Prima zi de școală pentru 52 de copii din Pata Rât: Au plecat cu autobuzul la 6.30 și s-au oprit să facă și duș / În barăcile de la periferia Clujului nu e apă curentă

2.321 de vizualizări
Foto: Zona Metropolitană Cluj
Școala a început cu emoții, zâmbete și râsete și pentru 52 de copii care locuiesc la Pata Rât. Aceștia au fost duși la școală cu un autobuz al CTP, cu ajutorul echipei ADI Zona Metropolitană Cluj, care se ocupă de copiii din „Rampă” din anul 2014, relatează Cluj24.

Copiii au fost preluați din zona „Dallas” din Pata Rât, de unde au plecat spre Școala Gimnazială „Traian Dârjan”.

Copiii s-au trezit cu noaptea în cap și au plecat spre școală, dar au făcut întâi o oprire. Astfel, prima destinație a fost Centrul de Zi „Țara Minunilor”, din cartierul Someșeni, acolo unde copiii au făcut duș și s-au schimbat în hainele de școală. Asta pentru că familiile care locuiesc în barăcile din Pata Rât nu au apă curentă.

Citește articolul complet pe G4Media.ro


2 comments
  1. și episodul asta face parte din Romania (mai mult sau mai puțin educata).
    Sa nu ignoram nici copiii care adorm flamanzi,sa nu fim ipocriți sa ne imaginam că nu mai exista.

  2. Nici daca aveau apa nu se spalau. Trebuie spalati de altii.

    Desi stau in baraci aia se impuiaza la greu, ca dehh ajutoare alocatii pomeni. Cine e de vina? tot mereu altii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Peste jumătate de milion de copii au avut cel puțin un părinte plecat la muncă în străinătate, în ultimul an / 31% dintre copiii intervievați spun că nu au fost de acord cu plecarea părintelui – Sondaj Național Salvați Copiii

Aproape un sfert dintre copiii români care au acum vârste între 0-17 ani împliniți au avut sau au un părinte plecat la muncă în străinătate, arată datele unui studiu național…
Vezi articolul

Propunerile societății medicilor de familie pentru începutul școlii: Fără adeverințe pentru sport sau avize medicale, vaccinare antigripală gratuită, programul “Masca și Dezinfectantul”

Școlile ar trebui să renunțe la birocrația medicală, începând cu adeverințele medicale pentru sport și avizul epidemiologic pentru (re)intrarea în colectivitate, iar familia ar trebui responsabilizată în cazul aparițiilor unor…
Vezi articolul

Premierul Cîțu, despre tăierile de la Educație: Îmi place cum scoateți câte-un capitol din PNRR și vă uitați la el. Sumele au fost reduse în funcție de feedback-ul primit de la Comisie / Vicepremierul Barna: Comisia Europeană a apreciat partea de educație suficient de bine închegată încât să se regăsească în forma finală a programului

Premierul Florin Cîțu a comentat astăzi tăierile din capitolul Educație din cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) spunând presei, la conferința de presă după ședința de Guvern: „Îmi…
Vezi articolul