Președintele Iohannis: Investiţiile în educaţie şi cercetare devin indispensabile pentru a asigura adaptabilitatea continuă a societăţii noastre la provocările contemporane

231 de vizualizări
Foto: presidency.ro
Preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj cu ocazia Galei premiilor „Henri Coandă”, subliniind că România are tineri cu potenţial uriaş, talentaţi, motivaţi şi capabili să inoveze, transmite Agerpres.

Programul de Burse şi Premii „Henri Coandă” se adresează elevilor şi studenţilor care participă la competiţii internaţionale, care presupun realizarea unei soluţii tehnice (bun, serviciu sau aplicaţie specifică cercetării aplicative şi inovării).

„Evenimentul de astăzi dovedeşte în mod incontestabil că România are tineri cu potenţial uriaş, talentaţi, motivaţi şi capabili să inoveze şi să aducă plus valoare la nivel naţional şi internaţional. Este obligatoriu să continuăm eforturile de sprijinire şi încurajare a celor care se evidenţiază în aceste domenii, prin recunoaşterea meritelor şi rezultatelor excepţionale pe care aceştia le obţin”, a precizat consilierul de stat Cătălina Galer, care a prezentat mesajul preşedintelui, în cadrul evenimentului desfăşurat la Palatul Victoria.

Klaus Iohannis a transmis felicitări participanţilor la competiţiile internaţionale în domeniul cercetării aplicative şi al inovării. El a menţionat că aceştia reprezintă un exemplu „al perseverenţei, ambiţiei, implicării, seriozităţii şi al capacităţii de a depăşi limitele creativităţii”. Totodată, a arătat că organizarea programului „Henri Coandă” reprezintă o „bine venită” iniţiativă de sprijinire a participării tinerilor români la competiţii internaţionale, dar şi de recunoaştere a rezultatelor deosebite.

„Investiţiile în educaţie şi cercetare devin indispensabile pentru a asigura adaptabilitatea continuă a societăţii noastre la provocările contemporane. Rezultatele voastre remarcabile reprezintă o sursă de inspiraţie pentru alţi elevi şi studenţi, care aspiră să îşi construiască o carieră în domeniul ştiinţei şi al tehnologiei. Vă încurajez să păstraţi aceeaşi implicare, curiozitate şi pasiune pentru a evolua permanent, atât pe plan educaţional şi profesional, cât şi personal. România are nevoie de voi şi aşteaptă cu nerăbdare ca ideile voastre inovatoare să se materializeze şi să contribuie la dezvoltarea şi modernizarea societăţii”, a precizat Iohannis.

Klaus Iohannis a transmis că implementarea proiectului „România educată” constituie „un pas esenţial pentru a permite tinerilor români să îşi descopere şi să îşi valorifice întregul potenţial”. El s-a declarat convins că programul „Henri Coandă” va deveni „un punct de referinţă” în recunoaşterea şi aprecierea meritelor tinerilor români dedicaţi ştiinţei şi tehnologiei.

„Ştiinţa şi tehnologia au devenit elemente indispensabile în societatea noastră, reprezentând veritabile motoare ale dezvoltării. Investiţiile în acest domeniu vor genera rezultate semnificative pe termen lung şi vor contribui la construirea unei economii puternice şi competitive. Relevanţa acestor investiţii este evidenţiată şi de presiunea resimţită în ultimii ani la nivel european, generată de avansul tehnologic al competitorilor de top din afara continentului nostru, avans alimentat în mare măsură de sisteme educaţionale moderne”, a transmis preşedintele Iohannis.


2 comments
  1. In timpul cand un inspector scolar general (adevarat, pe urma primar) si sotia sa profesoara (cu catedra rezervata) sunt cuplul reprezentativ al acestei tari, avem cel mai mic procent alocat din PIB pentru educatie. Parca Pas cu pas trebuie fapte, nu vorbe

  2. Investițiile în educație devin indispensabile… DEVIN? Erau opționale până acum?

    Științele și tehnologia au devenit indispensabile în societate… De aia dispar științele și matematica de la liceele reale și tehnologice? De indispensabile ce sunt?

    Ca să nu mai vorbim despre repetarea rizibilă a unui singur adjectiv, vocabularul ”primului profesor” al țării e deplorabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
O voce pentru educatie

A fost înființată „Alianța O voce pentru educație”, formată din societatea civilă și mediul privat / Susține 10 teme esențiale pentru reforma educației din România, inspirate de concluziile proiectului România Educată

Prima întâlnire extinsă de lucru a alianței „O Voce pentru Educație” a avut loc miercuri și au participat 180 de lideri din mediul educațional și de business, reprezentanți ai părinților…
Vezi articolul

Lucrul la noile planuri-cadru de liceu este greu, procedurile și legislația sunt stufoase, spune Alexandru Nicolae, profesor și cercetător lingvist, membru în grupul de lucru: Nu poți să faci mai repede, așa e cadrul nostru legislativ

Lucrul la noile planuri-cadru de liceu este greu, pentru că procedurile și legislația sunt stufoase, spune Alexandru Nicolae, profesor și cercetător lingvist, membru în grupul de lucru pentru limba și…
Vezi articolul

EXCLUSIV 450 de milioane de lei a cheltuit statul român pentru cele 52 de milioane de teste salivă distribuite în școli, echivalentul a 36 de creșe construite de la zero / Cel mai mare preț per bucată a fost plătit pentru testele vrac, cele ambalate individual au fost mai ieftine

Elevii au primit, teoretic, 52 de milioane de teste salivă pentru depistarea virusului Sars-CoV-2. Cel puțin acesta este numărul de teste cumpărate și livrate în școli de Inspectoratul General pentru…
Vezi articolul