LISTĂ Magazine pentru prima de carieră didactică pe județe – surse / Documentul trimis în școli de reprezentanți ai sindicatelor conține peste 1.200 de centre din 176 de orașe din țară

118.651 de vizualizări
Foto: © Lorna Jane | Dreamstime.com
Lista provizorie a magazinelor în care profesorii și personalul nedidactic își pot folosi cardurile cu primele de carieră, care au început să fie livrate angajaților din educație, a fost transmisă recent în școli de mai mulți reprezentanți sindicali. Potrivit documentului, sunt aproape 1.230 de magazine în peste 170 de orașe din țară. Lista e provizorie și încă nu a fost confirmată de compania care produce cardurile.

Cele mai multe magazine sunt încadrate în categoria librărie – papetărie și electronice – electrocasnice. Este vorba în principal de lanțuri de comercianți care sunt prezenți de regulă și în mediul online și ale căror magazine din orașe au fost trecute pe listă, alături de adresele la care se găsesc în teritoriu, după cum se arată în document.

Potrivit listei, în unele județe, există doar într-un singur oraș magazine care acceptă plata cu cardurile profesorilor de primă de carieră didactică în valoare de 1.500 de lei sau cu cardurile personalului nedidactic/administrativ – încărcate cu prime de carieră profesională de 500 de lei. În Capitală ar fi 216 unități comerciale vizate de plata cu aceste carduri.

  • Nota redacției: La apariția listei oficiale și a Ghidului de cumpărături cu aceste carduri, de la Ministerul Educației, vom publica documentele. De asemenea, lista se poate actualiza în funcție de contractele pe care emitenții cardurilor le încheie cu agenții economici. Pe această listă nu există furnizori de servicii educaționale sau de cursuri, de exemplu

Nu s-ar accepta ca profesorii să-și cumpere televizoare sau telefoane din aceste prime de carieră, au declarat surse pentru Edupedu.ro după o întâlnire de astăzi, joi, 26 octombrie, a sindicatelor din educație cu reprezentanții Ministerului Educației.

Ministerului Investițiilor şi Proiectelor Europene a transmis vineri, 20 octombrie, pentru Edupedu.ro, că a început distribuirea și încărcarea cardurilor: „distribuția și încărcarea cardurilor pentru tot personalul din Educație are loc în perioada 20-27 octombrie”.

Potrivit informaților primite de la profesori pe adresa redacției, unele carduri au început să fie încărcate din această după-amiază. Sindicatele din educație au transmis ieri, 25 octombrie, că acestea vor fi încărcate după ce ajung în posesia profesorilor. Ministerul Educației va elabora un ghid pentru cheltuirea banilor și decontarea lor, potrivit sindicatelor.

FOTO DOCUMENT Lista magazinelor din județul Alba:

FOTO DOCUMENT Lista magazinelor din județul Arad:

FOTO DOCUMENT Lista magazinelor din județul Argeș:

FOTO DOCUMENT Lista magazinelor din județul Bihor:

FOTO DOCUMENT Lista magazinelor din județul Bacău:

FOTO DOCUMENT Lista magazinelor din județul Buzău:

FOTO DOCUMENT Lista magazinelor din București:

FOTO DOCUMENT Lista magazinelor din județul Brașov:

FOTO DOCUMENT Lista magazinelor din județul Brăila:

FOTO DOCUMENT Lista magazinelor din județul Botoșani:

FOTO DOCUMENT Lista magazinelor din județul Bistrița-Năsăud:

FOTO DOCUMENT Lista magazinelor din județul Caraș-Severin:

FOTO DOCUMENT Lista magazinelor din județul Călărași:

FOTO DOCUMENT Lista magazinelor din județul Constanța:

FOTO DOCUMENT Lista magazinelor din județul Covasna:

FOTO DOCUMENT Lista magazinelor din județul Cluj:

FOTO DOCUMENT Lista magazinelor din județul Dâmbovița:

FOTO DOCUMENT Lista magazinelor din județul Galați:

FOTO DOCUMENT Lista magazinelor din județul Giurgiu:

FOTO DOCUMENT Lista magazinelor din județul Gorj:

FOTO DOCUMENT Lista magazinelor din județul Harghita:

FOTO DOCUMENT Lista magazinelor din județul Hunedoara:

FOTO DOCUMENT Lista magazinelor din județul Iași:

FOTO DOCUMENT Lista magazinelor din județul Ialomița:

FOTO DOCUMENT Lista magazinelor din județul Ilfov:

FOTO DOCUMENT Lista magazinelor din județul Maramureș:

FOTO DOCUMENT Lista magazinelor din județul Mehedinți:

FOTO DOCUMENT Lista magazinelor din județul Mureș:

FOTO DOCUMENT Lista magazinelor din județul Neamț:

FOTO DOCUMENT Lista magazinelor din județul Olt:

FOTO DOCUMENT Lista magazinelor din județul Prahova:

FOTO DOCUMENT Lista magazinelor din județul Satu Mare:

FOTO DOCUMENT Lista magazinelor din județul Sibiu:

FOTO DOCUMENT Lista magazinelor din județul Suceava:

FOTO DOCUMENT Lista magazinelor din județul Teleorman:

FOTO DOCUMENT Lista magazinelor din județul Timiș:

FOTO DOCUMENT Lista magazinelor din județul Tulcea:

FOTO DOCUMENT Lista magazinelor din județul Vaslui:

FOTO DOCUMENT Lista magazinelor din județul Vrancea:

FOTO DOCUMENT Lista magazinelor din județul Vâlcea:

Amintim că profesorii sunt sfătuiți să nu-și folosească banii din prima de carieră didactică pe cursuri de formare a competențelor digitale, spune Sorin Decă, secretar general adjunct al Ministerului Educației. „Lansăm luna viitoare investiția pentru formarea gratuită a profesorilor în pedagogie digitală”, a anunțat acesta recent la o dezbatere online.

