Prețul facturat pentru căldura furnizată în unitățile de învățământ din municipiu Tulcea este cu 78% mai mare decât cel de anul trecut / Primăria trebuie să suporte facturi de aproape 11 milioane de lei din bugetul local

265 de vizualizări
caldura calorifer
Foto: © Richair | Dreamstime.com
Costurile de funcţionare a unităţilor de învăţământ din municipiul Tulcea vor creşte anul acesta cu aproape 3 milioane de lei, față de 2021, pe fondul creșterii prețurilor la utilități. Suma totală de 11 milioane de lei trebuie suportată din bugetul local, potrivit Agerpres.

“În acest an, sumele solicitate pentru funcţionarea unităţilor de învăţământ sunt de 17,88 milioane de lei, din care aproximativ 7 milioane de lei este finanţarea de la bugetul de stat prin costul standard per elev aprobat prin Hotărârea de Guvern nr. 194/10 februarie 2022. Diferenţa de 10,88 milioane de lei fiind necesar a se suporta din bugetul local”, a declarat, pentru Agerpres, primarul Ştefan Ilie.

Potrivit edilului, în prezent, în bugetul aprobat este prevăzută doar finanţarea din bugetul local de 9,6 milioane de lei, urmând ca la următoarea rectificare de buget să se includă suma de 7 milioane de lei, costul standard per elev reglementat după ce s-a aprobat bugetul local.

Diferenţa de 1,28 de milioane de lei urmează să fie asigurată până la sfârşitul anului.

Potrivit directorului societăţii Energoterm SA, Răzvan Teodoru, preţul facturat pentru căldura furnizată în unităţile de învăţământ din municipiu este cu 78% mai mare decât cel de anul trecut. El subliniază totuși că nu toate unităţile de învăţământ din municipiul Tulcea au contracte cu noi. “Unele școli au centrale proprii, iar societatea le asigură doar mentenanţa şi s-ar putea ca preţurile prevăzute de contractele încheiate anul trecut să fie valabile şi în momentul de faţă”, a explicat situaţia directorul societăţii Energoterm SA, Răzvan Teodoru.

Potrivit Primăriei municipiului Tulcea, în anul 2021, cheltuielile de funcţionare a unităţilor şcolare au fost de 14,9 milioane de lei, sumă din care 6,7 milioane de lei a reprezentat finanţarea acordată de la bugetul de stat prin costul standard per elev, iar diferenţa a fost suportată din bugetul local.

Foto: © Richair | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


1 comment
  1. Cat de folositor era daca aveam vacanta de iarna de 4 saptamani in loc de una de 2 in octombrie si o rusine de cateva zile in decembrie ?
    La asta s-a gandit cineva ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Surse: Directorii școlilor pot primi amendă între 1.000 și 5.000 de lei dacă bursele elevilor nu sunt acordate din vina lor, inclusiv la sesizarea elevilor – proiectul Legii învățământului, varianta Ligia Deca

Directorii de școli și licee vor putea primi amenzi cuprinse între 1.000 și 5.000 de lei dacă nu alocă bursele către beneficiari, potrivit proiectului Legii învățământului preuniversitar în varianta ministrului…
Vezi articolul

Inspectoratul Școlar Iași, despre tergiversările în cazul învățătorului acuzat că a bătut o elevă de a II-a și că își terorizează clasa: „La acest moment este în curs de desfășurare cercetarea disciplinară”. Pe 1 martie, inspectorul general spunea că va solicita urgent încetarea contractului de muncă

Inspectoratul Școlar Județean Iași justifică, într-un răspuns pentru Edupedu.ro, menținerea în activitate a învățătorului pensionar acuzat că a bătut o elevă de a II-a și că își terorizează clasa. Este…
Vezi articolul

UPDATE Inspectoratele școlare vor raporta situația absențelor elevilor care iau alocație pentru susținerea familiei, în lunile martie și august, la agenția de plăți și inspecție socială, potrivit unei ordonanțe de urgență

Inspectoratele școlare vor transmite agenției teritoriale, în luna martie a fiecărui an și în luna august, situația frecventării cursurilor pentru copiii care beneficiază de alocația pentru susținerea familiei, conform unei…
Vezi articolul

Bărbatul care a ameninţat-o cu moartea pe jurnalista Emilia Şercan şi-a recunoscut faptele / Foştii şefi ai Academiei de Poliţie, acuzaţi că l-au instigat, au fost trimişi în judecată de DNA

Fostul rector al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, Adrian Iacob, și fostul prorector al unității de învățământ Petrică Mihail Marcoci au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupție, sub…
Vezi articolul