Cardurile de primă didactică și „respectul” față de profesori. Pe lista actualizată a magazinelor apar, printre altele, farmacii, hoteluri și agenții de turism

54.760 de vizualizări
Foto: © Monkey Business Images | Dreamstime.com
Ieri, Ministerul Educației a anunțat că lista magazinelor pentru prima didactică, pe fiecare județ, a fost actualizată. De menționat că lista cuprinde și farmacii, hoteluri, pensiuni, magazine de bijuterii, supermarketuri, în condițiile în care prima pentru profesori „are drept scop susținerea cadrelor didactice în eforturile acestora pentru îmbunătățirea continuă a competențelor educaționale și obținerea de performanțe școlare”, potrivit ordonanței de urgență nr. 58 din 12 iunie 2023.

Profesorii care au fost în activitate în anul școlar 2022-2023 ar fi trebuit să primească în luna octombrie primele de carieră didactică de 1.500 de lei, conform ordonanței de urgență nr. 58 din 12 iunie 2023. Cu toate acestea, cititorii Edupedu.ro au semnalat că sunt cazuri în care nici joi, 2 noiembrie, nu le erau alimentate cardurile.

Lista actualizată cuprinde următoarele:

  • 840 librării;
  • 650 de magazine de electronice și electrocasnice;
  • 15 furnizori de cursuri;
  • 1.870 de farmacii;
  • 15.400 magazine mixte;
  • 2.340 de hoteluri/pensiuni;
  • 1256 de magazine de îmbrăcăminte/încălțăminte;
  • 340 de agenții de turism;
  • 78 de magazine de cosmetice/parfumerie;
  • 25 magazine de bijuterii și accesorii;
  • 300 de supermarketuri;
  • peste 100 de magazine cu articole sportive;

Lista actualizată poate fi consultată mai jos:

La finalul ședinței de Guvern din data de 12 iunie, Ligia Deca a explicat pe care vor putea profesorii să folosească banii, făcând referire la „cursuri de pregătire profesională, echipamente IT, cărți de specialitate și alte categorii de cheltuieli care sprijină calitatea în învățământ”, fără vreo legătură cu unele magazine care se găsesc în lista actualizată săptămâna acesta:

„Prima de carieră didactică înseamnă o primă de 1.500 lei net, din care aproximativ 30% sunt sumă forfetară, adică la dispoziția cadrului didactic sau didactic auxiliar, restul banilor, 70%, în acest moment, putând fi folosiți pentru cursuri de pregătire profesională, echipamente IT, cărți de specialitate și alte categorii de cheltuieli care sprijină calitatea în învățământ. Prima se acordă într-o singură tranșă. Prima instanțiere este în luna octombrie a acestui an și sumele vor putea fi utilizate în anul școlar 2023-2024. Trebuie menționat că suma va fi acordată anual, până în anul 2027, sursa fondurilor fiind fondurile europene”, a spus Ligia Deca.

Săptămâna trecută, pe 26 octombrie, Edupedu.ro a scris pe surse că profesorii nu ar putea să-și cumpere telefoane din prima didactică de 1.500 de lei. Miercuri, 25 octombrie, sindicatele din Educație au fost la Ministerul Educației și au discutat despre primele de carieră didactică și cele de carieră profesională, timp de 4 ore.

Tot la sfârșitul săptămânii trecute a ajuns în școli o listă cu ce ar putea profesorii să-și cumpere cu prima didactică de 1.500 de lei, fiind trecute și telefoane. Documentul conține cheltuielile eligibile și cum le pot justifica profesorii, potrivit surselor Edupedu.ro. 

  • Edupedu.ro a solicitat Ministerului Fondurilor Europene o explicație clara a ceea ce au voie și ce nu să-și achiziționeze cadrele didactice, inclusiv chestiunea cu telefoanele. Când vom primi răspunsul, îl vom publica.

De remarcat este detașarea de subiect a Ministerului Educației, care nu a făcut declarații pe subiect, ci a încercat să paseze toată responsabilitatea la Ministerul Fondurilor Europene. Tocmai pe 31 octombrie, Ministerul Educației a venit cu clarificări în privința celor mai multe întrebări adresate de cadrele didactice, deși ar fi trebuit ca aspectele acestea să fie lămurite din timp, nu în ultima zi din luna octombrie.