Modalitatea în care se face decontarea primelor de carieră didactică a fost publicată în Monitorul Oficial. Vezi aici ce documente justificative trebuie să aducă profesorii la școală.

  • Ordonanța de urgență nr. 58 din 12 iunie 2023 este cea care stabilește că profesorii care au fost în activitate în anul școlar 2022-2023 vor primi în luna octombrie primele de carieră didactică de 1.500 de lei.

Foto: © Lorna Jane | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
SURSE Profesorii nu ar putea să-și cumpere telefoane din prima didactică de 1.500 de lei
Cardurile cu prima didactică de 1.500 de lei vor fi încărcate după ce ajung în posesia profesorilor, transmit sindicatele din Educație / Ministerul Educației va elabora un ghid pentru cheltuirea banilor și decontarea lor
Majoritatea cardurilor cu prima didactică de 1.500 de lei vor fi livrate marți și miercuri, potrivit Poștei Române / Până pe 27 octombrie, toate cardurile ar trebui să fie încărcate
Decontarea primelor de carieră didactică. Documentele justificative pe care profesorii trebuie să le aducă la școală au fost publicate în Monitorul Oficial
Cardurile pe care va fi virată prima didactică de 1.500 de lei au început să fie livrate de astăzi, susțin reprezentanți ai Ministerului Investițiilor şi Proiectelor Europene
Marcel Ciolacu: Clarificăm ultimele detalii privind plățile pentru prima de carieră didactică, respectiv prima de carieră profesională / Lista celor 450 de școli care organizează programul „Masa caldă” va fi validată azi, potrivit premierului
SURSE Livrarea cardurilor pentru primele didactice de 1.500 de lei încă nu a început
Personalul nedidactic, în pericol să nu primească prima de carieră profesională de 500 de lei, scrie Guvernul, care la două săptămâni după adoptarea OUG pentru acești bani, și-a dat seama că acest tip de personal se numește „administrativ” în noua lege a educației / Un proiect de OUG e pe ordinea de zi a ședinței de azi
Cardurile pentru profesori, pe care va fi virată prima didactică de 1.500 de lei în această lună, vor fi distribuite din 10 octombrie prin poștă, spune ministrul Adrian Câciu
Premierul Marcel Ciolacu: Alocăm din fondul de rezervă banii pentru plata primei de carieră didactică de 1.500 de lei și a primei de carieră profesională de 500 de lei

103 comments
  1. Buna seara!
    Sunt informatician la un liceu teoretic si m-am uitat dupa un laptop pe PC Garage, care ar costa 3.200 de lei. Ok,I7 de generatia a 13-a, 16 Gb RAM. La Altex (nu la Flanco, pentru ca aia nu au asa ceva in oferta) acelasi produs costa 4.000 de lei. Ce sa cred? Ca o sa dau cu 800 de lei mai mult sa iau de la “falitii” lor?

  2. Lista reala revizuibila se gaseste pe site-ul pluxee, unde e diversificata categoria de produse (nu e clar si daca se deconteaza din ce au extins: produse de infrumusețare, art sportive, vestimentatie etc.) Ordonarea in lista e facuta pe tipuri de articole, apoi județe (alfabetic)!
    Cardul se activează la prima filosire cu POS, suma simbolică, apou apare in aplicație si dupa trebuie setat pt comerțul online.
    Sectiunea suport va da si mai multe detalii.
    pluxee.ro
    P. S. mailul la care se pot sugera unitati mi se pare o capcana, nu se va deconta chiar tot dintr-un magazin precizat in lista. Mai utila era definirea “nevoii didactice( sau asimilată)” si cum redactez referatul pt decontare.
    de ex din librarie pot cump o umbrela/geantă?? Zic.

  3. Cardul are comision de 6.5% la Sodexo – Pluxee, ca doar e o bataie de joc romaneasca (FSN) In plus, orice finantator al Sodexo va putea detine integral lista cadrelor didactice din Romania considerata chestiune de infrastructura critica (siguranta nationala). Dar na.. rupem usa la mall sa pice ceva.

    1. Cardul n-are comision. Firma are comision din bugetul total. Prost nu e cine cere, ci ala care da. Ghiceste prostul.
      Si ce-o sa faca cu lista profilor? Si de cand e ”de siguranta nationala”? Si de ce? Aveti vreun tunel dacic prin zona sa ne ascundem, in cazul asta?
      Daca da, sa ne spuneti, ca venim urgent dupa ce rupem usa la mall si ne luam smartfoane de 1500. Si busole.

  4. imi pare rau ca am acceptat acest card, doar mi se impoziteaza ca si cele de vacanta pe care nu le am folosit
    o alta teapa… ca de obicei … o bataie de joc!

    1. (3) Contravaloarea măsurii de susținere pentru prima de
      carieră didactică acordată potrivit prevederilor prezentei
      ordonanțe de urgență reprezintă venit neimpozabil conform
      prevederilor art. 62 lit. a) din Legea nr. 227/2015 privind Codul
      fiscal, cu modificările și completările ulterioare.

  5. nici un magazin online, tre sa ma deplasez cu trenu la Suceava sa mi cumpar un bloc de desen? !!! cata batjocura e in tara asta !!!

