Un lanț de magazine anunță că din prima didactică profesorii își pot cumpăra și frigidere, dacă pun diferența de preț / Categoriile de produse eligibile pentru cei 1.500 de lei / Cardurile sunt valabile doar în magazinele fizice

48.348 de vizualizări
Foto: captura magazin online
Marile lanțuri de magazine, deocamdată cele de electronice și electrocasnice, au început să facă campanii de marketing pentru primele de carieră didactică. Unul dintre acestea, de exemplu, oferă mai multe exemple de produse pe care pot cadrele didactice să le cumpere, iar printre acestea se numără și frigidere. Retailerul anunță că aceste carduri pot fi folosite doar în magazinele fizice.

În condițiile în care autoritățile încă se întâlnesc în ședințe ca să pună la punct ghidul de cumpărături și ce anume pot cadrele didactice, cadrele didactice auxiliare și pesonalul administrativ să cumpere cu primele de carieră didactică și cele de carieră profesională, magazinele au început să publice oferte destinate posesorilor de vouchere de acest fel.

Categoriile de produse din care cadrele didactice pot alege să cheltuiască întreaga sumă de pe card sunt, conform unuia dintre lanțurile de magazine: tablete, laptop, desktop PC și Monitoare, Imprimante și consumabile pentru imprimante. Ochelari VR/AR, Sisteme audio și boxe portabile, Videoproiectoare, Căști, Tastaturi, Mouse, Cooler pentru laptop, Echipamente de stocare date, Rețelistică și cabluri, Aparatură foto/video.

„Dacă produsul depășește valoarea maximă disponibilă pe Cardul de Primă Didactică, diferența va fi achitată cu fonduri proprii“, scrie în pliant.

Foto: captură pliant magazin

Magazinul menționează că „pot fi utilizați până la 450 de lei pentru achiziționarea oricăror alte produse comercializate“ și oferă un exemplu: „În cazul achiziției unui frigider, produs care nu face parte din lista categoriilor eligibile, poate fi folosită o valoare maximă de 450 de lei de pe cardul de primă didactică. Dacă produsul depășește valoarea de 450 de lie, diferența va fi achitată cu fonduri proprii“.

Articol în curs de actualizare


61 comments
  1. Prima este ok. Ca orice început la români totul este învăluit într-un mister și o ceață groasă dar ceva dorință de remediere pare a fi. Așa sunt eu mai optimistă!
    Eu aș fi vrut să-mi cumpăr un ceas. Nu de fițe sau nuș’ ce lux. Un ceas să pot gestiona ora de curs mai bine și mai precis. Cel vechi și-a dat obștescul sfârșit iar prin clase ceasurile au sau nu au baterii. La laptop am rate în derulare, tableta mi-am cumpărat-o singură (cu tot cu creion optic )în pandemie( deh ..să fac lecțiile mai accesibile). Ceasul mi-ar trebui..dar o fi ok de cumpărat sau voi fi considerată delicventă?

  2. Oare s-a gândit cineva să copieze toate aceste mesaje și să le publice într-un volum prin care să reflecte dureros de obiectiv situația paradoxală a învățământului românesc? UE a sperat să dea celor din învățământ ocazia să se perfecționeze, să-și achiziționeze carte, cursuri, material didactic necesar la oră: dumnealor (foarte mulți) țipă după telefoane. Fără telefoane nu mai pot preda adunarea și scăderea, nu mai pot coordona săritura la capră. Fără mobil, nu mai pot ține legătura cu elevii, fără smartphone, sistemul se va nărui sau va intra în colaps precum stelele de pe cer la finalul apoteotic al vieții. Câteva voci ale decenței notează cu bucurie că vor putea să-și cumpere multe din cărțile visate. Dar sunt așa de puțini cei care sunt cu adevărat interesați să-și îmbunătățească prestația la clasă. E foarte bun un telefon mobil, dar totuși, mesajul european a fost clar: acești bani sunt mai ales pentru carte. Ai carte, ai parte, ai mobil, ești cam debil.

