Probleme mari cu vaccinarea împotriva Covid-19 a profesorilor din Bulgaria, țara cu cea mai scăzută rată de vaccinare din Europa

853 de vizualizări
Sofia, Bulgaria / Foto: © Dreamstime.com
În Bulgaria, țara europeană cu cea mai scăzută rată de vaccinare împotriva Covid-19, rata de vaccinării profesorilor, ca și cea a medicilor, este foarte scăzută, a avertizat săptămâna trecută o consilieră a ministerului Sănătății. Aceasta se așteaptă la o creștere a vaccinării în toamnă. Dar, în cazul profesorilor, date recente indică o rezistență mare în rândul acestora față de opțiunea vaccinării.

În privința vaccinării profesorilor, Mira Kojuharova, consilieră a ministrului Sănătății, citată de Sofia News Agency, a spus săptămâna trecută că procentul celor vaccinați este scăzut, în condițiile în care și cel al medicilor este “rușinos” de scăzut. Ea a precizat că se poate vorbi, la nivel național, de doar câteva școli și grădinițe în care aproape toate cadrele didactice și toți angajații s-au vaccinat.

Oficialitatea citată a arătat că autoritățile medicale se așteaptă la un val de infectări cu varianta Delta a virusului în septembrie, dar și ca interesul pentru vaccinare să crească la toamnă, așa cum se întâmplă în cazul epidemiilor de gripă.

La începutul lunii iulie, Sofia News Agency scria că în doar 4% dintre școlile Bulgariei și în doar 3% dintre grădinițe personalul s-a vaccinat într-o proporție de peste 70%, conform unui studiu realizat de Ministerul Educației și Științei. Și aceasta, deși vaccinarea personalului școlar este considerată o condiție-cheie pentru buna desfășurare a orelor în următorul an școlar. Potrivit sursei citate, 45% dintre profesori nu doreau să se vaccineze împotriva Covid-19.

  • Situația a determinat decizii precum acordarea a două zile suplimentare de concediu cu plată pentru profesorii care se vaccinează și a unui certificat special din partea ministerului, pentru contribuție la sănătatea publică, pentru școlile unde peste 70% din personal se vaccinează.

Foto: 126289080 © Tigger76Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Orban, despre solicitarea lui Cioloș: Să ceri demisia ministrului Educației cu o zi înainte de începerea școlii mi se pare o politizare dramatică a subiectului, cu atât mai mult cu cât dna Monica Anisie a fost secretar de stat în mandatul său

“Începerea anului școlar este o necesitate. Și așa 4 luni de zile, din cauza pandemiei, din cauza stării de urgență cursurile au fost online, într-o adaptare care practic a generat…
Vezi articolul