  6. nu ma ajuta cu nimic acest card, probabil nu o sa l folosesc ca si pe cel de vacanta … ca profesor de arte nu pot sa cumpar nici macar un penson … sau un bloc … in orasul meu este trecut doar flanco … o ineptie! nici macar o librarie … sau un anticariat … sa mi cumpar niste carti sau albume … astea s firimiturile de la masa stapanilor!

  7. Fără cărți din străinătate??? Fără eMag? Fără Altex? Fără cumpărături online direct de la edituri? Fără posibilitatea de a lua cărți digitale? Fără librării online? Nu vreau cu adaos comercial mare ca la Cărturești și alte magazne de pe listă, ofertă slabă și scumpă ca la Flanco… Nu-i frumos ce zic, dar chiar că e bătaie de joc. Cine a făcut lista habar nu are de nevoile unui cadru didactic! Îmi pare rău că am luat cardul :-((

  8. Chiar și cu lista asta limitată de magazine, mă întreb dacă putem cumpăra online? Carturesti, de exemplu, nu are cărți de specialitate în stoc, dar există posibilitatea să fie comandate online ori cardul poate fi folosit doar în magazinul fizic specificat?

  9. Am văzut lista cu magazine din județul Hunedoara.Cunosc destul de bine unele orașe, de ex. la Hațeg nu mai există Flanco,este desființat de ceva timp. Cred că cei care au întocmit listele, ar trebui să se documenteze înainte de a publica ceva.

  10. Eroare! Nu sunt 216 unirati in B, ci SEDII. unele nici nu mai exista. diverta e dublata de dol.ro acelasi lucru pt cunoscători.
    FIRMELE AFILIATE SUNT APROX 20, majoritare librarii,/editur/papetării!!
    Livratori de cursuri: 4 Va invit sa analizati jurnalistic ce tip de cursuri prestează.
    Ordonanța se va modifica.

    1. Cardurile au fost incarcate cu 1050 lei NU 1500 lei! Deja au disparut 450 lei de la fiecare profesor! In buzunarul cui? Programul UE ”Prima cariera didactica” se intinde pe perioada 2021 – 2027, noi primim 1050 lei din 1500 in 2023 – de banii din 2021 si 2022 cine si-o fi luat vile, amante tinere, sejururi exotice si a pus ceva in conturi personale?

  11. niște netoți. Mi ați dat bani pe cardul ăla cât să cumpăr laptopul dorit de la Flanco? nuuuu . deci e jenant … de ce nu pot sa îmi cumpăr ce vreau la un preț competitiv (cat cardul sau depășind puțin) ?????…. jenaaaaant

    1. Adica telefon fix?

      Telefonul de orice fel nu prea e echipament IT. Este un mijloc de telecomunicatie asa ca si televizorul si radioul. Daca si masina de spalat sau autoturismul au conectare la internet sau chipuri inseamna ca sunt echipamete IT? evident ca nu.

      Echipament IT educationale inseamna PC laptop imprimanta softuri si piese ptr dansele, cel mult si tableta hai si un laptop low-cost in caz ca scoala aia chiar nu ti-a oferit in clasa ta un laptop sau pc. Iti mai iei si o tastatura in caz ca aia veche nu mai merge ca e colmatata de praf si nu te pricepi s-o repari.

      Desteptii lu’ pesthe prajit initiatori ai programului trebuia sa specifice ce inteleg prin echipamente IT ca sa nu ne trezim ca luam ceva si apoi ne imputa noua ca nu e din categoria acceptata.

      Eu cred ca treaba a fost facuta in ideea de a creea un sprijin ptr cadre in a nu mai cere bani de hartie carioci si altele elevilor. Practic ai un card cu banii aia si pe parcursul unui an calendaristic cheltui din ei pe tot felul de chestii care iti trebuiesc ptr scoala si ptr meserie de exemplu poti sa-ti iei foarfeci pioneze capsator agrafe de birou scotch hartie si cate o carte ceva cate un caiet la ceva busola un prelungitor ptr ceva electric, un cartus la imprimanta si cu alea a intrat si in IT. Te inscrii la un curs cu bani pe care-l vrei. Desi parerea mea e ca profesorii n-ar trebui sa participe la cursuri in calitate de cursanti, ei insasi trebuie sa fie autodidacti, nu educabili ai altora.

      Dar nu ce vor astia direct telefon evident smart si televizor 8k. Cred ca e o boala a romanilor si europenilor in general asta, sa nu inteleaga destinatia a ceva si sa nu vada pe termen lung situatia.

      Proiectul a fost gandit prost sau negandit referitor si la modul de declarare si urmarire a destinatiei cheltuielilor, provocand un stres in plus cadrelor dand astfel impresia ca trebuie luat de toti banii ceva acum sau in timp scurt ca sa duci factura cat mai rapid la secretariat ca altfel te cearta aia si banii expira. Acesta este de fapt realitatea din scoli, totul ce vine azi are termen limita ieri sau anul trecut.

      1. A crea, dom’ profesor. Un singur “e”. In rest, esti pe alaturi. Matale la “smartfon” asculti doar Romania actualitati sau mai si googlezi cate ceva? Vreun Meet ceva in pandemie? Deci e IT. Mai studiaza.
        Agrafe si scotch??? Pe bune???

        1. Mersi ptr corectura si atentie, nu ascult radio pe telefon, am radio de plastic cu piese electrice in interior dar nu inseamna ca el este un aparat din gama IT.

