păi dacă vrem să băgăm în școli obligativitatea certificatului verde, atunci mi se pare normal ca indiferent de vârstă, toți să fie vaccinați. Dacă vrem să fie obligatoriu, atunci să fie pentru toți. Când în fruntea educație se află incompetenți care habar nu au de medicină, testarea obligatorie nu este cea mai bună variantă. Dacă se vaccinează toți cei care se pot vaccina, aceștia pot fi purtători și pot transmite virusul mai departe, adică elevilor care duc virusul acasă, îmbolnăvind toată familia. Testați bă capete pătrate, la stat și privat că de asta plătim CAS-ul, îndemnați și învățați populația cum să-și întărească imunitatea și aduceți antivirale, asa dacă chiar vă pasă de oameni și nu de buzunarele voastre.

 4. Vrem scoala fizic. Sunt scoli cu 80-90 la suta personal vaccinat, unde se respecta regulile cu sfintenie si elevii sunt distantati si in numar rezonabil. Si nicicum 16 pozitivi la mia de locuitori. Vrem aceasta sansa. Ne-am vaccinat, am fost responsabili, vrem o sustinere de la acest stat pentru efortul nostru pentru noi si societate. Sprijiniti razvratitii si pedepsiti la hurta pe toata lumea in online. De ce?? Ce rezolvati asa?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Educația românească de azi este catastrofală, spunea academicianul Eugen Simion anul trecut / În urmă cu o lună semna scrisoarea celor 100 de intelectuali, numiți „grup de interese” de Sorin Cîmpeanu, pentru dezbaterea proiectelor de legi ale Educației / Eugen Simion a murit la 89 de ani

Academicianul Eugen Simion a murit în ziua de 18 octombrie 2022, la vârsta de 89 de ani, a declarat președintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, pentru Agerpres. A fost critic, istoric…
Vezi articolul

Înscrieri deschise pentru Școala de vară de la Măgurele care se desfășoară în 22 august – 5 septembrie 2024, la care sunt așteptați elevi de liceu și profesori de științe / Unde se fac înscrierile pentru elevi și profesori și care sunt temele de cercetare

Elevii de liceu pasionați de știință și profesorii de științe sunt așteptați să se înscrie la a șaptea ediție a Școlii de vară de Știință și Tehnologie de la Măgurele…
Vezi articolul