Profesor de la un liceu din Botoșani, cercetat penal pentru purtare abuzivă, după ce ar fi agresat un elev de 13 ani

2.179 de vizualizări
Foto: © Fedecandoniphoto | Dreamstime.com
Un profesor de la un liceu din municipiul Botoşani este cercetat penal pentru purtare abuzivă, după ce ar fi agresat un elev, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Delia Nenişcu, transmite Agerpres.

Potrivit sursei citate, agresiunea s-ar fi produs în incinta unităţii de învăţământ.

“La data de 6 octombrie 2022, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Botoşani au fost sesizaţi cu privire la faptul ca un minor de 13 ani ar fi fost agresat de către un profesor, în timp ce se afla la unitatea de învăţământ la care este elev, din municipiul Botoşani. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de purtare abuzivă, urmând să se stabilească dacă aspectele sesizate se confirmă, precum şi împrejurările în care s-ar fi produs fapta”, a precizat Nenişcu.

Poliţiştii au sesizat Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială Protecţia Copilului cu privire la evenimentul semnalat.

Foto: © Fedecandoniphoto | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


9 comments
 1. @Marcel: tu ai citit ce scrie in articol sau ești dobitoc? Nenorocitul a lovit un copil. Am văzut și un reportaj despre asta, în care părinții acelui copil (care sunt oameni inteligenți, nu de la țară) au declarat că și de față cu ei, acel profesor a lovit copilul. Profesorul ăla, în alte țări mult mai civilizate, nu ca România, care încă trăiește în secolul 18, ar fi făcut închisoare zeci de ani pentru asta. Copiii sunt viitorul, dar voi profesorii nu vedeți asta. Vă bateți, pur și simplu, joc de ei și de părinții lor. Încă nu am copii, dar când voi avea și voi vedea că la școală un profesor se poartă nepotrivit cu el, nu va mai avea șansa să lucreze în niciun domeniu, nici la stat nici la privat.

  1. Sunt mai multe scursuri printre profesori, decât printre copii. Sunt foarte mulți copii, ajung să aibă un alt comportament decât cel normal, din cauza profesorilor și a părinților. Se comportă și ei, așa cum se comportă adulții din jurul lor. Așa că mucles (asta ca să îți spun pe țigănește și nu, nu sunt țigancă)

  2. Eu, îi voi spune copilului meu, să se poarte cu persoana respectivă, așa cum și persoana respectivă se comportă cu el

 2. Acelui profesor trebuie să i se interzică, pentru totdeauna, să mai lucreze ca profesor, deoarece este clar că nu este făcut pentru această meserie. Vor fi mulți hateri pe aici, care vor zice că elevul a fost de vină, dar mai priviți și la voi, “dragi” profesori, că sunt multe scursuri printre voi.

   1. @ Condrea,

    Ai o logică… mai ceva decât a lui Câmpeanu când încerca să-și justifice plagiatul. Nu este cumva și profesor – la fel ca șeful mare? Unul titular, altul universitar și ambii “excepționali”! Orice pădure are uscăturile ei!

   2. @Tyson: scursuri sunt mai multe printre profesori, decât printre copii, așa că mucles și du-te înapoi în peșteră (ca să o dau pe țigănește și nu, nu sunt țigancă)

  1. Dumneavoastră aveți garanția ca acel elev nu a avut o atitudine care să îl determine pe acel profesor să procedeze astfel?eu cred ca nu trebuie sa lovim în profesori pentru a le da dreptate elevilor chiar și atunci când nu au dreptate, doar pentru ca sunt copii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Guvernul va analiza unde se duc banii de educație și va propune măsuri de eficientizare a cheltuielilor publice în domeniu / Un memorandum arată că “s-au făcut eforturi” pentru creșterea alocărilor bugetare, dar fără rezultate “satisfăcătoare”

Guvernul a adoptat, în ședința de miercuri, un memorandum prin care este aprobată analiza modului cum au fost cheltuiți, în anii recenți, banii de educație, pentru a vedea care sunt…
Vezi articolul

Nu s-a preocupat nimeni de amenajarea cancelariei pentru asigurarea unei stări de bine, a unui vestiar, a unui loc de studiu sau de relaxare pentru profesori, spune Cornelia Popa Stavri, secretar general al FSLI / Aceste lucruri aduc o contribuție importantă la sănătatea în muncă, iar profesorul ar trebui să poată beneficia de asistența unui psiholog

În contextul dezbaterii organizate de Scena9, privind violența profesorilor la locul de muncă, secretarul general al Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, Cornelia- Popa Stavri, a vorbit despre lipsa unei legislații…
Vezi articolul

Regulile de funcționare a consiliilor de administrație ale școlilor, modificate în timpul anului școlar. Ședințele CA pot fi convocate prin SMS sau WhatsApp, au loc și online. Pot fi membri și persoane condamnate pentru infracțiuni care nu sunt legate de exercitarea profesiei

Ședințele consiliilor de administrație ale școlilor pot fi convocate prin SMS sau WhatsApp și pot avea loc și online, potrivit noii Metodologii-cadru de organizare și funcționare a consiliilor de administrație…
Vezi articolul