          Eu o sa-mi cumpar scotch si banda izolatoare agrafe lipici si o busola daca gasesc la librarie. Ar fi trebuit de toti cei 1500 sa ne lase sa luam scotch lipici pioneze carti hartie.

          Meet nu cred ca mai e cazul. Merge meet si pe pc sau laptop si zoom merge, asa ca e suficient. Daca aveti pc vechi si de 10 ani inca e compatibil si bun.

          Televizor nu-mi trebuie, am vreo 3 oricum, nici nu ma uit la ele sunt e decor mai mult.
          Telefon nu-mi trebuie am vreo 3-4.

          Eu vreau niste culegeri anume dar nu cred ca sunt in librarii asa ceva. Culegerile de anume fel nu se gasesc in librarii, nici in cele mari dar nici in buticuri de papetarie.

          Oricum se dau si la anul bani iar si pana in 2028 se tot dau, deci nu cred ca trebuie sa ne aruncam acuma la produse electronice. Daca aveti smartfon si va merge e ok, va luati altul mai incolo, la flanco din ce am vazut au numai vechituri, tablete vechi de cativa ani si mari, mai bine un desktop decat asa ceva. Poate mai apar si alte magazine.

          1. 😅😅
            Ok, ia-ti banda izolatoare si pioneze. Si dupa ce termini calatoria in viitor si te intorci in 1950, foloseste-le!

          2. Foarte multe aplicatii care tin de IT toata ziua sunt create in zilele noastre special pentru smartphone. Nu mai pot fi instalate pe laptop sau calculatorul vechi. Smartphone inseamna un mini-calculator,deci este echipament IT de cand s-a nascut.

  12. Nu am cumpărat niciodată de la vreun magazin din această lista. Majoritatea achizițiilor le fac online, unde am opțiuni de a cumpăra online. Nu se regăsește eMag pe această listă, și nici librăriile cu oferte tentante. Sunt o persoana care face economie când vine vorba de cumpărături. Mi-e rușine să-mi bat joc de banii primiți și să-i arunc aiurea. De cursuri și programe IT nici pomeneală. Rușine pentru lista de pile!
    Rușine pentru cadou!

  13. Buna ziua! Eu si colega dorim o licenta pentru mozaweb. De ce avem nevoie de impunere. Eu nu o vad ca pe o prima, mai degraba ca o obligatie. Daca nu nu putemnplati licenta, sincer, eu nu voi cheltui acesti bani. Oricum cumpar din salariul meu tot timpul…

    1. Dacă lista este valabila mi se pare incorect să fim limitați doar la 2-3 firme. Nu avem dreptul sa ne cumpărăm software sau aplicatii?

  14. Incerc eu sa lamuresc cateva lucruri pe care colegii mei le intreaba aici, si in acelasi timp sa intreb edupedu DE UNDE are aceasta lista, deoarece pe pagina Pluxee ea nu exista, nu exista nici cardul primei de vacanta.

    Sunt profesor si in acelasi timp producator de cursuri, training, soft educational.
    Pana in ziua in care am primit cardul, nu am stiut de Pluxee.
    Pe pagina lor nu exista acest card. Incerc sa ii contactez, la telefon raspunde un robot care iti indica o adresa de mail, la care nu raspunde nimeni. Formularul de afiliere online se blocheaza de 2 zile la ultimul pas, “iti pregatim contractul”.

    In aceste conditii, de unde au stiut firmele de pe lista edupedu despre Pluxee, despre procedura si CUM au aplicat? Pentru ca eu incerc de 2 zile sa devin “afiliat” si e imposibil, e un zid impenetrabil.
    Ah, si da: intr-adevar comisionul lor e de 6,5%.

    Cred ca situatia este de competenta autoritatilor anticoruptie. Incerc sa identific proiectul european care asigura aceste fonduri si sa ma adresez lor.

    1. Felicitari Marius!
      O atitudine corespunzătoare.

      Așteptăm detalii despre finalitatea demersurilor de lămurire a acestui mecanism prin care se încearcă un nou tun financiar pe spinarea fraierilor.

      Probabil că se va numi Afacerea guvernamentală ,,profesoriada”

    2. Pluxee nu a apărut din neant, e fostul Sodexo, redenumit (cei cu cardurile pentru vouchere de vacanță).

      Lista o vor face cei din partidul care trebuie, dacă nu știați, probabil veți afla curând că egalitatea nu e pentru căței, n-au ei nevoie de aportul dvs, banii sunt deja numărați și împărțiți cui trebuie și de cine trebuie…

    3. Pluxee și-a tras un comision de vreo 30.000.000 de lei la o socoteală sumară, adică vreo 6.000.000 de euro. Dacă dă doar 1% către presă, înțelegem de ce mass media nu pune întrebările serioase către MF și Pluxee.

    4. Felicitări pentru atitudine, nu trebuie sa fim călcați în picioare de guvernanți și sindicate. Sa luam atitudine față de o nouă mascaradă

  15. Atâta revoltă în comentarii din partea unor oameni care nu înțeleg că atunci când primești asistență socială nu poți face pretenții.

    1. Ooo, s-a trezit țulupică! Bai gustere, asistat social s-o faci pe aia de te-a proiectat! Altfel, latri din bula ta semi-neuronala si ai noroc ca mai gasesti cate un fraier, recte eu, care sa-ti citeasca laturile. Frustrat te-ai nascut si asa o sa ramai, indiferent cate galeti de zoaie o sa mai versi pe aici. Dar deh, de unde nu e, nici al de sus nu poate ”face” pretentii. Hai tirsic! (asta ca sa imi apara comentariul).