La întrebarea dacă există o listă finală a comercianților la care pot fi utilizate primele pentru carieră didactică și carieră profesională, răspunsul Ministerului a fost că nu va exista o listă finală, fiind actualizată permanent.

Pe 1 noiembrie, Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, a declarat la Europa FM că rolul Ministerului Educației este limitat în a comunica baza de date:

Realizator: Sunteți mulțumit de felul în care e pusă în practică această prevedere cu prima didactică?

Marius Nistor: „Eu sunt nemulțumit de ce anume se transmite în spațiul public, ceea ce demonstrează încă o dată că, în loc să dăm informații corecte, preferăm să dăm așa-zise informații luate la prima mână, fără să analizăm acele normative în vigoare. De unde s-a tras concluzia că Ministerul Educației vine și limitează numărul de firme de la care pot fi achiziționate obiectele respective: IT, cursuri sau manuale, cărți de specialitate?

Dacă se citește cu cea mai mare atenție ordonanța 58, se constată că inițiatorul este Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, nu Ministerul Educației. Deci, cu alte cuvinte, cine pune în aplicare ordonanța în cauză este Ministerul Proiectelor Europene. Rolul Ministerului Educației este limitat în a comunica o bază de date, o bază de date a beneficiarilor acestor prime de carieră și de dezvoltare profesională și atât. (…)”

Profesorii pot propune comercianți pe lista de magazine pentru prima didactică, potrivit unui răspuns al Ministerului Educației. Inițial, Ministerul Educației a transmis o adresă greșită de e-mailul la care profesorii pot să propună comercianți pe lista de magazine pentru prima didactică. La scurt timp, reprezentanții Ministerului Educației au transmis pentru Edupedu.ro că adresa de e-mail a fost reparată.

Cadrele didactice pot utiliza prima de carieră didactică pentru plata studiilor universitare de licență, master, doctorat, conform unui comunicat al Ministerului Educației.

Ce sunt primele de carieră didactică

Prima de carieră didactică „are drept scop susținerea cadrelor didactice în eforturile acestora pentru îmbunătățirea continuă a competențelor educaționale și obținerea de performanțe școlare/universitare în procesul educațional.”

Art. 3 – „(3) Prima de carieră didactică are o valoare nominală de 1.500 lei net care se decontează din fonduri externe nerambursabile pentru următoarele categorii principale de cheltuieli:

a) cheltuieli privind cursurile de pregătire profesională, precum și alte categorii de cheltuieli asimilate acestora;

b) cheltuieli pentru echipamente IT;

c) cheltuieli privind cărți de specialitate, precum și alte categorii de cheltuieli asimilate acestora;

d) un procent de până la 30% din valoarea nominală a primei de carieră didactică pentru acoperirea de nevoi didactice individuale specifice ale cadrelor didactice.

(4) Prima de carieră didactică se acordă într-o singură tranșă, respectiv în luna octombrie 2023 și va putea fi utilizată în anul școlar 2023—2024.

Informații de context

Profesorii vor fi responsabili pentru cumpărăturile făcute cu cardul de primă didactică, iar banii cheltuiți pe lucruri sau servicii care nu au legătură cu activitatea didactică vor trebui returnați, ar fi stabilit reprezentanții ministerelor și sindicatelor. Conform unei informări care a ajuns de la Ministerul Educației la directorii școlilor, ar exista un sistem prin intermediul căruia se verifică ceea ce a fost achiziționat, conform surselor Edupedu.ro.

Marile lanțuri de magazine, deocamdată cele de electronice și electrocasnice, au început să facă campanii de marketing pentru primele de carieră didactică. Unul dintre acestea, de exemplu, oferă mai multe exemple de produse pe care pot cadrele didactice să le cumpere, iar printre acestea se numără și frigidere.