  3. Pluxee este Sodexo. Sodexo cu acest nume nu mai exista, a fost preluat de Pluxee. Aplicatia este aceeasi in care apare si cardul de turism. Deci are aplicatie, doar ca nu a aparut inca in ea.

  4. De necazul satului…

    Ce-ar fi să cumpărăm de toți banii ăștia căști miniaturale pentru cei care susțin bacalaureatul? Să vezi cum ar trece toți examenul, și ar ajunge toate liceele de top, mult peste colegiile naționale (unde oricum există cazuri, dar niciodată mediatizate precum nereușitele liceelor unde se intră și se ia bursă de merit cu medii de admitere de 2 sau 3 :D)

    Am putea propune ca opțional un curs de Morse, ca să poată comunica elevii în plin examen cât mai clar la ce subiect au probleme și cum vor să fie ajutați doar clicăind din pixuri!

    La probleme moderne, soluții cât mai inovatoare! 😀 /s

  5. Materiale sportive se pot achiziționa,Decathlon de exemplu.. nu este specificat nicăieri …sau trebuie să propunem?!
    Colegii de educație fizică ,voi ce propuneți?

  6. DACA NU MA LASATI SA IMI CUMPAR TELEFON, VA ROG VOI DIRECTORII SA NU IMI MAI TRIMITETI MESAJE PE WHATSAPP, IN INTERES DE SERVICIU. Si sa aveti pretentia sa va si raspund si la ora 21 seara.
    Ce sa mai zic de mesajele in timpul orelor? Ori imi fac orele ori citesc mesajele voastre de sefi paranoici. A, pardon, le citim in pauze. MAI AVEM DREPTUL LA PAUZE? SA NE REVENIM DUPA FIECARE ORA, IN LINISTE? NUUUU, noi trebuie sa stam si in pauze sa va citim desfasuratorul de mesaje si cu termene de parca arde scoala.
    Cel mai mare abuz care se face este PRIN WHATSAPP. Nu ne-a cerut nimeni acordul daca suntem de acord sa fim inoportunati prin whatsapp. E-mail de serviciu. PUNCT.
    Dreptul la viata privata? Nu mai exista de cand directorii au impresia ca au dreptul sa scrie oricand.
    Ajungi acasa la familia si copiii tai si directoarea vrea nu stiu ce la ora 20. Lasa-ne, cucoana, in pace sa traim. Nu toti suntem workholici ca tine si cu copiiii mari, plecati la casele lor. Avem si noi de crescut copiii nostri mici. Eu, barbat, l-as bate pe barbatul unei asemenea femei. Ai intrat in casa, femeie, iti vezi de familia ta, nu sa butonezi sa înnebunești oamenii altor familii, in timpul lor liber. Ah, da, o fi divorțată, naiba mai stie, ca se arata mare doamna. Asta este oful meu acum cu marea prima didactica. Am inrosit telefonul asta zilnic, tot butonand pe whatsapp in interes de serviciu, cu grupul scolii, cu grupurile fiecarei clase, cu grupul de cetc metodic, cu grupul parintilor. Si basca acum si cu catalogul electronic unde trebuie sa trec notele si absentele. TOT DE PE TELEFONUL MEU.

    1. Eu am directori (doi), bărbați. Au același obicei – la fel ține și ISJ legătura cu directorii, prin grupuri whatsapp, iar ei redistribuie către noi toate situațiile necesare alaltăieri despre care ISJ comunică azi, pentru că azi i-a transmis ME că sunt necesare (probabil tot pe whatsapp). Situații extrem de importante, precum – acum câteva zile – câți băieți și câte fete sunt în fiecare clasă. Pentru ce era necesară această informație la ora 23, nu știu, dar atunci a apărut. De parcă SIIIR e controlat de mine, nu de minister, ISJ sau cine-o mai fi, iar datele nu sunt oricum disponibile acolo, permanent.