      1. Îi transmit cu mare drag, dar m-a proiectat suficient de bine încât să nu fiu nevoit să fac grevă 2 săptămâni în stradă pentru ajutor social.

        Sănătate și toate cele bune!

        1. Bine, contesă, intoarce-te la tastatura si mai livreaza ceva din aia 10%. Si ai grija cand pleci tu de la “work” si mergi pe “strasse” sa nu te intalnesti cu lupimea aia de a stat 2 saptamani pe bulevarde pentru ajutor social, nu de alta, dar sa nu-ți pută, crăișorule!

    2. Iar tu nu intelegi notiuni minime: nu este asistenta sociala, iar revolta celor care scriu aici este legata de foarte posibilele fraude care au loc odata cu aceasta procedura.
      E pacat sa pierzi vremea comentand ceea ce nu intelegi, mai bine ai folosi acest timp cititnd.

      1. A primi bani publici suplimentari pe lângă salarizare, fără a presta un serviciu extra de orice natură ar fi acesta este definiția asistenței sociale, sau noțiunii de welfare; eu știu că ajutoarele de la stat se dau fix ălora care au nevoie pentru că nu le sunt banii suficienți, dar se poate să mă înșel.

          1. Și să fie ajutor social, ipotetic, sunt mai înclinat să susțin un potențial ajutor social către o industrie care are o mână de oameni și produce aproape 10% din PIB-ul României.

          2. @ comentatorul de mai sus: ITștii s-au născut ITști, ei știau să scrie cod direct din naștere, ChatGPT le-a pus creionul (sau mouse-ul) în mână. Și doar ei produc în țară, ceilalți care fac restul de 90% sunt așa, de umplutură (evident, și ei tot autodidacți).

          3. @Indy, nu e vorba de cine produce și cine nu produce, în mod evident sunt sectoare cum sunt agricultura, construcțiile și sectorul energetic ce produc și ele PIB într-o măsură destul de mare. Punctul meu de vedere era legat de raportarea dintre numărul redus de ingineri IT și PIB ul mare produs de aceștia.

            Cât despre lătrăturile de tipul „IT-iștii au fost și ei învățați de profesori la rândul lor”. Am ferma convingere că este așa, mai ales în țara unde o majoritate covârșitoare de profesori nu au nici cele mai elementare competențe digitale.

          4. @Why so silly

            Cunoașterea se construiește din aproape în aproape. Ca să citești și să înțelegi ce citești, ca să dezvolți gândire critică, ca să afli cum funcționează algoritmii și cum să îi scrii chiar tu… Nu e nevoie să înveți doar ceva legat de IT.

            Dar ce-ți povestesc eu, cum ziceam, cred că tu te-ai născut atotcunoscător și ai deprins toate competențele cu care te lauzi prin osmoză de la cele mai înalte creiere din univers, cu care te afli în contact continuu.

            PS de lătrat, latră onor persoanele din familia d-tale.

          5. Cred că din conversația asta doar tu vezi unde mă laud eu. Am expus niște fapte generale, dovedite prin date statistice, nu lucrez în domeniul IT.

        1. Ajutor social din banii ”publici” europeni? (Da, nu îi au încă de la UE, dar stai tu calm, îi vor deconta, nu ar fi prima dată).

          Ia fii atent, îți desenez schema: banii europeni cu titlu de primă (nerambursabilă), pentru nevoile cadrelor didactice (noi oricum n-am cerut așa ceva, a fost o chestie cu care a apărut Boloș ca să pară că el vrea să aducă ceva la masă) sunt cheltuiți unde impune guvernul, pe ce impune guvernul, dar sunt taxați la ”beneficiari” (profesori și personal did. aux. respectiv nedid.) și numiți peste tot ”PRIMĂ” (acordată, vezi bine, de guvern, că așa e guvernul, generos!)

          E ca și cum ai fi măturător și guvernul îți dă primă din care te obligă să cumperi mătură, dar numai de la magazinul de partid cu prețul de 5 ori mai mare ca în piață! Iar apoi îți bate obrazul că nu zici mulțumesc.

          Capisci?

          1. Când voi vedea decontarea din fondurile europene, doamne ajută, până atunci sunt ajutoare sociale din bani publici în plină criză de fonduri la bugetul de stat.

            Nu știu neapărat unde vedeți voi prețuri de 5 ori mai mari ca în media pieței, cumpăr constant de la Flanco și în anumite privințe este mult mai ieftin decât Emag.

            Care e problema reală de fapt, magazinele „dedicate” sau faptul că nu puteți voi să cheltuiți banii cum vă taie capul?

          2. Destul de limpede explicat, zic eu. Omul insa nu vrea sa priceapa ,are el o frustrare si e mai linistit daca o face publica.
            Mai simplu ar fi sa se inscrie in invatamant si sa beneficieze de “asistenta sociala”.

          3. E o replica pe final in “De ce trag clopotele, Mitica?” al lui Pintilie : “Lasati-i sa moara prosti!”
            I se potriveste si parameciului astuia frustrat.

          4. ALOOOO…. @Why so serious… este infiltrat de FLANCO nu v-ati prins din comentariul lui cu replica : “Nu știu neapărat unde vedeți voi prețuri de 5 ori mai mari ca în media pieței, cumpăr constant de la Flanco și în anumite privințe este mult mai ieftin decât Emag”? Mare atentie la rechini, sunt printre noi !!!