Marți, 24 octombrie, sindicatele din Învățământ s-au întâlnit cu Adrian Câciu, ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene, și Sorin Ion, secretar de stat în Ministerului Educației. În informarea trimisă în teritoriu de Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, se arăta că banii vor fi virați după ce cardurile ajung în posesia profesorilor:

Cardurile vor fi încărcate doar după ce vor ajunge în posesia angajaților. (Este important ca unitățile de învățământ să distribuie cât mai rapid aceste carduri, iar angajații să semneze pentru primirea lor)”, conform informării.

Modalitatea în care se face decontarea primelor de carieră didactică a fost publicată în Monitorul Oficial. Vezi aici ce documente justificative trebuie să aducă profesorii la școală.

Ministerului Investițiilor şi Proiectelor Europene a transmis vineri, 20 octombrie, pentru Edupedu.ro că a început distribuirea și încărcarea cardurilor: „distribuția și încărcarea cardurilor pentru tot personalul din Educație are loc în perioada 20-27 octombrie.”

Foto: © Monkey Business Images | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Lista magazinelor pentru prima didactică a fost actualizată pe fiecare județ – document
Profesorii pot propune comercianți pe lista de magazine pentru prima didactică, anunță Ministerul Educației
Ce nevoi didactice individuale pot să acopere profesorii cu 450 de lei din prima de carieră didactică de 1.500 de lei – listă
UPDATE SURSE Ședință la Ministerul Proiectelor Europene pe tema primelor de carieră didactică și profesională
Un lanț de magazine anunță că din prima didactică profesorii își pot cumpăra și frigidere, dacă pun diferența de preț / Categoriile de produse eligibile pentru cei 1.500 de lei / Cardurile sunt valabile doar în magazinele fizice
Profesorii vor fi responsabili pentru cumpărăturile făcute cu cardul de primă didactică, iar banii cheltuiți pe lucruri sau servicii care nu au legătură cu activitatea didactică vor trebui returnați, ar fi stabilit reprezentanții ministerelor și sindicatelor / Există un sistem prin intermediul căruia se verifică ceea ce a fost achiziționat – surse
Lămuriri publice despre modul de selectare a furnizorilor pentru prima de cariera didactică și întârzierea plăților, solicitate Guvernului de către deputatele REPER Oana Cambera și Simina Tulbur
LISTĂ Magazine pentru prima de carieră didactică pe județe – surse / Documentul trimis în școli de reprezentanți ai sindicatelor conține peste 1.200 de centre din 176 de orașe din țară

39 comments
  1. As dori,daca se poate ,o informatie oficiala.
    Am primit cardul,dar de la 1septembrie 2023 sunt pensionara.
    Il pot folosi, s-au va trebui sa returnez suma?
    Mi s-ar parea firesc sa beneficiem si noi de acest card si sa cumparam din magazinele acreditate ce dorim noi.
    De ce?
    Pentru ca ,de-a lungul carierei de 44ani ,mi-am achizitionat cu banii proprii aproape toate produsele specificate in lista.

  2. Realizez tot mai mult ca profesorii sunt tratati mult sub nivelul statutului pe care il au si asta e foarte grav. Sunt pretentii foarte mari de la ei,dar sunt tratati ca niste persoane de categoria a IV-a. Aroganta acestui guvern este de neacceptat! Pur si simplu se vor trezi cu multe cadre didactice plecand din sistem in urmatorii ani. Chiar nu merita sa treci prin furcile caudine la examenele de titularizare si grade didactice(acolo unde aceste examene sunt luate pe merit), pentru ca pe urma sa te trezesti privit ca un infractor daca iti da guvernul cel arogant un os de ros. Din ce in ce mai prost e statutul profesorului in Romania. Oare s-o fi tragabd totul de la directorii si directoarele numiti/e in functie pentru ca s-au facut pres in fata unor persoane influente din partid? Daca ele se fac pres,asta inseamna ca si subalternii carora le taue painea cu cutitul,trebuie sa fie la fel?Regret enorm ca nu am plecat in urma cu 10 ani din tara!