      DAAAAR. Poți seta whatsapp să nu arate că ești online și poți bloca temporar sau permanent numere (nu și în grupuri). Folosiți cu încredere setările aplicației 😀

    2. Touche!
      Eu mă declar un soț orfan! A mea sotie s-a căsătorit împotriva voinței ei cu școala. Au expirat creditele!

    3. Perfect de acord. În plus sunt profesori care predau în mai multe școli. Fiecare școală cu director care nu respectă niciun program de lucru. Ce pauze? În pauze facem pe gardieni: avem grijă să nu fumeze elevii etc.

    1. Ce as putea cumpăra în calitate de prof.de muzică? Dacă respecți întocmai măsurile coercitive pe care trebuie să le respectăm, vom cumpăra pixuri,creioane și top uri de A4 să ne ajungă pe viață…partituri am….caiete de muzică…au copiii….deci?

  7. Eu cred ca este o dezinformare undeva referitor la faptul ca trebuie sa cumperi doar din magazine fizice. In plicul cardului scrie ca se poate folosi si pentru achizitii online si asa este si logic. A incercat cineva din cei care au primit banii sa cumpere online si nu a mers sau de unde a aparut aceasta informatie?

    1. Cum se valideaza plata online cu cardul Pluxee, acesta nefiind inrolat intr-o aplicatie (de tipul sodexo, george, you sau similare?

  8. Când ne conectam la cursuri de formare online, cu mare ușurință folosim telefonul… De asemenea, a fost foarte mult utilizat în perioada pandemiei, pentru a lua legătura cu copiii care nu aveau laptop, calculator și nu puteau participa la ore, cum făceau ceilalți colegi ai lor. Se făceau grupuri cu acești copii și se conectau la ora, telefonic, prin whatsapp. La sfârșitul pandemiei telefonul mi s-a defectat, din cauza utilizării microfonului în aceste conectări. Nu ințeleg de ce suntem privați de un bun necesar în munca pe care o derulam. Am televizor în clasa, pe care îl conectez la laptop și le pun elevilor materiale pentru a fi vizionate. Toate acestea sunt necesare în clasele noastre și în pregătirea noastră didactică. Imi pare nespus de rău că, din start, se prezintă multă neîncredere în legătură cu modul în care vom folosi materialele pe care le-am putea achiziționa… E trist!

    1. aveti mare dreptate.. …
      sa nu uitam ca in prezent 99% din comunicarea profesionala ( conducerea scolii, consiliul profesoral, inspectorat, CCD, parinti, elevi etc se face prin intermediul smartphone-ului

  9. Acest card favorizează pe cei care sunt autorii unor cursuri de perfecționare. Probabil că ei au făcut lobby. După părerea mea, majoritatea acestor cursuri nu folosesc la nimic, doar la punctaj. În loc de banii folosiți în acest scop ar trebui dotate laboratoarele de fizică, chimie, biologie etc . Majoritatea școlilor au desființat aceste laboratoare. S-a desființat platforma AEL, nu s-a pus nimic în loc. Multe laboratoare virtuale au dispărut fără să apară noutăți. Cei care concep astfel de lucruri trebuie plătiți. Nu s-a mai dezvoltat nici un soft educațional axat pe discipline de studiu. Am încercat să mă abonez la Eduboom, folosind cardul, dă eroare. Mi s-a spus că încearcă să remedieze situația. Am încercat să achiziționez o tabletă cu pen , ce poate fi utilă la clasă. În magazinele fizice nu există. Dacă nu se schimbă abordarea, nu voi folosi acest card.

    1. Pai aceste carduri nu se pot folosi online…doar fizic în magazinele cu preturile cele mai.mari ca sa nu poți sa îți iei un lucru bun ..mai de calitate…

  10. Pe lângă faptul ca nu putem lua ceea ce chiar ne trebuie la clasa..ne obliga și sa luam doar de la anumite firme…Flanco cel mai scump lanț de magazine..unde de exemplu..o imprimanta , mai bună, cu mai multe dotari , costa dublu fata de aceeași imprimanta la Altex de exemplu…chiar bataie de joc la adresa noastră…dumnealor, la minister, au telefoane de serviciu, nu își permit sa le “uzeze ” pe cele personale ca.noi toți!
    Rușine!!!!