    3. Asistenta sociala e doar in capul tau plin de frustrari. E vorba de decontarea unor bani cheltuiti de profesori din propriile salarii, ptr locul de munca, de zeci de ani.

      1. Când eram în liceu toate materialele de la clasă erau cumpărate de elevi din fondul clasei/fondul școlii, tocmai pentru ca profesorii să nu-și irosească 6 lei la clasă pentru fotocopiere sau cretă.

        Altă întrebare.

        1. Noi n-am avut fondul clasei niciodată, nu-mi amintesc ca ai mei părinți să fi dat 1 (unu) leu pentru ceva la clasă, de la a I-a la a XII-a. Dar am avut ce ne-a trebuit, și nu ne-am întrebat profesorii de unde le au.

          De când sunt profesor, am cheltuit echivalentul unui salariu o dată pe an pentru materiale didactice necesare la clasă, pentru activități didactice ȘI nedidactice (pentru Școala Altfel sau Școala Verde, de anul trecut). Încep să-i înțeleg din ce în ce mai bine pe cei care declară că au burnout. Te poți sacrifica până când viața ta efectiv e chiar pe ultimul loc, și atunci pentru ce trăiești?! Idealurile sunt minunate, dar nu plătesc chirii și nu țin de foame.

          1. Poate tu nu ai avut, dar în cazul multora așa a fost. Au fost suficiente scandaluri pe tema ilegalității fondurilor clasei/școlii raportate de CJE de-alungul anilor. Iar aici vorbim de cazuri fericite, cretă și fotocopiere. Aruncă un ochi spre așa zisele colegii de elită și vezi cam cât cotizează părinții la sărmanele școli și bieții profesori care își cheltuie banii pe materiale, vezi doamne.

          2. @Cel care se crede Joker:

            Nu văd care e problema – dintr-o anecdotă (ce a fost la tine în clasă) ai generalizat la întreg sistemul, la fel am făcut și eu. Păi nu așa funcționează? Ce mi se întâmplă MIE s-a întâmplat TUTUROR, MEREU?

            Câte scandaluri, la peste 11000 de școli și grădinițe, la câte clase? Câte acțiuni efective pentru a rezolva situațiile în timp ce aveau loc, în loc de comentarii (majoritatea din auzite) pe internet, la zece, douăzeci de ani după ce ai terminat școala?

            Așa vă place să vă jeliți, sport național la români…

          3. Anecdotă?

            Părinții tăi nu pare că au cotizat (anecdotic) la adservio într-un liceu mai de doamne ajută și se cam vede lucrul ăsta.

          4. @fake Joker:

            Adservio era gratis în vremea pandemiei, dacă tu sau alții ați cotizat pentru așa ceva, am și eu de vânzare niște teren agricol pe Lună, e ieftin, mare ocazie!

          5. Sunt niște ani lumină între pandemie și când dădeau ai mei bani pe adservio, pe cretă, pe renovarea claselor și lista poate continua.

            Hai, spor în continuare, poate la următoarea grevă nu o mai încasați de la propriile sindicate.

  16. De unde ați scos listele alea, cu magazine tip Flanco si altele, care apar de două trei sau chiar și mai multe ori pe listă? De ce nu includeți magazine cu oferte mai bune: Altex, Emag? Flanco – cel mai slab de pe piață – omniprezent! Plus că, de exemplu, pe lista judetului Sibiu Flanco apare dublat sau triplat pe aceeasi adresă…Să pară mai multe ? Penibil.

  17. O mare prostie acest card!
    Daca esti limitat sa cumperi dintr-un loc, o alta mare prostie sa aduci documente justificative.
    Sindicatele nu sunt in stare sa negocieze nimic, dar au putut suspenda greva fara acordul nostru.

  18. FLANCO sponsorul companiei electorale!!
    De ce nu se lasă libertatea de a alege distribuitorul de produse electronice și IT?
    De ce numai FLANCO se trece în mod repetat ???
    Aceasta este bătaie de joc a liderilor de sindicat!
    Nu vrem vouchere, ci salarii decente și alocarea pentru învățământ nu 15% din PIB , ci măcar cei 6% amărâți.

  19. Ați sperat voi cumva că va fi o chestie serioasă? Este încă o afacere făcută pentru clientela politică. Dacă era ceva serios și cinstit, banii trebuiau virați în conturile de salariu și să nu existe listă cu magazine agreate. Agreate de cine?
    În afară de asta, dacă se folosește cardul pentru plată (la fel ca în cazul cardului de vacanță), de ce mai trebuie acte/documente doveditoare/justificative?

  20. Suntem 26 de colegi de cancelarie care vrem carti in format digital de la Humanitas, licente Microsoft Office 365 de pe site-ul oficial Microsoft Romania (pentru mai multe dispozitive), licente antivirus, videoproiectoare. memorii RAM și SSD-uri pentru o mai buna functionare a calculatoarelor personale pe care le forjăm tot pentru școală, imprimante multifuncționale cu CIS și rezerve de cerneală sau abonamente pe anumite platforme educaționale.
    Cu ce ne-am ales? Cu nimic. E o bataie de joc. Banii sunt redirecționați către aranjamentele politizate ale unor speculanți. Sper să facă cineva un pustiu de bine și să-i anunțe pe responsabilii din CE de prezența acestei tornade infracționale cu bani europeni care s-a abătut peste profesorii din România.