  3. De ce trebuia să ni se dea o listă cu ,,magazinele” ( farmacii, pensiuni etc.) de la care avem DREPTUL să ne cumpărăm anumite lucruri necesare în activitatea didactică? Cine are vreun interes financiar și se ascunde în spatele acelei LISTE JIGNITOARE la adresa noastră, a cadrelor didactice? De ce nu s7ntem lăsați să facem cumparaturile de unde dorim noi, iar suma depășită să o completăm noi? Prefer să predau acel CARD UMILITOR decât să-mi cumpăr de la firmele impuse de nu știu ce PERSOANĂ INTERESATĂ FINANCIAR……

  4. Daca nu puteti da amenzi ca sa consolidati bugetul statului(bugetul lui Buzatul,Ciorapel….)asta e!Statul da ca la cesetori.Urmatoarea generatie trebuie sa fie needucata ca sa poata fi MANIPULATA de smecheri.

  5. personalul auxiliar didactic din învățământ nu lucrează ? personalul tesa din învățământ nu lucrează ?
    aaaa, stați că ei sunt cantitatea neglijabilă din sistem, proștii de pe spinarea cărora trăiesc toți.

    1. Pe bune, dam 1500 lei dam ateriale didactice si cursuri didactice adica prima de CARIERA DIDACTICA personalului nedidactic si celor care au plecat din invatamant?

      Zi-m si mie caror elevi la ce clase si ce materii predau cei plecati din invatamant si cei care sunt pesonal nedidactic? unde la ce clase si ce materie preda femeia de serviciu administratora fochistul gardianul soferul paznicul laborantul stivuitoristul dulgherul grajarul??

      Totusi e prima didactica nu prima de munca.
      Nu se respecta DEFINITIA.
      Ia sa vad eu ala plecat din invatamant la ce curs de formare profesori antidrg sau de bullying se baga si daca are voie sa se bage.
      Ia sa vad eu la ce curs de managementul clasei si baga administratorul fochistul si soferul.

      Aia isi vor lua bine mersi frigidere televizoare si telefoane din banii aia iar pe noi cadrele didactice o sa ne oblige sa facem curs de batut apa in piua cu bulingul pestelui prajit care nu ma va ajuta la nimic in activitatea la clasa.

      Vreau si eu prima de IT-ist, sau de banker sau spor de presednte de tara, pensie speciala ca juristii primarii si militarii ca si eu muncesc. Cam asa ziceti si voi ziceti voi auxiliarii care aveti doar 8-10 clase si mai luati unii si salarii de merit.

  6. Cum sa dea la personalul administrativ prima didactica?
    Pai aia in primul rand nu sunt personal didactic.

    E o batjocura din acest punct de vedere la adresa profesorilor adica personalului didactic.
    Ce carti si aparaturi sa-si cumpere aia cu 8 clase sau 10 clase care spala prin WC si inchide usa dupa elevi?

    Ce prima de cariIera didactica sa ia soferul fochistul administratorul spalatoareasa bucatareasa camerista? ce cariera didactica fac aia?

    Voi din minister sunteti normali? sau sunteti batuti cu leuca?

    – AIA NU SUNT PERSONAL DIDACTIC, DECI NU POT LUA PRIMA DIDACTICA.

    – Si cei care anul asta nu sunt in sistemul de invatamant nu trebuie sa primeasca prima ca nu sunt profesori, deci ei nu sunt personal didactic.

    Mie imi pare mic cuantumul sumei, pai 1500 lei iau pe 4-5 ore suplimentare.
    Eu arunca cu banii europeni la femei de serviciu administratori de cladire cameriste spalatorese si aia plecati din sistem.

    Ne agitam atata cu 1500 lei. Eu nici nu voi folosi banii astia, voi returna cardul cu proces verbal de predare primire, ca ma simt jignit sa dau declaratii si fise de achizitii si raport de necesitate, ptr suma aia modica, un mizilic. Cum sa duc factura unui produs electronic scump la scoala si s-o las acolo? legea spune ca factura se tine la cel care a achizitionat si foloseste produsul, e necesara la garantie in caz ca se strica si e necesara ca dovada ca nu am furat produsul. Daca vine Politia acasa la mine si ma intreaba de unde am imprimanta sau PC-ul asta nou de 2 ani cum dovedesc ca nu l-am furat sau ca nu l-am primit mita? Apropo ca sunt profesor, poate am primit mita un PC sau o imprimanta sau un laptop sau o tableta sa trec pe vreunul sau am primit produse in schimbul meditatiilor.