  11. În pandemie fiecare cadru didactic a lucrat folosind telefonul/ laptopul propriu. Unii s-au văzut nevoiți să le achiziționeze făcând împrumuturi…. Copiii cadrele didactice, la rândul lor, au avut nevoie de telefoane sau laptopuri cât de cât bune pentru a învăța de acasă. Fiecare membru al familiei trebuia să acceseze platforma Classroom în același interval orar.
    Sindicatele au uitat de aspectul acesta?
    Ar trebui ca toți să returnărm cardul primit sindicatului și cei de la sindicat să încerce să ne reprezinte ținând cont de nevoile noastre reale. Suma plătită sindicatului lunar de către fiecare membru de sindicat este una frumușică.
    Din suma cotizată anual un cadru didactic ar putea să își cumpere o imprimantă, un laptop…fără a mai fi nevoie să aștepte pomana sindicatului.
    Rușine sindicatului pentru cum ne-a reprezentat în grevă și pentru situația actuală…

    1. Cine te opreste sa iesi din sindicat? E o alegere individuala. Eu am iesit din 2022 si iata ca am economisit o suma frumușică. Nu m am lasat dusa de nas cu toate pomenile lor.

  12. predau matematica…..am nevoie de un telefon pe care sa pot adapta cumva o tableta grafica………nu mi am permis pana acum.Chiar vroiam la suma data de ei sa mai pun si eu si sa am in sfarsit un telefon bun!!!
    Tampiti!

  13. Cum ar fi sa nu mai folosim telefoanele personale in interesul scolii?
    Cum ar fi sa nu mai raspundem pe niciun grup de WhatsApp, să nu mai comunicam cu părinții și conducerea școlii decât prin email de pe presupusele laptopuri achiziționate cu prima didactica?

    Mi se pare absurd să îți poți achiziționa routere și cabluri (pe care oricum le primești de la furnizorul de internet), dar un smartphone pe care îl folosești zilnic in folosul scolii nu.
    Chiar as fi curios cum as putea folosi routerul, cablul sau căștile în activitatea didactică mai mult decât aș putea folosi un smartphone. Aștept să ma lămurească domnii miniștri.

    1. Am văzut ce produse oferă magazinele la capitolul tablete și pc-uri!La 1500 lei sunt produse jalnice, laptopul de valoarea aceasta are o configurație de toată rușinea, nu faci nimic el, doar să-l porți după tine și sa te rogi de el să-ți deschidă un document, Nu cumpărați lucruri ieftine, cheltuiți banii degeaba!

    2. bravo , tinere ! ( pont: mi am luat un Nokia cu taste de 100 de ron pe motiv ca sant chior și surd și nu prea aud și nu vad ce scrie pe chichițimea aia de telefon. Cine are treaba cu mine ma gaseste la clasa conform orarului sau la cancelarie . părinţii sa mai caute la scoala , sunt la program , nu întârzii , nu absentez nemotivat. ) am 25 de ani de catedra da eu dezmaț ca asta nu am vazut. sa mergi pe strada cu capul in jos sa raspunzi fuguța la mesaje , la parintii , la colegi , la copiii , la director , la doamna de serviciu , la portar, la contabila, la electrician , la pedagog , la care mai e… pt colegii tineri , fraților ușurați va munca , armata e lunga și va asteapta vremuri tulburi ..

    1. Exact! Bine punctat! Până la urmă, atât timp cât aduci justificare pentru 1500, de ce nu poți folosi banii cum dorești?
      De exemplu, fiind blackfriday îmi iau o cafetieră bună și apoi din banii mei cumpăr cărți sau ce mai am nevoie pe parcursul întregului an școlar și aduc justificare. Nu-i același lucru?

