Profesoara Mihaela Miroiu (SNSPA), aleasă membră a Academiei Europaea

566 de vizualizări
Foto: Alex Tudor / Agerpres Foto
Mihaela Miroiu, conducător de doctorat în cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), a fost aleasă, la începutul lunii mai 2023, membră a Academiei Europaea, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro.

„Fondată în 1988, la inițiativa Societății Regale din Marea Britanie și a altor Academii Naționale din Europa, Academia Europaea este o organizație dedicată științelor, artelor și literelor, cu peste 6000 de membri, diverse domenii academice, fiind considerată una dintre cele mai prestigioase academii din lume. Misiunea Academiei Europaea este de a susține educația și cercetarea la nivel de excelență în domenii ale cunoașterii, relevante pentru spațiul european, dar și pentru comunitatea științifică din întreaga lume”, se arată în comunicat.

Cine este Mihaela Miroiu

Conform sursei citate, Mihaela Miroiu a introdus în România primele cursuri universitare de teorie feministă (1994) şi a îniţiat primul masterat de Studii de gen (1998) și primul program doctoral de Științe Politice din România (2000). A înfiinţat prima Societate pentru Analize Feministe, este autoarea primei lucrări românești de filosofie feministă și a primei lucrări de etică feministă, a scris primul manual de cultură civică şi primul dicţionar de democraţie, a ţinut primul curs de etică în politică, potrivit informării.

„Mihaela Miroiu s-a implicat, prin diverse contribuții instituționale, civice și mediatice pentru dezvoltarea filosofiei, științelor politice și a democratizării în România. În perioada 1997-2001, prof. univ. dr. Mihaela Miroiu a fost decană a Facultății de Științe Politice din cadrul SNSPA”.

A fost membră a comisiei de specialitate din CNATDCU, între 1999-2003, și vicepreședintă a Comisiei de Științe sociale, președintă a Comisiei de Științe Politice, Juridice, Economice și Administrative, CNATDCU (2011-2012).

Comunicatul integral poate fi consultat mai jos.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cu 1.000 de locuri mai puțin la Rezidențiat 2021, față de anul trecut. Cea mai mare scădere, la Anestezie-Terapie Intensivă. Ministerul Sănătății explică scăderea și anunță că poate suplimenta numărul de locuri pentru toți candidații pe domeniul medicină care promovează concursul

Ministerul Sănătății organizează peste o lună, pe 21 noiembrie, concursul de intrare în rezidențiat pe post și rezidențiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie. Concursul se desfășoară…
Vezi articolul

Grădinițele nu primesc aviz DSP pentru vacanță dacă adună copii din mai multe grupe, dar centrele primăriei și after school-urile funcționează cu grupe amestecate. DSP București: La grădinițe, în vacanță nu este permisă schimbarea componenței grupelor

Grădinițele de stat din București nu au voie să îi primească pe copii, în vacanță, decât în componența grupelor stabilită din timpul anului școlar. Regula a fost confirmată pentru Edupedu.ro…
Vezi articolul

Târg de joburi pentru refugiații din Ucraina în 16 noiembrie, la București, în cadrul proiectului Jobs for Ukraine / Se caută locuri de muncă în domeniile retail, ospitalier, construcții, producție, IT, marketing

Pe data de 16 noiembrie, la Palatul Camerei de Comerț și Industrie București, în cadrul proiectului Jobs for Ukraine, are loc cel mai mare târg de joburi dedicat persoanelor care…
Vezi articolul

VIDEO și FOTO „Vive la Roumanie, vive la France!” – uimirea unei eleve olimpice când vede condițiile deplorabile de cazare și masă pentru cel puțin jumătate din loturile de la Olimpiada Națională de Limba Franceză, organizată la Craiova. Băi și toalete cu probleme, apă caldă cu porția „doar după mai multe telefoane la inspectorat”, camere murdare

Între 18 și 22 aprilie, orașul Craiova a fost gazda Olimpiadei Naționale de Limba Franceză, reunind elevi olimpici din toate județele cu excepția Covasnei și Harghitei, potrivit informațiilor de pe…
Vezi articolul