Primele rezultate ale „România Educată” vor putea fi văzute în 2030, spune ministrul Educației

1.917 vizualizări
Foto: gov.ro
Primele rezultate cu adevărat de esență ale „România Educată” vor putea fi văzute în anul 2030, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la Antena 3. Acesta a spus că până atunci, în cei 9 ani care au rămas, „facem să fie mai bine pentru ei decât este acum și decât ar fi dacă nu am începe să facem aceste schimbări”.

Sorin Cîmpeanu: „Primele rezultate cu adevărat de esență vor putea fi văzute în anul 2030. Până atunci e nevoie să vedem an de an și semestrial rezultate. În acești 9 ani facem să fie mai bine pentru ei decât este acum și decât am fi dacă nu am începe să facem aceste schimbări. Facem să fie mai bine, nu facem să nu fie mai rău, facem să fie mai bine, dar rezultate cu adevărat concrete și în masă se pot vedea cel mai devreme în 2030. 

Moderator: Când se schimbă guvernul, partidul de guvernare, ministrul Educației reforma se ia de la zero. Asta au făcut toți miniștrii până acum am funcție în România. Nu vă e teamă că se va întâmpla fix asta?

Sorin Cîmpeanu: Evident că îmi este teamă. Și tocmai fiindu-mi teamă o să mă concentrez cu toată forța și cu toată energia, tocmai de aceea nu avansez soluții punctuale, modalități de aplicare a conceptelor din România Educată până când nu ne consultăm cu toate părțile astfel încât să ajungem la un numitor comun și toate acestea să fie coerente”.

Raportul “România Educată” a fost publicat de Administrația Prezidențială. Dispar tezele unice și evaluările anuale din clasele pregătitoare – a IV-a din documentul integral făcut public de președinție la o săptămână după ce președintele Klaus Iohannis a prezentat modificările la Cotroceni, pe baza unei Sinteze a raportului. Guvernul a aprobat acest raport în ședința de miercuri, 14 iulie 2021, prin memorandum. Raportul are 136 de pagini, este structurat pe 7 capitole, dar nu precizează cine sunt autorii.

Descarcă de aici Raportul final România Educată.

Articolul este în curs de actualizare

Foto: gov.ro


6 comments
  1. Până atunci se vor face studii de fezabilitate pe elevi . E ca la autostrazi.
    PS: Tare as vrea sa vad un rrom integrat… în absolut. Si apoi derivat. România educata a lui Klaus si Campeanu.

  2. Este nevoie de un program național pentru învățământ asumat de toate partidele , altfel o sa avem la fiecare patru ani un nou program gen Romania educata, cum se întâmplă de 30 de ani . Și culmea suntem din ce in ce mai needucați

  3. Este un mare pericol cu ideile de „bacalaureat unic” si „evaluare nationala descentralizată”. Multe idei utopice și imposibil de aplicat. Să ne opunem și să aducem argumente că toate acestea vor aduce și mai multe prejudicii. Scăpăm în 2024 când nu îi votează lumea.

  4. Primul rezultat deja se vede chiar aici, pe edupedu, din felul in care e scris titul articolului. In 2030 gramatica va fi fost deja abrogata.

  5. Păi de ce nu spuneți așa.
    7 ani pt 140 de pagini de teorie. 20 de pagini pe an.
    9 nouă ani, aproape un deceniu în care se vor schimba cel puțin 5 miniștrii.
    Utopie și aberații pe bandă rulantă.
    Să îl oprească cineva până nu prea târziu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Trecerea în online, elev plictisit la ore.

Plângere împotriva Ministerului Educației și Guvernului la Consiliul pentru Combaterea Discriminării, pentru discriminarea elevilor din școlile publice, prin vacanța forțată

Trei organizații neguvernamentale au depus plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, împotriva mai multor autorități, pentru “discriminare inacceptabilă” între elevii din sistemul public “privați de dreptul la educație” prin…
Vezi articolul