Profesoara cu mesaje antivaccin din Botoșani, care spunea elevilor de clasa a VII-a că „am ajuns exact ca la Auschwitz, dacă te duci în spital nu mai ieși viu de acolo, exact ca la un abator”, a fost sancționată cu diminuarea salariului timp de 6 luni

15.166 de vizualizări
Foto: Facebook.com
Doina Amarandei, profesoara de muzică de la mai multe școli din județul Botoșani, care le spunea elevilor săi tot felul de mesaje antivacciniste și teorii ale conspirației, va primi salariul diminuat timp de şase luni cu 5%, relatează Monitorul de Botoșani, preluat de G4Media. Sancțiunea a fost acordată de Inspectoratul Școlar. La apariția în presă a scandalului, pe 16 octombrie anul trecut, ministrul Sorin Cîmpeanu anunța la Antena 3 că îi va fi reziliat contractul de muncă.

Decizia vine în urma unui control al Corpului de control al Ministerului Educaţiei care a făcut verificări după ce a apărut în spațiul public o înregistrare în care profesoara le spunea elevilor că se pot îmbolnăvi din cauza vaccinului.

În aplicarea sancţiunii s-a ţinut cont de faptul că profesoara a trecut printr-o pierdere foarte grea, legată de Covid şi nu s-a demonstrat reaua intenţie şi faptul că voia să-i determine pe copii şi pe toţi ceilalţi din jur să nu se vaccineze, susține Inspectoratul Școlar Botoșani.

„Pur şi simplu nu a respectat regulamentele şcolare şi legislaţia în vigoare. Trecând prin această traumă, le-a povestit copiilor şi, probabil, că din şocul acela s-a exprimat la şcoală în asemenea manieră încât să fie pedepsită”, a declarat Ada Macovei, inspector general școlar județean.

În octombrie 2021, în plin val patru al pandemiei, când spitalele din Botoşani erau arhipline de pacienţi în stare tot mai gravă, iar decesele depăşeau toate recordurile, Doina Amarandei a fost înregistrată de elevi de la Liceul „Grigore Antipa” când le ţinea acestora un discurs anti vaccinare, potrivit Libertatea.

După ce au văzut că nu poartă mască, așa cum știau că sunt regulile și percepând discursul profesoarei Amarandei drept unul care-i presează, copiii au înregistrat-o când le-a spus că vaccinul îi va omorî și că nici tratamentele nu sunt bune, pentru că „acuma am ajuns exact ca la Auschwitz, dacă te duci în spital nu mai ieși viu de acolo”. Doina Amarandei a spus pentru Libertatea că „Nu am omorât pe nimeni”.

„Testele sunt gata pozitive. Poate ați auzit la știri. Eu nu am nimic cu nimeni, Doamne ferește, faceți ce vreți, dar sunteți tineri, copii, așa. Acuma am ajuns exact ca la Auschwitz, dacă te duci în spital nu mai ieși viu de acolo. Exact ca la un abator. Te-ai dus acolo, ți-o făcut cruce”, le-a spus profesoara elevilor de clasa a VII-a.

Doina Amarandei și-a continuat discursul în fața elevilor, aducând în discuție vaccinarea împotriva COVID. Susține în discuția cu copiii că niciun parlamentar nu s-a vaccinat, că sunt obligați să se vaccineze numai „oamenii de rând”, scrie Libertatea.

„Mai nou, obligă toată lumea, că dacă nu face vaccin dă afară. Nu frate, o să ieșim în stradă. Ieșim cu toții în stradă, nu se mai poate. Atâta timp cât o spus că nu este obligatoriu, să își vadă fiecare de treaba lui. În Parlament nu și-au făcut niciunul și ne obligă pe noi, apăi di ci? Băi da de ce nu s-o îmbolnăvit în Parlament niciunul, de ce n-o murit niciunul? Oamenii care-s de rând, noi, care suntem clasa de jos, au murit”, spunea profesoara elevilor.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat la Antena, în direct, că profesoarei îi va fi reziliat contractul de muncă, dacă cercetarea disciplinară „va concluziona” asta.

„Este revoltător, mai ales afirmația cu ‘spitalele sunt abatoare’. Este o desconsiderare a muncii medicilor. Mai apoi se scuză doamna că nu a omorât pe nimeni. Însă treaba doamnei profesor de muzică este să predea muzica într-o școală de prestigiu, pentru că Liceul Teoretic “Grigore Antipa” din Botoșani este o școală de prestigiu. Este plătită de statul român pentru a preda muzica. (…) Am vorbit cu doamna inspector școlar general de Botoșani. Mai mult decât atât, luni dimineață, la prima oră, vor fi prezenți doi reprezentanți ai Corpului de control al ministrului educației, iar sancțiunea, fără să ma antepronunț, cred că este ușor de anticipat.

Dacă cercetarea disciplinară va concluziona că merită sancțiunea cu desfacerea contractului de muncă, fiind suplinitor nu se va putea prezenta nici în anul viitor la concursul pentru ocuparea unui post”, a mai spus ministrul Educației.


10 comments
  1. Femeia are dreptate. Doar că la abator se dă cu electroșocuri, iar la spital îți pune masca cu oxigen și te leagă de pat. E un lagăr general. Toată lumea știe asta.

  2. Dacă doamna respectivă va ataca decizia de sancționare la instanța pentru litigii de muncă a tribunalului, va câștiga 100% procesul.

  3. Romania e 0 barat,in general.
    Si da,spitalul te omoară in unele cazuri.Pleci cu o boala si te întorci cu alta,poate mai rea ca prima.Si din pacate,unii pleaca pe picioare si se intorc intre patru scanduri.Deci da,Romania e un dezastru!!!

  4. De ce nu este permisa libera exprimare de opinie indiferent de este pro sau contra?!? Doar in dictatura este interzisa opinia! Suntem deja in dictatura?!?

  5. Comunisti nesimtiti. Nu stiti altceva sa faceti. Fiecare are dreptul la libera exprimare. De ce bagati pumnul in gura oamenilor, au drepturi egale toti, sau v au demascat, a scos adevarul la iveala. Sa va fie rusine, ia doamnei profesoare ij doresc multa sanatate si sa nu se lase descurajata. Felicitari, doamna profesoara.

  6. De asta nu s-a angajat nimeni in discutii de niciun fel in scoli. Am fost criticati ca nu am promovat vaccinarea in scoli. Eu as face-o cu draga inima, am si cunostintele si argumentele necesare. Dat iti mai vine sa o faci cand azi e sanctionata o parere pro, maine una contra si tot asa? Te lipsesti si-i lasi in ignoranta lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Rezultatele PISA 2022, cea mai recentă evaluare internațională a competențelor de bază ale elevilor, vor fi publicate pe 5 decembrie / Acum 5 ani, precedenta rundă PISA semnala un nivel al analfabetismului funcțional de 44% în rândul elevilor români

Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) va publica pe 5 decembrie 2023 rezultatele PISA 2022, cel mai recent val al evaluărilor internaționale standardizate ale competențelor de bază acumulate de…
Vezi articolul
Creier, minte, neuro

Andrei Miu, profesor de neuroștiințe cognitive: Nu avem un creier reptilian. Evoluția creierului nu merge așa / Erorile teoriei creierului triunitar, o teorie abandonată de știință ca fiind greșită, dar atât de populară și crezută în prezent

“Nu avem un creier reptilian. Evoluția creierului nu merge așa. Dovezile din paleontologie arată că reptilele și mamiferele au evoluat în paralel, deci, mamiferele nu aveau cum să ‘moștenească’ o…
Vezi articolul