    Apropo ca cineva zicea pe aici ca nici nu merge luat orice produs, iei ceva si constati ca nu e in lista de produse calificate desi initial era. E o teapa acest card, vedeti ca e posibil sa va ceara apoi banii inapoi la cei care sunteti incadrati in sistem va vor opri din salar sau veti figura cu datorii si va pun poprire pe conturi. Ies mai bine cei plecati din sistem, aia pot lua orice cu cardul, daca sunt si plecati din tara s-aus cos, nu da nimeni de ei. Lafel administratorii de cladiri soferii fochistii si femeile de servici pot lua orice ca evident carti si cursuri la CCD nu e cazul lor sa faca.

    1. Foarte frumos,returnati cardul….ca dvs sa va luati un salariu (stati la secretariat sau in cancelarie) exista si persoane care va creaza un cadru placutsi si isi bat capul daca se da bugetul,proiect rose,etc .

  7. Masura guvernului e una de succes. Profesorii nu se mai agita pe tema salarului, ci pe ce pot sau nj sa faca cu “prima”. “Prima” va fi folosita pe lucruri neeligibile, deci trebuie returnata. Banii returnati sunt folositi cu cap, pentru pensiile speciale – binemeritate, nu nesimtite! Ca oamenii aia chiar au muncit, nu si-au cumparat case din meditatii!

  8. o sa cumpar un set de valize de la second pentru toti neispravitii din minister, un telefon cu butoane din lista de la Flancooooo si mai caut si o cabana prin munti din lista cu pensiuni,, si duca-se dracu’ cu tot cu cardu’social si cu tot neamu lor.
    P.S. toate cumparaturile vor fi efectuate din lista ,insotite de facturi si un proces-verbal cu o nota explicativa .

  9. OUG spune destul de clar ce poți cumpăra. Poate ești auxiliar didactic în profil alimentar, veterinar, măcelar-bucatar etc, cumperi salam ca să-ți perfecționezi didactica felierii, cumperi un porc dacă ești zoolog sau vrei să te perfecționezi în tehnica asomării etc. Chimist – medicamente și parfumuri. Sper că mai avem suficientă imaginație. Eu sugerez să nu ne pripim. Se pare că CCD-urile vor scoate pe piață, rapid, cursuri all inclusive. 1500 de lei, cu cazare 2-3 nopți, bufet suedez și diplomă de absolvire. Pe la Moneasa, Bran, Sinaia, Mamaia.

    1. ce să faceți,doamna, la Moneasa? e o stațiune fantoma,așa a ajuns…”Felicitări” celor care au ajutat la deteriorarea ei …

  10. In judetul meu sunt trecute pe lista pescarii, magazine de mezeluri, brutarii si o bijuterie. Inteleg magazinele mixte…mai au consumabile…ramai in pana…iei niste foi xerox de la magazin de cartier etc. Dar pescarie?? Ce Dumnezeu sa iei de la pescarie pt.prima didactica? Cunosc magazinul. E un nene ce despica si vinde peste. Atat. DOAR peste. Nici macar o vitrina cu suc nu are. Astia-s tampiti? Cumpar salam de prima didactica??? Agentiile de voiaj ce cauta acolo? Cat sa mai urlam aici dupa Emag si online? Altex nu accepta plata cu acest card pentru comenzi online. Nici macar ramburs. Nu accepta nici sa faca ei acolo comanda online si sa platesti la ridicare din magazin cum de atatea ori am facut. Nu accepta nimeni si nimic. Se tem. In stocuri nu este nimic sau mai nimic. Bate vantul la imprimante si laptopuri. Ce naiba sa ne luam si de unde? De ce nu dau drumu sa luam de unde vrem si venim corect cu factura? In orasul meu am 15 magazine GSM si IT. As avea de unde sa iauuuuu. In unul din orasele cele mai mari ale tarii, cel mai competitiv magazin pe piata IT si consumabile nu este trecut pe lista. Toti profesorii si studentii cumpara de acolo de peste 25 de ani. NU ESTE PE LISTA. Am si solicitat la acea adresa si tot nimic. Vorbim cu peretii.