  21. Sa inteleg ca virarea banilor pe cardul de salariu nu era posibila, desi decontarea se face cu documente justificative.
    A fost nevoie de un alt card. Gratis, nu?
    Nu.
    Unitatea vanzatoare-magazinul etc plateste cartre Sodexo – Pluxee un comision de … 6,5 %!
    De fapt, sunt bani deturnati din fondurile alocate programului, sa vedem daca sunt deturnati legal.
    Chiar voi urmari daca apare acest mesaj, am facut print-screen cu trimiterea lui.

    1. Dacă virau banii direct pe cardul de salariu, nu mai puteau ei să îi sifoneze. Unitatea emitentă, se pare una singură, a rămas ascunsă până în clipa în care am primit cardul. Afiliații abia azi. Banii… cine știe când. Mânăreala este evidentă. Sindicatele ar trebui să reclame la UE această problemă. Eram convins că Sodexo își ia un comision, dar 6,5% este enorm!

      Întrebări pe care nici măcar presa nu le-a pus guvernanților: 1. de ce card special? 2. de ce nu se pot cheltui la orice magazin, orice platformă? 3. care este comisionul emitenților?

      O bătaie de joc în cel mai mafiot stil cu putință!

  22. Cursuri de culturism karate si wresling e bine, la situatia din scoli toti profesorii ar trebui sa fie deja cu diploma si capabilitati de jandarm. E mai util de 1000 de ori decat eternele cursuri din invatamant pe care le stim prea bine cat de inutile si inaplicabile la clasa sunt.

    Daca ne gandim ca cu banii astia vom lua niste produse la suprapret se intelege cum merge si achizita de echpamente it in invatmant prin programele derulate de la nivel central cu scopul imbogatirii clientilor de partid.

    Eu zic ca totusi banii astia au un scop si sa zicem mersi ca nu ne-au obligat sa-i cheltuim doar pe cursuri d-alea de la CCD care stim cat de inutile sunt. N-ar trebui sa ne bagam direct la telefoane si telelvizoare ci sa luam si niste topuri de hartie si sa nu ne mai plangem ca dam bani 10-20 lei pe hartie ptr fisele de lucru la clasa sau ptr lucrari cum fac unii colegi care vor ca scoala si statul sa le aisgure totul pana si mina de pix iar ei sa nu vina cu nimic iar cand li se dau niste bani cu aceasta destinatie se arunca precum copiii direct la smartfonuri

    1. Asta facem de zeci de ani.
      Credeam că ,,primele de carieră” sunt pt profesori nu pt elevi.
      Elevii primesc tichete pt rechizite. Școala primește finanțare pt coli, markere, creioane.

      Suntem din nou batjocura publică a Ministerelor Educației și MIPE.
      Cei care au stat in stradă la grevă știau foarte bine de ce refuzau aceste vouchere sociale.

      Eu personal o consider o umilință fără margini.
      Premeditată.

      Poate doar cei înregimentați politic sau simpatizanții partidelor de guvernare văd cu ochelari de cal. Exact cei care NU au făcut grevă.

    2. Băi ăsta care nu pricepi pe ce lume te afli.

      Banii ăștia NU NE SUNT DAȚI nouă ca să facem ce vrem cu ei, sunt bani sifonați de la UE chipurile pentru nevoile noastre. În stil românesc, magazinele participante și cei care tipăresc cardurile vor da niște parandărături la partid, că așa trebuie.

      Dar cei care ”primesc” PRIMA de carieră didactică (ți se face silă de așa nume pompoase și goale de conținut) plătesc impozit pe sumele alea și sunt obligați să cumpere de trei lei banane numai de la magazinele agreate. TOT ceea ce cumpără trebuie să fie PENTRU ȘCOALĂ.

      Ia spune nene, unde, în ce industrie, mai vine angajatul cu banii ”LUI” ca să cumpere ceea ce este NECESAR/OBLIGATORIU la serviciu?!! Vine MS să dea bani drept PRIMĂ medicilor ca să cumpere cu ei medicamente, fașe sau echipamente medicale? Vine MAI să dea PRIMĂ polițiștilor ca să-și cumpere pistol sau gloanțe de banii ăia? Sau ca să repare girofarul??

      Nu-ți dai seama cât de penibilă e toată situația?? Nu era mult mai simplu ca ministerul să aloce sumele ȘCOLII, iar profesorii să poată cere ce să se achiziționeze din banii respectivi, pentru ȘCOALĂ, fără să mai fie impozitați pentru asta, și fără ca vreun partid sau altul să obțină niște capital electoral? ”V-am dat PRIME să vă luați CE VREȚI*, ce nu vă convine?”

      *Dar să nu luați telefoane, la serviciu folosiți-le pe ale voastre, și nu cumpărați de unde e mai ieftin ci de unde spunem noi, la preț triplu. Ați zis că nu vă ia școala imprimante, na, luați-vă imprimante! Ale voastre (dar pentru școală)!!! Date de partid. Să nu ne uitați în ziua votului.

      SILĂ totală față de acești nemernici.

      1. La scoli sunt dați bani pentru ce trebuie în școală dar se fură tot și nu se da nimic profesorilor.De ce sunt directorii puși politic?

  23. Lista pare sa fie provizorie. Bine ca sunt cursuri de culturism si de wedding planner. As fi vrut un curs de instalator sau electrician autorizat.

  24. Nu sunt magazine pt echipament IT. Sa revizuiască URGENT lista și sa termine cu librăriile lor din care nu poți lua cărți de specialitate iar Flanco e o gluma de foarte prost gust

  25. Mai lasati si voi telefonirile si leptoapele, parca ati fi copii.
    Aveti oricum telefon si laptop sau desktop.
    Cumparati si voi pachete cu hartie mine de pix, ascutitori gume carti genti compasuri busole socotitori.

