Primăria Râmnicu Vâlcea cere mutarea centrelor de vaccinare din sălile de sport ale unor școli pentru ca elevii să poată face orele de educație fizică în condiții optime / S-au vaccinat mai puțin de 100 de persoane în aceste centre

173 de vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
Municipalitatea din Râmnicu Vâlcea a anunţat, miercuri, că a cerut Prefecturii şi Direcţiei de Sănătatea Publică să restrângă activitatea sau să mute cel puţin două dintre cele trei centre de vaccinare împotriva COVID-19 care mai sunt deschise în oraş, pentru a le reda elevilor sălile de sport în care acestea funcţionează, scrie Agerpres.

Primăria orașului Râmnicu Vâlcea își motivează această solicitare prin faptul că elevii de la cele două unităţi de învăţământ nu au unde să desfăşoare orele de educaţie fizică în condiţii optime, precum şi faptul că ritmul de vaccinare a scăzut mult în ultima perioadă în aceste centre.

Ritmul de vaccinare este foarte redus în cele trei centre în funcţiune la acest moment în Râmnic (găzduite de sălile de sport de la Liceul Sanitar “Antim Ivireanul”, Şcoala Gimnazială “Anton Pann” şi Liceul Tehnologic Forestier), scrie primăria.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Vâlcea, în cele trei centre funcţionale în prezent în Râmnic au fost vaccinate 97 de persoane dintre cele 222 care s-au imunizat anti-COVID-19 în cele 15 centre din judeţ. Cele mai multe persoane vaccinate de Ziua Unirii Principatelor Române (157) sunt cu doza booster şi doar 30 cu prima doză.

Afectați sunt aproximativ 1.000 de elevi de la “Sanitar” şi peste 1.300 de elevi de la “Anton Pann”, care sunt obligaţi să facă orele de educaţie fizică în condiţii total improprii (în curtea unităţilor şcolare, la temperaturi scăzute, sau în sălile de clasă, într-o atmosferă complet inadecvată). Reprezentanții Primăriei mai subliniază și că sunt prea mari cheltuielile de la bugetul local pentru a funcționa în regim de permanenţă acestor centre de vaccinare.

În aceste condiţii, potrivit Agerpres, municipalitatea propune două posibile măsuri: fie restrângerea activităţii de vaccinare de la trei, la un singur centru, respectiv la cel de la sala de sport a Liceului Tehnologic Forestier, unde pot funcţiona mai multe fluxuri pentru toate tipurile de vaccin, fie relocarea tuturor centrelor actuale în alte spaţii, de mai mici dimensiuni, fapt care ar elibera cele trei săli de sport şi ar duce la scăderea semnificativă a cheltuielilor de funcţionare.

În municipiul Râmnicu Vâlcea au fost deschise inţial cinci centre comunitare de vaccinare, toate amenajate în săli de sport ale unităţilor şcolare din oraş – la Liceul Sanitar “Antim Ivireanul”, la Liceul Tehnologic Forestier, la Şcoala Generală “Anton Pann”, la Şcoala Generală nr. 5 şi la Şcoala Generală nr. 10.

În total, de la debutul campaniei de vaccinare, în judeţul Vâlcea s-au vaccinat împotriva noului coronavirus 146.023 de persoane, dintre care 145.036 cu schemă completă, peste 36.000 dintre acestea având administrată şi doza a III-a.

Foto: © AnnatamilaDreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Focar de coronavirus într-o școală din București. Mai multe persoane infectate cu SARS-CoV-2, contacți ai unui pacient care are noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie, anunță Ministerul Sănătății. Voiculescu: Orice măsuri de relaxare, inclusiv redeschiderea școlilor, pot fi puse în pericol de câteva focare precum cel din școala bucureșteană

Unul dintre pacienții depistați vineri cu noua tulpină SARS-CoV-2, varianta B.1.1.7 cu originea în Marea Britanie este angajatul unei școli din București, precizează Ministerul Sănătății, într-un comunicat. Printre cei testați…
Vezi articolul

O profesoară de biologie care a refuzat să treacă notele în catalogul electronic și să încheie medii a fost dată afară de la Colegiul Tehnic Energetic din Constanța / Profesoara predă în continuare la un alt liceu din oraș, unde a fost cercetată și sancționată pentru abateri similare în anii trecuți

Comisia disciplinară a Colegiului Tehnic Energetic din Constanța care a verificat acuzațiile aduse în iunie anul acesta, unei profesoarei de biologie, a decis să-i întrerupă contractul de muncă, după ce…
Vezi articolul