    1. deci nu i destul că există o lista cu magazine …acum e și o lista cu ce poți lua din magazine!!!
      minunat….oare cei din sindicat ce vor cumpăra din prima didactica? deși nu pare PRIMA….nici macar a treia,nu pare …e ultima didactica!

    2. Mie mi-a acceptat Altex comanda online. Mi-au si trimis tableta,cu tot cu factura in colet. Initial nu a functionat pentru nu era alimentat cardul. Pe urma, totul a fost ok

    3. Hai sa va zic una si mai buna. Am primit oferta de cursuri cu credite, acreditat, 350 lei cursul+70lei=420lei. Ce reprezinta 70lei, comisionul Pluxee? sa ai un comision de 70lei la 350lei factura, te-ai scos ca firma.

  11. Eu am refuzat cardul, pur si simplu. Nu e o gluma, e un fapt. Au facut-o si altii.

    Sunt constient ca, din pacate, mult prea multi profesori au fost adusi de statul roman in nefericita situatie de a avea acuta nevoie de acesti 1500 lei si trebuie sa ii accepte. Nu ar trebui sa fie atat de stramtorati financiar, dar politicile guvernamentale i-au adus in starea aceasta. Dar cei care sunt in situatia fericita in care isi permit sa ii refuze, au acum ocazia sa cantareasca bine daca merita sa participe la aceasta parodie si sa valideze dispretul fata de educatie al acestei clase de politicieni.

    1. Prima pentru personalul Administrativ se mai dă anul acesta ,s au noi nu facem parte din învățământ,numai profesori au dreptul?

  12. bătaie de joc…
    Asta nu este nicidecum o ” primă” ,ci o jignire adusă profesorilor…
    Sunt bani dați pentru a fi cheltuiți cu dedicație.
    Chiar acum am fost într-un magazin Flanco pentru a achiziționa o tableta în valoare de 1500 de lei,dar, surpriză…vânzătorul mi a spus că modelul acela de tableta nu este in lista cu tabletele ce pot fi cumpărate cu acest card,și mi a înșirat o sumedenie de tablete modele vechi și foarte vechi,de până în 700 de lei,ce erau în programul lor,că ar fi putut fi achiziționate cu acei bani..
    De aceea spun cu tărie că ori un tâmpit a realizat lista cu modelele de tablete ce pot fi cumpărate cu acei bani,ori magazinele,pe banii profesorilor,trebuie să scape de niste vechituri.
    in plus,de ce trebuia făcută o lista,cu modelele de tablete ce pot fi cumpărate cu acești bani???
    Pe ce criterii a fost făcută această listă, pentru că pe criterii de calitate,sigur nu…
    Eu mă gândesc cu maxima seriozitate sa returneze acest card, pentru că este o minciună,o măgărie,la care nu vreau sa iau parte.

    1. Eu nu pot sa cred ca esti limitat la ce model vrei sa cumperi, poate vor sa vanda ce au mai vechi pe stoc si au gasit fraierii.
      Ar trebui sa faci reclamatie la sindicate ca ei au avut aceasta idee proasta

  13. Sunt profesor de educaţie fizică si sport. In listă apare doar” Intersport”, unde preturile sunt duble față de “Decathlon” sau “Sportisimo”!!!! (de exemplu)

    1. Rușine!!! La ce umilință suntem supuși…Am încercat să achiziționez de la un furnizor din listă stick de memorie care îmi este necesar în activitatea de predare, dar nu se acceptă plăți online, apare eroare când payU procesează tranzacția. Ca să nu mai spun că la furnizori e plin de băcănii, măcelării, toate magazinele de cartier…

  14. Nu am primit inca cardul probabil or fi auzit ca nu vreau sa-l ridic .Nu am ce sa fac cu el daca e “prima profesionala” de ce nu pot sa i-au ce vreau?

