Primăria Oradea a dat în judecată Ministerul Educației și pe cel de Finanțe pentru decontarea transportului elevilor

2.557 de vizualizări
Foto: Pexels.com
Primăria municipiului Oradea a acționat în instanță Ministerul Finanțelor Publice și Ministerul Educației pentru nerepartizarea sumelor pentru decontarea cheltuielilor de transport ale elevilor, care, potrivit legii, beneficiază de transport gratuit, transmite Agerpres.

Este o situaţie care trenează deja de peste un an. Mai bine de zece ani era foarte clar finanţat prin coplată, adică 50% plăteau părinţii şi 50% suporta bugetul local. În 2019, a fost o decizie a guvernului de a suporta, de la bugetul de stat, integral, transportul elevilor, lucru care a degrevat în primă fază bugetul local. Timp de şase luni decontările au venit cu întârziere şi au venit pe o filieră greoaie, prin Inspectoratul Şcolar, ca şcolile să plătească operatorii de transport. Iar în noiembrie 2019, sumele prevăzute nu au mai venit defel. Până în vara lui 2020, am forţat operatorul de transport să se descurce cu fondurile, dar evident că era vorba, la nivel de an, de zece milioane de lei. Şi atunci a trebuit să intervenim, am suportat din costurile noastre, din bugetul local şi am acţionat în instanţă Ministerul de Finanţe şi Ministerul Educaţiei“, a declarat, vineri, în conferinţă de presă, directorul economic Eduard Florea.

Acesta a adăugat că administraţia locală a fost nevoită să acţioneze în instanţă şi Direcţia pentru Sănătate Publică (DSP) Bihor, pentru nedecontarea, din anul 2019, a unor cheltuieli de carantină.

E vorba despre acele perioade când persoane venite din străinătate erau carantinate obligatoriu şi noi, înţelegând într-o formă prevederile legale, am decontat şi partea de diurnă, DSP-ul a considerat că nu.  Avem o primă sentinţă favorabilă municipiului, urmează apelul sau recursul. Nu e o sumă mare, 130.000 de lei, dar e o chestie de principiu pentru că ambele suntem instituţii publice şi ar trebui să avem o relaţie corectă în privinţa decontărilor“, a precizat Eduard Florea. 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Codrut Olaru si Tudorel Toader / Foto: Inquam Photos - Octav Ganea

EXCLUSIV Retragerea titlului de doctor al procurorului Codruț Olaru, stopată de Direcția juridică a Ministerului Educației care a decis să nu avizeze hotărârea CNATDCU de plagiat, a „restituit-o” și a cerut suspendarea evaluării tezei de doctor până la finalizarea dosarului intentat chiar de Olaru

Retragerea titlului de doctor al procurorului Codruț Olaru, unul dintre membrii influenți ai CSM și fost șef DIICOT, este pusă în stand-by de Ministerul Educației, potrivit unui document obținut de…
Vezi articolul

Ministerul Educației a cerut, cu 13 minute înainte de ședința Consiliului Economic și Social, retragerea de pe ordinea de zi a proiectului de Hotărâre de Guvern care modifică funcționarea agenției care acreditează școlile – DOCUMENT SURSE

Ministerul Educației a transmis, cu doar 13 minute înainte de începutul ședinței de astăzi a Consiliului Economic și Social (CES), o adresă prin care a cerut amânarea de pe ordinea…
Vezi articolul

UPDATE Funeriu: Un sindicat m-a dat în judecată pentru că am spus că sunt “structuri cvasi-mafiote”. Am cerut instanței să pună la dispoziția mea toate veniturile și sindicatul a renunțat la judecată / USLIP Iași anunță că va redeschide acțiunea

Fostul ministru al Educației Daniel Funeriu anunță că un sindicat din educație a renunțat la procesul în instanță pe care îl intentase împotriva sa, după ce fostul demnitar a cerut…
Vezi articolul