  14. Trebuia să nu încheiem greva!Sau să nu acceptăm voucherele.Lasă-mă să îmi cumpăr ce vreau.Am făcut destule cursuri plătite,am folosit telefonul mobil in pandemie,când a cedat ,a cedat de tot.Nimic nu am salvat!Și a fost un telefon scump în 2018.Pe curentul și netul meu și stresul meu.Au scris dispozitiv IT,asta e.Asta au publicat în ordonanță!Eu vreau telefon,și merg la sindicat să îi de-a în judecată.Eu îl folosesc uneori cu copii și la ore.

    1. Liderii de sindicat au oprit greva fara un acord din partea membrilor.
      Nu era negociat o marire de la 1 ianuarie si aplicarea legii salarizarii in 2 etape?

      1. Asa este, sa ne lase sa cumparam telefoane, noi profesorii cautam materiale pt copii cu telefonul, gasim fise de lucru pentru la clasa , proiecte, evaluari etc .Telefonul il folosim mai mult in scop profesional decat personal

    2. In ce hal scrieti! Sigur sunteti profesoara? Ati dat peste cap toata gramatica. Iar “sa DEA in judecata” asa se scrie, nu cu cratima. De restul nu mai zic!

    1. Ce e circ, dacă oameni cu multă carte nu înțeleg că nu poți lua Iphone sau știu eu ce din ceea ce ține strict de material didactic?

      1. Daca sunt profesor de limbi straine, si sunt, folosesc telefonul pt manualul digital, si pun exercitiul audio! Pe telefonul meu, la care conectez o boxa mica, tot a mea. Inseamna ca nu am prea multa carte??? 🤣😉🤣Asa o fi!

  15. Adică un smartphone pe care îl folosesc obligatoriu în interesul școlii pentru catalogul digital, comunicare pe whatsapp, etc. nu ne putem cumpăra dar ochelari pentru realitatea virtuală pot!! Ce este aceasta, prostie, rea voință,…?

  16. frigidere educaționale:)) ce circ și cât de penibil va fi:)) încet,încet se vor putea cumpăra și cuptoare …că deh,telefoane nu e voie! …frigideru e baza, tine mintea proaspătă:))

    1. Sotul si sotia, nu pot sa insumeze cele doua carduri pentru ca sunt casatoriti. Daca traiau in concubinaj, asa cum se incurajeaza din afara, aveau mai multe avantaje.

  17. Nu mi se pare deloc in regula sa nu poata fi achizitionate telefoane mobile, atat timp cât sunt la dispozitia parintelui la telefon si pe WhatsApp, atat timp cat imi folosesc telefonul sa fac poze copiilor si sa le trimit parintilor s.a.m.d.

  18. Dacă există un sistem automat de verificare la nivel național, de ce mai trebuie profesorii să justifice banii la școală?

  19. Flanco not online. Neaparat trebuie sa pleci cu frigiderul in spate de la ei, ca Pacala cu usa. N-ai Flanco in oras? Asta e, stai la ocazie, calare pe frigider!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Supravegherea audio-video în toate școlile – Consiliul Național al Elevilor susține inițiativa Ministerului, dar cere reglementări privind amplasarea camerelor, tipul lor, durata stocării și proceduri de acces

Consiliul Național al Elevilor a anunțat, vineri, că susține măsuri „care să conducă la creșterea gradului de siguranță în școli”. Organizația reprezentativă a elevilor apreciază că sistemele de supraveghere care…
Vezi articolul

Cîmpeanu, despre cum se va desfășura școala din 8 noiembrie, fizic sau online: În mod clar mergem către o decizie descentralizată / Incidența din localități și rata de vaccinare a profesorilor, posibile criterii / Anunțul oficial, vineri, 5 noiembrie – VIDEO

Decizia modului în care se va relua școala de pe 8 noiembrie încolo ar putea fi luată descentralizat de către fiecare unitate de învățământ în parte, în funcție de incidența…
Vezi articolul