  15. Ce e hilar, la limita nebuniei, e că eu , m-am pensionat de pe 1 septembrie și cardul e emis, dar e în dulapul secretarei, pe motiv că ISJ Iași a zis să mai așteptăm?! Ce, cometa? Ordonanța 58 spune clar că cei care au activat în anul școlar 2022-2023 vor beneficia de prima didactica. Tare aș vrea să văd cum aș justifica niște cursuri, pensionată fiind! Apropo, dragi colegi profesori, pensia mea, după o viață de muncă e jumătate din salariu, deci, puțin mai mult decât salariul mediu pe economie… Atâtea umilințe pentru profesori de la niște jalnici miniștrii, care s-au cocoțat pe tron !

    1. Pensie lungă, stimată doamnă ! Sănătate să aveți că vorba aia : capul , diploma și onoarea nu v o ia nimeni. Capeaux !

    1. raitar ..buuun….vine Crăciunul…:) nici nu știu de ce ne mai miram …cardurile astea au căzut deja în derizoriu. Era de așteptat că va fi un eșec încă de când au trâmbițat ideea de prima didactica pe card…
      Sa fie și piețele pe lista,macar luam un brad!

  16. nu am primit nici card nici bani …de asemenea restul de 450 lei la vaucerul de vacanță…nimic . ministerul lu pește prăjit

  17. eu propun sa ne cumparam emocalm SI stresclin de toti banii , ca o sa fie nevoie in anul care vine. prima utilizare in ianuarie cand o sa vedem ca nu ne maresc salariile 😤

  18. Ați uitat să menționați și second hand-urile ,,La Rusu” din Olt (îmbrăcăminte și încălțăminte) 😁 care apar în listă.

      1. Da, la pagina 194 (Second hand ,,La Rusu”).
        Lenjerie dama – pg. 67
        Jucării – pg 32, 37 și în multe alte locații.
        Articole ,,casă și grădină”….

  19. Material susținut de Samsung Electronics Romania

    VIDEO Telefoanele, tabletele și tablele interactive, ca instrumente ale profesorului în predarea digitală la liceu

    așa începe un material pe edupedu …
    dar telefoane nu se pot cumpăra din cardul ăla prăpădit …
    in final,da…e buna lista cu pensiuni …te duci și te odihnești intr o zona fara semnal și nu mai auzi de isprăvile guvernului…

    1. poți cumpăra doar tablete modele vechi.
      Cel puțin la Altex mi au dat o lista cu ce fel de tablete poți cumpăra cu acel card,iar în ea se regăseau doar modele vechi,de 3…4 ani..
      Am vrut să cumpăr o tableta Lenovo în valoare de 1500 de lei,și mi a spus că dacă nu apare pe acea listă nu o pot cumpăra…
      sunt curios care idiot a făcut acea listă,și de ce?????

      1. Nu au voie sa impuna ce sa cumperi este un card cu bani.
        Nu cred ca daca te duci la casa iti respinge tranzactia ca ai cumparat un produs care nu este pe lista lor.
        Plus ca 30% din bani sunt de la guvern si ii poti cheltui pe orice vrei atat timp cat este eligibil.

    2. nici macar tablete nu se pot cumpăra cu acel card,ci doar câteva modele învechite și de neactulitate…am incercat sa cumpăr la Altex o tableta în valoare de 1500 de lei,și mi a comunicat vânzătorul că doar câteva modele vechi se pot cumpăra,nu oricare din ofertă.
      O bătaie de joc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Un nou algoritm de funcționare a școlilor în care să conteze și proporția persoanelor spitalizate. Ministrul Sănătății: Un algoritm care să fie rațional și să nu repete erorile majore în care școlile au fost închise când aveam 100 sau 200 de cazuri pe zi

Despre menținerea școlilor deschise, Alexandru Rafila a declarat în cadrul unei conferințe că „decizia trebuie să țină cont de modul în care se manifestă această variantă din punct de vedere…
Vezi articolul

ULTIMA ORĂ Calendarul pentru admiterea la liceu 2023 a fost modificat. Termenul contestațiilor la probele de aptitudini și de limbă străină a fost decalat. Recomandările pentru elevii romi și pentru cei cu cerințe educaționale speciale se depun la școală până pe 15 iunie

Calendarul pentru admiterea la liceu 2023 a fost modificat de către Ministerul Educației, potrivit unor documente obținute de Edupedu.ro. Sunt vizați elevii care au dat probele de aptitudini, cele de…
Vezi articolul