    Matematica si stiintele se invata tot pe hartie cu creionul, stim bine asta, digitizarea este doar o sarcina de balast in plus ca sa ne laudam ca si cu scolile smart verzi si alte paradoxuri.

    Ai vrut sa-ti iei tocmai telefon. Serios? nu cumva vrei bani si de farduri si unghii false??

    1. Taci bre că nu știi ce vorbești. De ce să folosesc telefonul meu personal? În alte ministere, fiecare funcționar primește tot, de la mașină (cu șofer) la iPhone ultima generație – de la serviciu, pentru serviciu! Doar în ME, hai profesore cu telefonul tău, și dacă se învechește, cumpără altul din banii tăi – e nevoie la școală!!

  26. La Flanco nici nu merge situl, plus ca ala e magazin de electrocasnice adica frigidere aragazuri hote aspiratoare tigai termosuri si nu avem voie sa luam asa ceva.
    Nici nu au tablete si laptopuri sau desktopuri actuale.
    Au doar ceva imprimante de prin 2012 cu cartuse cu cerneala din-aia care se usca, niste desktopuri cu celeron D din 2007 si 1GB RAM de abia merge windows 7 in fine e bun ptr office dar web nu prea , niste tablete vechi din 2015 la care expira deja androidul ala 7 lolipop si aplicatiile nu mai merg, niste telefoane fixe plus ceva mobile tot asa vechi.

    Ce bascalie. Cred ca trebuia sa ne ofere si varianta refuzului.
    Restul comerciantilor cred ca nu au vrut sa se complice cu bascalia asta din cauza birocratiei excesive.

    Cred ca vor sa ne puna sa cumparam niste vechituri si la anul sa luam apoi niste vechituri mai noi si apoi altte vechituri si mai noi si tot asa.

    Flanco e cel mai teribil magazin, nu stiu cum de nu a dat faliment, e din ce stiu al unor politruci cu relatii pe la serviciile secrete si tin asa magazinele alea de fantezie ca sa mai prinda cate un contract d-asta. Flamingo a falimentat de multi ani si l-au contopit in Flanco, s-au mai tarat cu masinile de spalat si aspiratoarele ca cu IT-ul sunt ceva cu multi ani chiar decenii in urma.

    Din librarii nici nu ai ce sa iei decat penare gume papusi carioci teancuri de hartii pungi cu reclame si carti de colorare.
    Cartile bune stiintifice culegeri tratate sunt la edituri nu la lbrarii. In librarii erau inainte de 2000.

  27. Vreau carti in format digital, și produse din Altex, de pe CEL.ro sau de pe eMag. Flanco e mediocru. Oferta e subțire si are preturi mari. As vrea sa pot achizitiona si online. Mie imi pare ca profesorii sunt redirectionati cu forta catre anumite magazine. In conditiile astea nu voi achizitiona nimic. Astia sunt bani europeni sifonați, prin intermediul profesorilor, de către politicienii din România. Nu voi cumpăra nimic. Banii trebuie să se întoarcă neatinși de unde au venit.

    1. Și eu la fel.Vroiam sa cumpăr cărți de la edituri ,de pe site-uri nu de unde vor ei ci de unde am eu nevoie.In atari condiții ma lipsesc și eu.Nu țin neapărat sa cheltuiesc bani munciți. Pentru ca pomana altuia este munca data de la altcineva asa cum ajutoarele sociale sunt luate din munca si taxele de la noi și asistații ii fac pe băutură, țigări.

    2. Cand a aparut lista cu afiliati la cardul social erau doar cateva magazinase…apoi s-au tot inmultit…nu disperati…

  28. Singurul magazin cu echipamente IT care apare in Cluj-Napoca e Flanco,iar Flanco nu mai exista in Cluj de mult…..bataie de joc!

  29. nu se accepta cumpărarea de tel mobile ..Bine că se accepta sa și pună profii catalogul electronic pe telefonul personal. Parca vad cum vor găsi unii sa fenteze sistemul cu cardurile astea…:)) romanul e vulpoi,nu l face pe el un card numit ironic “de prima”…

      1. citește articolul edupedu: in urma discuției cu sindicatele,Nu telefoane, nu tv….
        deși în lista scrie echipamente IT …și tel poate fi conectat la imprimanta,etc…

        1. O sa si avem ce smartonuri sa luam de la Flanco care e magazin de frigidere.

          Ca si cu cartile de care avem nevoie sa le cautam apoi pe la magazine de birotica, sa zica aia: noi vindem sctch agrafe si carti de colorat mingi de tenis, nu ce ne ceri tu culegerea cutare de exercitii de matematica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministrul Educației anunță că a solicitat alocarea de fonduri pentru finanțarea suplimentară a unui număr de peste 6.000 de posturi de rezidenți în învățământul superior, înregistrați anul acesta

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că a solicitat Ministerului Finanţelor alocarea de fonduri, la rectificarea bugetară, pentru asigurarea finanţării unui număr de peste 6.000 de rezidenţi în învăţământul superior…
Vezi articolul

Profesoara Lidia Ristea își invită colegii la Săptămâna programării în UE: Elevii își vor dezvolta abilitățile de vorbire în limba engleză, gândirea critică, algoritmică și vor învăța câteva limbaje de programare (P)

Ediția din acest an a Săptămânii UE a programării are loc în perioada 7-22 octombrie. Aruncăm o privire asupra impactului inițiativei în România, prin ochii profesorului îndrumător al Săptămânii UE a…
Vezi articolul